עבור לתוכן

שדרוג מערכת קיימת (מארז ואולי גם ספק) ב- 650 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם :)

החלטתי לשתף אתכם בהתלבטויות שלי בנוגע לשידרוג עתידי של המחשב שלי ולשמוע את דעתכם בנושא.

המערכת הנוכחית שלי מזה כחודשיים-שלושה נמצאת במכת שידרוגים מתמשכת -

תחילה התחדשתי ב-HD7950 משופץ מפלונטר:

JT7MH5Q.jpg

לאחר מכן החלפתי את המעבד והלוח (i3-2120+H61M msi) בצמד ASRock B85 Killer ו- i5-4690K. אליהם הצטרפו 12GB זיכרון פנימי שכבר היה לי:

tptQOio.jpg

כך נראת המערכת כרגע:

NMhvHNl.jpg

AmvUDR8.jpg

עכשיו הגיע תורו של מארז. הנוכחי CM335 קטן מדי על המערכת הזאת, ולא מסתדר כל כך עם כמות החום של הרכיבים החדשים שהוא מארח. יש בתכנון גם OC בינוני (שכבר בתהליכים) למעבד וכ.מסך, שבוודאי יגבירו את החום הנפלט.

בעיה נוספת שגם הספק שלי די גבולי על החומרה הזאת, בטח ובטח כאשר אני אמשיך להתקדם באוברקלוק. מדובר בסיסוניק SS500ET בן כ-4 שנים לערך שעושה את עבודתו נעמנה, אך חוששני שהוא לא יצליח לסחוב את כל המערכת החדשה על גבו.

וכאן הגענו להתלבטויות שלי. אני מזכיר שהתקציב המוגבל, ועומד כאמור על כ-650 ש"ח.

א. לרכוש מארז פשוט ומאוורר מספיק בשביל החומרה החדשה, ולצרף אליו ספק כוח איכותי מהשורה הראשונה.

ב. לוותר על רכישת הספק בשלב זה, ולהשקיע את כל התקציב על מארז איכותי כמה שיותר מבלי להתפשר בענייני אוורור ועוצמת הרעש.

כרגע אני נוטה לכיוון האופציה הראשונה. אני חפרתי המון ברשמת וקראתי לא מעט ביקורות למארזים תקציביים, ואני די נסגרתי על מארז של אנטק מדגם GX500. הוא קיבל ביקורות טובות והוא עונה על הדרישות שלי בצורה מיטבית, בוודאי כשלוקחים בחשבון את המחיר בו הוא נמכר.

יחד עם המארז אני ארכוש גם ספק כוח, וכאן אני צריך את ערזתכם בהמלצה לספק כוח איכותי שיענה על הדרישות:

-מודולרי.

-תקן סילבר לפחות.

-שיהיה מסוגל להחזיק את המערכת הנוכחית באוברקלוק בינוני, עם רזרבה של כוח למקרה של שידרוגים עתידיים (בעיקר כ.מסך בעתיד הרחוק).

-5 שנים אחריות.

אפשרות שניה היא כאמור להפנות את כל התקציב על מארז איכותי. אשמח לשמוע על מה כדאי להסתכל במידה ואתם חושבים שזו האופציה העדיפה. דרישות חובה:

-חלון צד. מלא או חלקי.

-לא גדול יותר מ- MID TOWER, כי יש בעיית מקום.

-מיוחד\יוצא דופן\יפה.

-אם הוא עולה כל כך יקר אז שיהיה גם מבודד רעשים (לפחות חלקית).

אשמח לשמוע את הדעות שלכם.

תודה! :cognee:

נערך על-ידי ilu_xa

פורסם

התמונות לא עובדות.

בכל אופן אני לא רואה למה אתה צריך להחליף את הספק שברשותך, כרטיס המסך הזה צורך כ-150W שאר המערכת עוד כ-150W, נשארת עם מספיק מרווח בטחון גם לספק בן 4 שנים(זה seasonic).

הייתי הולך על המארז הזה:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=FD-CA-ARC-R2-BL-W

מארז מאוורר מאוד, בעל בקר מאווררים, פילטרים נשלפים בלחיצה, מסתור כבלים מעולה, כלובי קשיחים מתפרקים, מרווח מאוד.

פורסם
  • מחבר

סידרתי את התמונות.

אני לא מתחבר כל כך לסגנון עיצוב של Arc2, וגם לא ל Define R4 שמומלץ מאוד. אני מעדיף מארז עם עיצוב יותר אגרסיבי.

פורסם

מה עם פאנטומים, אהבת את העיצוב?

פורסם
  • מחבר

^לא כל כך.

בסופו של דבר, אחרי חצי יום של חפירות בגוגל וקריאה של ביקורות שונות, הזמנתי הרגע את GX500. עונה על כל הצרכים שלי, והוא גם נראה טוב בעניי :cheesy:

למחפשים בעתיד:

עמוד באתר הרשמי-

http://store.antec.com/gx-series/gx500-window.html

ביקורת נחמדה באנגלית -

http://www.dvtests.com/antec-gx500-test-review/

פורסם

אחלה תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים