עבור לתוכן

פנטיום D שאלה

Featured Replies

פורסם

היה לי מאוורר של ASUS 775 פשוט כמו סטוק עכשיו מגלישה קלילה באינטרנט ראיתי שהמאווררים הפשוטים תומכים עד 75 W והמעבד שלי קציצה 90W אז רציתי לפנק אותו במאוורר שלא עולה הרבה כסף 10 דולר בערך ZALMAN CNPS90F מסתבר שהוא בדיוק אותו מאוורר סטוק אפילו לא מעלה אחת פחות למרות שהוא נראה דיי הייטקי כזה אני מתחיל עם 45-50 מעלות פנטיום D ובמשחקים הוא קופץ חזק ל 60-70 מעלות דיי בקלות קראתי על הזלמן שהוא תומך במעבדים 95W כמו הפנטיום D איך הוא לא מצליח לקרר אותו ?

הטמפרטרוה קופצת בקלות במשחקים

פורסם

יתכן שיש לך בעיית אוורור במארז

פורסם
  • מחבר

המארז שלי פתוח בצד ויש גם מזגן בחדר

פורסם

ה CNPS90F לא באמת בנוי לקרר מעבד כזה במאמץ

תצתרך קירור שיש לו שטח צלעות גדול יותר. קירור "מגדל" כמו arctic freezer יקרר אותו טוב יותר. אבל יש כאן קאטצ' : קירור כמו CNPS90F או הסטוק של אינטל מזרימים את האוויר בכיוון הלוח, ואחריי שהוא עובר את הצלעות הוא עובר גם על ממירי המתח שעל הלוח ומקרר אותם. קירור מגדל מזרים את האוויר מהצד ולא מגיע לממירי המתח. אם קירור מגדל חשוב שתקרר בנוסף את ממירי המתח על הלוח - מאוורר עצמאי, מארז שהספק בו למטה ויש מאוורר מוציא בקיר העליון, או דברים כאלה. במארז סטנדרטי אתה עלול ליצור פינה חמה באיזור ממירי המתח ולהרוס את הלוח למרות שתקרר את המעבד טוב יותר

פורסם
  • מחבר

הגוף קירור נראה ממש מקצועי אבל אין לו בתחתית נחושת הוא כסוף לגמרי למטה והתחתית קטנה אבל הגוף ממש מרשים וגדול אבל עם כל הפוזות שלו הוא ממש סטוק של אינטל לא מבין את זה מבחינה הנדסית הוא נראה ממש איכותי

במצב רגוע הוא מקרר קבוע בין 45-50 מעלות ובמאמץ מגיע ל 65 מעלות במשחקים .

פורסם

65 מעלות זה בסדר. חוץ מהעובדה שלמשחקים היום המעבד רחוק מלהספיק...

פורסם
  • מחבר

המעבד לא יכול להישרף במעלות כאלה ? כמה מעלות הפנטיום די יכול להגיע במקסימום יש לך מושג ?

פורסם

לא קראתי את כל התשובות שנתנו לך אבל הינה מה שאני יודע

המעבד לא ישרף ב-70 מעלות אבל עדייף פחות כי זה מקצר את החיים שלו ובעיה יותר חשובה היא שהמעבר מוריד את המהירות שהו מתחמם יותר מידי

בשאלה איזה מאוורר לקנות זה בעיתי : אני כבר שנים לא מתפשר על דברים כאלה אז אין לי מה להציע ב-50 שקל

פורסם
  • מחבר

אז ב 200 שקל מה יש לך להציע ? איזה גוף קירור ?

חשבתי על זה :

1.

[TABLE=width: 177]

[TR]

[TD=class: xl113, width: 177]CNPS 10X OPTIMA[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

2.

[TABLE=width: 177]

[TR]

[TD=class: xl113, width: 177]FREEZER i30[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מה טוב יותר ?

פורסם

מבדיקה שעשיתי ה-FREEZER i30 לא תומך בתושבת 775

ה-CNPS 10X OPTIMA כן תומך בתושבת 775 ולדעתי יתן את אתם ביצועים ובמחיר טוב יותר

נראה שההתקנה נוחה למדי ולא היה לי בעיה עם "זלמן" בעבר

דבר אחד אני לא בתוח : אם המאוורר שמגיע איתו הוא 12 ס"מ - אם כן אז אני ממליץ

מאווררים 12 ס"מ יותר שקטים + דוחפים יותר אוויר ויותר נפוצים במקרה שתרצה לחליף בעתיד

זה גוף קירור שיכול להישאר איתך גם במחשב הבא ( אם לא תתפריע בחומרה )

פורסם

במקום להשקיע כסף בקירור של מעבד רותח ואיטי, תשיג מעבד קריר ומהיר יותר.

אתה מוזמן לקחת ממני חינם E5200

פורסם
  • מחבר

חבר שלי נתן לי לשחק במחשב שלו מבוסס G2020 הוא מהיר יותר אבל במשחק WORLD OF TANKS הוא התאמץ הגיע בקלות ל 70-80 אחוז איך זה ? שתי ליבות חזקות לא ? איך יכול להיות שהמשחק כל כך כבד עליו ? לאחי יש מעבד I7 3770 והמעבד בקושי הגיע ל 20 אחוז .

פורסם

עניתי לך בדיון השני.

קודם כל בלי להעליב, הפנטיום D הוא חצי גרוטאה יחסית למחשבים היום. היום ב350 ש"ח אתה רוכש מחשב יד שניה קומפלט עם מפרט שכפול לפחות מהמחשב הנוכחי שלך (מה המפרט שלו?)

אל תשקיע שקל על המערכת שלך, חבל על הכסף בלי להעליב.

i7-3770 חזק מה G2020 בהמון, שלא בערך ממש.

במילים אחרות השווית בין פיאט פונטו 94 (פנטיום D) למאזדה 323 (G2020) לסובארו B4 2014 שזה i7-3770

פורסם

ולא נראה לך שתלוי מה הוא מריץ עליו ?

-- נשלח מהפנטיום 4 שלי

פורסם

התגובה שלי התחילה ב''עניתי לך בדיון השני''.

תסתכל בדיון שהוא פתח במקביל ותראה למה הוא שאל את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים