עבור לתוכן

שדרוג רכיבים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כמה רכיבים חדישים ואיכותיים: מארז + הארד דיסק SSD + ספק כוח 600W, כולם דרך אגב נקנו לפי המלצות הפורום פה. השבוע גם התחדשתי במסך 1920X1080.

עבר זמנו של לוח האם הצולע שלי, מקל זכרון אחד כנראה הלך, ואני מניח שזו כבר הזדמנות גם להשתדרג מהמעבד E8400 שיש כרגע.

אז:

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשרי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג בעוד 500 ש"ח אם זה שווה את תוספת האמינות והביצועים.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

תכנות מרובה-ליבות, מכונות וירטואליות, גיימינג קל עד בינוני, אופיס עם גליונות נתונים, גלישה עם הרבה טאבים פתוחים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

בין תדיר לכבד, בתחילה לשימוש ביתי ואח"כ אולי לעבודה מהבית.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

בשלב ראשון גיימינג קל תוך שימוש בליבה הגרפית של לוח האם בלבד. בשלב מאוחר יותר אולי גיימינג בינוני פלוס, באמצעות כרטיס מסך נפרד.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?

מקלדת ועכבר אלחוטיים, אבל אני מחשיב את זה כהוצאה נפרדת, לכן שאלתי על כך בהודעה אחרת: http://hwzone.co.il/community/threads/549448-%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%A2%D7%9B%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D#.U-jryPmSzQg

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

נדרשים רק לוח אם + מעבד + זכרון 8 ג"ב, עם אפשרות הרחבה עד 32 ג"ב בעתיד.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

7, כלומר שקט ככל הניתן, בלי להשתגע בתקציב. אני מוכן להוציא עוד 200 ש"ח על קירור 120 מ"מ למעבד.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

אם כבר, אז כבר. שיהיה מעבד עם מכפלה פתוחה, ולוח אם + זכרונות מתאימים. ספק הכוח כבר מתאים להמהרה (20%) קלה עד בינונית (40%).

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא, ההרכבה תהיה עצמית.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני בתל אביב. למען האמת, יש לי אפשרות לקנות את המעבד והזכרונות בארה"ב דרך חבר, אבל את לוח האם בטוח אקנה בארץ.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

לא לחוץ בזמן.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

כאמור, זה רק מפרט חלקי לחלקים שדורשים שדרוג.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא, מה שחשוב הוא אמינות וביצועים יציבים לטווח של 4 שנים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אשמח גם להמלצה על כונן אופטי BD.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

שלום

הרשתי לעמצי לחרוג קצת כי את קונה בחול והמחיר של המעבד והזכרון יהיה קצת יותר זול.

החלקים למטה נראה לי עונים על צרכיך, אבל במקומך הייתי מוותר על ה OC ולוקח לוח אם יותר זול ולוקח 16GB זכרון במקום 8GB זה יעזור לך יותר מ OC אם אתה עובד עם הרבה תוכנות במקביל.

זכרון הייתי הולך על 8GB 1600 עם קירור תבדוק מה המבחר במקום שהחבר שלך יהיה.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Core i5 4690K 3.5ghz With Graphics Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1111

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪189

לוח אם:

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5

כמות: 1 - מחיר: ₪740

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

סה"כ: ₪2389

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2342 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/yfx8zcpl

פורסם
  • מחבר

במקומך הייתי מוותר על ה OC ולוקח לוח אם יותר זול ולוקח 16GB זכרון במקום 8GB זה יעזור לך יותר מ OC אם אתה עובד עם הרבה תוכנות במקביל.

בסדר, איזה מפרט היית מציע אם לא תהיה המהרה? ומה ההבדל במהירות בין מפרט ללא המהרה למפרט מומהר?

נערך על-ידי spitzi

פורסם
  • מחבר

יש לכם המלצות נוספות, אם אוותר על המהרה?

פורסם

אתה רוצה רק חדש?

אם תקח יד שנייה אפשר לחסוך לא מעט כסף.

רק לוח שווה לקנות בחנות אבל מעבד וזיכרון זה דברים שפשוט לא מתקלקלים. לא בקלות לפחות וללא עזרה פיזית מצד משתמש.

אם תחליט ללכת על יד2

אז מעבד HASWELL יעלה לך 600 שקל. זיכרון כ 250 ולוח חדש מחנות ~450.

אם תרצה לנצל את כל התקציב אז אפשר לקחת הכל חדש.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪993

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪121

לוח אם:

MSI H87-G43

כמות: 1 - מחיר: ₪476

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

סה"כ: ₪1939

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1901 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/w4myxv8t

אם אתה רוצה לחסוך אז ממש ממליץ על ההתחלה לקחת

מעבד וזיכרון ב 650

אם נראה לך שיד שניה זה אופציה, פה בחלק של מוצרים משתלמים יש לינק לקירור ב 35 שקל בפלונטר. בחנות זו גם יש מבחר ממש טוב של לוחות אם. תוכל לבחור לך גם לפי גודל, גם לפי כמות חיבורים ומה לא.

פורסם
  • מחבר

.

נערך על-ידי spitzi
הודעה מיותרת, אפשר למחוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים