עבור לתוכן

התעקמו הפינים בתושבת המעבד אבל הכל בסדר..

Featured Replies

פורסם

היום החלטתי לנקות את המחשב שלי, הוצאתי את המאוורר והמעבד עצמו ובטעות עיקמתי את הפינים בתושבת עם מפית כלשהי.. זה היה קצת עקום והמחשב צפצף אחרי זה ולא עבד.

אז הוצאתי שוב את הקירור וניקיתי קצת ואז זה כן עבד.. והמחשב עבד יופי.

אבל אם יש פינים עקומים והמחשב עובד אין מה לדאוג?

פורסם

יש בסוקט הרבה פינים שקשורים לחיבור מתח, תקשורת מול ה RAM, ותקשורת מול חלקים אחרים של המחשב

פינים שאחראים על מתח ואדמה יש הרבה והם מחוברים במקביל, כך שניתוק של כמה בודדים לא הולך להיות מורגש (חוץ אוליי מאם המעבד ב OC ומגיע למגבלות של חיבור החשמל). מה שעלול לרות הוא שפין עקום ייגע בפין אחר של הסוקט ויגרום לקצר, זה יכול להרוס את הלוח. בדוק שהפינים לא עקומים במידה שיכול לקרות קצר

פינים שאחראים על תקשורת מול ה RAM מעבירים ביטים של מידע, ושם כל ביט הוא חשוב. אם פין לא נוגע, יהיו שגיאות בתקשורת מול ה RAM וזה יכול להביא לכך שהמחשב פשוט לא יעלה, מסכים כחולים וכו'. בדרך כלל בעיה כזאת רואים מייד או תוך זמן קצר, ברגע שהמעבד מנסה להעביר מידע בקו הזה

מעבדים תומכים ב dual channel, לכל channel יש קווי תקשורת משלהם. אם נפגע קו ששייך ל channel מסויים אבל הסלוטים של ה RAM שמחוברים אליו לא בשימוש, המחשב יעבוד תקין - עד שלא תחבר אליהם סטיקים

קווי תקשורת מול יתר המערכת יכולים להיות כאלה שלא בשימוש במערכת שלך (למשל : יש/אין לך כ מסך), או שבשימוש במצבים נדירים שלא הגעת אליהם עדיין

אם לא היו פינים שהתעקמו בצורה שהם יכולים לקצר לפינים שנמצאים לייד, והמחשב עובד בלי לעשות בעיות, כנראה שהוא גם ימשיך לעבוד ללא בעיות

פורסם
  • מחבר

המחשב כבר כל היום עובד בסדר...

אגב, אני חושש שהוא מעט איטי יותר, האם זה פסיכולוגי או שיכול להיות הגיוני? יש לי SSD

פורסם

תבדוק שהמחשב מזהה את כל ה RAM, ואם היה לך dual channel אז שהמחשב עדיין מזהה אותו כ dual channel

פורסם
  • מחבר

הוא מזהה את הראם.. 8 גיגה.

פורסם

ואם היו לך 2 סטיקים שעבדו כ dual channel, שהם עדיין במצב של dual channel

חוצמזה לא מצליח לחשוב על משהוא שיביא רק להאטה ולא לתקלות ממש

פורסם
  • מחבר

תזכיר לי איך לבדוק DUAL CHANNEL?

פורסם

ב BIOS אם הוא מראה את המידע, או בתוכנות לבדיקת RAM או מפרט המחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים