עבור לתוכן

שדרוג זכרון במחשב נייד Dell Ispiron 1525

Featured Replies

פורסם

יש לי כבר 6 שנים מחשב נייד Dell Inspiron 1525

נקנה בזמנו עם 2GB זכרון (2 סטיקים של 1GB) ומעבד PENTIUM T2390

מותקן עליו ווינדווס 7 32 ביט ורוב השימוש שלי במחשב הוא גלישה והוא בסדר מהבחינה הזאת.

עכשיו לצורכי לימודים אני צריך להריץ עליו משהו קצת יותר כבר והזכרון פשוט "נחנק".

רציתי עכשיו לשדרג אותו ל4GB זכרון כדי לנסות לשפר את הביצועים אז חשבתי לקנות 2 סטיקים של זכרון מהאתר הזה

http://www.mymemory.co.uk/Laptop-RAM/Crucial/Crucial-2GB-PC2-6400-200-pin-SODIMM-DDR2-Unbuffered-Laptop-Memory

המוכר באתר לא הסכים להתחייב בפני שהזכרון יתאים ויעבוד כמו שצריך במחשב שלי.

מישהו יכול להגיד האם זה יתאים או לא?

תודה מראש.

פורסם

המעבד די חלש - מה אתה רוצה בדיוק להריץ עליו?

מבחינת זיכרון פנימי, אז המחשב תומך ב-PC2-5300 667MHZ DDR2 , אין בעיה לקנות מהיר יותר (6400) כי הזיכרון יתאים עצמו למהירות נמוכה יותר.

שיפור משמעותי יותר יחסית, תשיג אם תשדרג את הכונן הקשיח ל-SSD (או לחילופין, תוציא את הצורב ותכניס במקומו כונן קשיח - ככה יהיו לך 2 כוננים במחשב). למע' הפעלה ותוכנות, תקנה 128GB SSD~ במחיר 300 ש"ח.

לא הייתי משקיע במיוחד במחשב בעיקר בזיכרון פנימי, תזמין בEBAY - יהיה זול יותר. זוג סטיקים 2x2GB יעלו לך 150-160 ש"ח בלבד, בעוד בקישור שהבאת סטיק אחד (!) עולה 140 ש"ח.

לאחר ההתקנה - תתקין כמובן וינדוס 7 שהוא 64 BIT כדי לנצל את מלוא הזיכרון במחשב. (וינדוס 32 ינצל 3GB בלבד)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה שלך Chevy

מה שאני מריץ על המחשב זה XP וירטואלי באמצעות VMWARE שמותקן בו SQL SERVER ביחד עם תוכנה כבדה שאני צריך ללמוד אותה.

אני מריץ את זה על מחשב וירטואלי כי אני לא רוצה בשום פנים ואופן להתקין את התוכנות האלה על הווינדווס 7 עצמו ש לא "יהרגו" אותו.

הבעיה שברגע שאני מפעיל את הVWWARE ואת התוכנות האלה ביחד כל הזכרון נסתם והמחשב נהיה מאוד איטי ונתקע. כך שברור לי שאם אני אכפיל את הזכרון קרוב לוודאי שיהיה שיפור ניכר.

לא מתכוון לשדרג את המחשב הזה בשום אופן מלבד הזכרון. וגם לא מתחשק לי להתקין עליו מחדש ווינדווס 64 ביט כי זה ייקח לי בטח לפחות מינימום יומיים עבודה ואין לי זמן וכוח להתעסק עם זה כרגע (יש לי על המחשב את כל התוכנות שאני צריך שנצברו במשך השנים)

מעדיף קודם לנסות לשדרג את הזכרון ולבדוק עד כמה זה משפר. אתה בטוח שהתקנה 4GB זכרון על ווינדווס 7 32 ביט תראה לי רק 3 GB זכרון בפועל? כי לא ממש שווה לשדרג אם זה נכון.

דרך אגב רציתי באמת לקנות באיביי במחיר של 150 בערך ל-4GB הבעיה הייתה שרוב המוכרים שם לא שולחים לישראל, ואחד שכן שולח לישראל טען משום מה שהזכרון לא מתאים למחשב שלי.

מה גם שקצת יצא לי להכווה בעבר מקניות באיביי שהרבה מהמוכרים והמוצרים שם מפוקפקים (למרות שיש הגנת קנייה טובה)

דבר נוסף משלוחים מאיביי יכולים לפעמים לקחת גם חודשיים ומעלה וגם לא להגיע בכלל, ודי דחוף לי לשדרג את הזכרון. הזמנתי פעם כרטיס זכרון מהאתר הבריטי הזה MYMEMORY והוא הגיע תוך שבוע כך שזה משמעותי מבחינתי.

פורסם

המחשב כבר עתיק, נשמע שאתה מנסה להכביד עליו יתר על מידה.

בעניין הזיכרון - כן, זו מגבלה של 32 ביט. עד 3GB.

יש מלא מוכרים ששולחים לארץ, אין לי מושג על מי "נפלת" שראית שלא שולח ובטח שלא שואלים מוכר "אם זה מתאים" כי אין להם שמץ של מושג.

אני קונה המון, גם באלי-אקספרס ועוד לא קרה שלא הייתי מרוצה ממוצר ולא קיבלתי זיכוי או הסדר אחר - לא הייתי דואג, כיום הקניות מפוקחות יותר יחסית ומוכרים לא יסכנו סתם את ה"רייטינג" שלהם.

כיום אין לחץ חגים, משלוחים מגיעים תוך שבועיים (מניסיון בחודש האחרון).

כאמור - או שתקנה מחשב חדש, או שתשקיע 150 ש"ח בשדרוג ל-4GB והתקנת מע' הפעלה כמו שצריך (אין סיבה שזה יקח לך יומיים לסדר את המחשב, אצלי ויש לי המון תוכנות להתקין - לקח כמעט יום, הדבר היחיד שלקח זמן זה עדכוני הוינדוס שאפשר לדחות למועד אחר ממילא ולא לחוץ). אני לא חושב שתשיג בשדרוג הזיכרון את השיפור ה"ניכר" שאתה חושב שתקבל. עם זאת - אם כן תקנה SSD (שתוכל להעביר תמיד למחשב הבא שלך) זה כן יתן לך שיפור בביצועים.

פורסם
  • מחבר

לצערי בדקתי עכשיו באתר של דל ואין בכלל דרייברים של 64 ביט למחשב שלי. ככה שאני אאלץ להשאר תקוע עם ה-3GB זכרון מקסימום לתמיד כנראה.

אתחיל לחשוב אולי בכיוון של מחשב חדש למרות שהנוכחי מבחינתי עונה על כל הצרכים הבסיסיים שלי מבחינת גלישה וכו'.

תודה על העזרה בכל מקרה.

FgX8p0V.png

פורסם

אז תקנה סטיק של 2GB ב-80 ש"ח + כונן SSD ב-300 ש"ח בנפח 128GB.

את ה-SSD תמיד תוכל להעביר למחשב עתידי שתרכוש, כך שתביט בזה בתור השקעה.

לפי המדריך הבא, אם אינך זקוק לצורב ולא משתמש בו תוכל לשים כונן במחשב ואז יהיו 2 דיסקים קשיחים בנייד -

http://hwzone.co.il/community/threads/530812-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%91-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-SSD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים