עבור לתוכן

חיבור 2 מסכים למחשב - איזו אופציה מבין השתיים עדיפה?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם כרטיס מסך ATI Radeon HD 4200 שהטלוויזיה מחוברת אליו ל-HDMI. עכשיו אני רוצה להוסיף עוד מסך מחשב חדש שקניתי, איך עדיף לחבר אותו:

1.עם כבל VGA

2. או לקנות מפצל HDMI אקטיבי שייכנס למחשב וממנו כבל HDMI-DVI למסך מחשב? (והטלויזיה גם תתחבר למפצל עם כבל HDMI) ?

אורך הכבל צריך להיות 3 מטר.

(לחבר מסך אחד ל HDMI ואת המסך שני ל DVI לא עובד, הכרטיס הזה לא יודע להוציא 2 יציאות דיגיטליות במקביל, אז אחד מהם צריך להיות דרך ה VGA (או לפצל את ה- HDMI כמו שאמרתי))

אז מה עדיף מבין השתיים?

תודה..

פורסם

VGA מספיק טוב לסיטואציה שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות.

אז צריך לחפש משהו איכותי או שכבל פשוט מאייבורי בשלושים ש"ח זה מספיק טוב?

פורסם

אל תשכח להגדיר את הסאונד הדיפולטיבי שלך שיהיה הרמקולים של הטלויזיה (או הלפטופ אם אתה רוצה)...

פורסם
  • מחבר

טוב אז חיברתי עם כבל VGA אבל אני לא מצליח לראות תמונה במסך מחשב.

המסך הוא Dell P2314h, אני מכוון את ה-input source ל-VGA ועל המסך רצה הודעה: No VGA Cable.

הווינדוס מזהה את המסך כ- Generic Non-PnP Monitor.

הכבל חדש, קניתי אותו היום.

יש למישהו עצה מה אפשר לעשות?

פורסם

אתה צריך להגדיר בוינדוס לעשות בו שימוש.

נסה כפתור וינדוס+P.

פורסם
  • מחבר

עכשיו רואים (הכבל לא היה מחובר טוב למסך) אבל הווינדוס לא נותן לי להגדיר לו את הרזולוציה שהמסך הזה תומך בה, הוא נותן לי רק רזולוציות ממש נמוכות. (עדיין מזהה אותו כ Generic Non-PnP Monitor)

גם כשאני בא להתקין את הדרייברים של המסך הוא אומר לי שהוא לא מוצא מסך מחובר. מה עושים?

עריכה: טוב עכשיו הכרחתי את הווינדוס להתקין את הדרייבר מהדיסק שקיבלתי עם המסך. הווינדוס עדיין מזהה אותו כ- Generic Non-PnP Monitor אבל נותן לי להגדיר רזולוציה של 1920X1080 (שזאת הרזולוציה של המסך שלי), הבעיה היא שכשאני מגדיר את הרזולוציה הזאת אז יש לי מעין רעידות כאלה במסך. מה אפשר לעשות?

פורסם

הרעידות מצביעות על תדר רענון לא נכון ולא מתאים למסך

פורסם
  • מחבר

קראתי בכמה פורומים בחו"ל שלפעמים לנתק את הכבלים של החשמל וה VGA פותר את הבעיה הזאת, אבל לי זה לא עזר.

בכל אופן, בשביל לפשט את העיניינים ניתקתי את הטלוויזיה מהמחשב. אז עכשיו המצב הוא ככה:

למחשב מחובר רק מסך מחשב אחד דרך כבל VGA. הווינדוס מזהה אותו כ- Generic Non-PnP Monitor ולא נותן לי לכוון לרזולוציה שבה המסך תומך (1920X1080), הוא נותן לי לבחור רק רזולוציות נמוכות יותר. (ואין רעידות).

יש למישהו רעיונות? אני כבר מתחיל להתייאש, כולה רציתי לחבר מסך למחשב עם כבל VGA...

תודה מראש

פורסם

אולי אפשר להגדיר למסך רזולוציות ותדרים נתמכים באופן ידיני ו"להכריח" את הוינדוס להשתמש בהם איתו.

פורסם
  • מחבר

אוקי עושה רושם שהסתדרתי. עשיתי כ"כ הרבה דברים בדרך ככה שאני לא סגור על כל הפרטים במדויק אבל בגדול - דרך ה device manager הסרתי את הדרייברים של המסך שווינדוס התקין לי ואז הכרחתי אותו להתקין את אלה שקיבלתי בדיסק התקנה (כל זה כאשר רק המסך מחשב מחובר). אח"כ הלכתי להגדרות (לא זוכר אם זה דרך התוכנה של הכרטיס מסך או דרך כפתור ימין על הדסקטופ --> screen resolution) כיוונתי את הרזולוציה והקצב רענון לאלה שהמסך תומך בהם וזה הסתדר. אח"כ חיברתי את הטלוויזיה דרך ה- HDMI , הגדרתי לווינדוס שישכפל לי את התצוגה וזהו.

אני חייב להגיד שעם הכבל DVI ראו קצת יותר טוב מאשר VGA אבל כנראה אני אצטרך להסתדר עם זה אם אני רוצה 2 מסכים במקביל.

דרך אגב, עוד שאלה שמעניינת אותי - עכשיו בגלל שאני משכפל את התצוגה לשני מסכים אז אני בעצם חייב להגדיר את אותו קצב רענון לשניהם, מה שאומר שזה חייב להיות 60HZ כי זה המקסימום שהמסך הקטן תומך. העניין הוא שהמסך הגדול תומך גם ב- 75HZ , אז השאלה היא אם בגלל שעכשיו הוא מוגדר על קצב רענון נמוך ממה שהוא מסוגל (60 לעומת 75) - אז זה ישפיע על האיכות תמונה?

פורסם

ישפיע על קצב הרענון.

אבל למה לעשות שיכפול?

תגדיר EXTENDED DESKTOP ואז תוכל להגדיר כל מסך עם הגדרות מותאמות.

פורסם
  • מחבר
ישפיע על קצב הרענון.

אבל למה לעשות שיכפול?

תגדיר EXTENDED DESKTOP ואז תוכל להגדיר כל מסך עם הגדרות מותאמות.

"ישפיע על קצב הרענון" - אממ תוכל להסביר מה זה אומר בפועל? אני אמור להרגיש את זה אם אני רואה סרטים?

כן אני מודע לזה שעם extend אני אוכל להגדיר בנפרד אבל עשיתי שכפול כי המסכים לא יושבים אחד ליד השני :) הם גב אל גב. אתה אומר שעדיף להתפרס על 2 המסכים ולנסות להסתדר ככה? (ואז כל מסך מקבל את ההגדרות שלו)

(ודרך אגב תרגיש חופשי לא לענות אם חפרתי מדי.. המצב עכשיו מספיק טוב לי. ותודה על התשובות..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים