עבור לתוכן

ספק כוח + Enermax pro 87 גולד + 80 W 600 w תקול

Featured Replies

פורסם

הגיע מארה"ב לפני כ 4 שנים ועבד יופי. מודל EGP600AWT אקטיבי.

היום קיצר את המחשב ופסק מלפעול כן הקפיץ את המתג בלוח החשמל בחדר מדרגות.

ביצעתי בדיקת קיצור רגליים (כבל ירוק ושחור) והמאוורר אינו פועל

במארז המחשב 5 מאווררים של נוקטואה 120 מ"מ, כרטיס מסך GTX250 ארבע דיסקים "3.5 ואחד SSD, לוח של ג'גה בייט A 790

השאלה היא האם כדאי לתקן את הספק או לרכוש חדש? עלות מול האלטרנטיבה

אם לתקן באזור מרכז היכן? אלקטרונאי כל שהוא אם מלחם ורב מודד

אם להחליף, אז צריך המלצות,

תודה רונן

- - - תגובה אוחדה: - - -

שככתי לציין שבזמן הפסקות חשמל רגעיות בזרם החשמל, הספק המשיך להחזיק את מערכת המחשב בלי קריסה.

פורסם

תוכל לפתוח את הספק ולראות אם אתה מזהה קצר כלשהו, קבל שהתנפח, נזל, התפוצץ.

חשוב חשוב לא לגעת ברכיבים כדי להמנע מהתחשמלות, להמנע מלדחוף ידיים למעגל המוליכים של המתח הגבוה העובר דרך הקבלים האלקטרוליטיים.

הכי טוב שתוציא אותו מהחשמל ותמתין כמה דקות כדי שהספק יפרוק את עצמו למתח נמוך ולא מסוכן, רק לאחר מכן תוכל לפתוח את המכסה ולהתבונן.

תוכל גם לצלם ולהעלות תמונה לכאן.

פורסם
  • מחבר

הספק מחוץ למחשב אז אין בעיית פריקה

פרקתי ואינני רואה קבל חריג או קצר או משהוא מפוחם

מצרף תמונות

פורסם

רוב הסיכויים שהמתח כבר נפרק, אבל ייתכן שלא. תמדוד את המתח על הקבל האלקטרוליטי הגדול לפניי שאתה ממשיך לגעת במעגל על מנת לוודא שאין בו מתח גבוה

הספק הקפיץ את המפסק בלוח חשמל - זה אומר שהוא קיצר. רכיבים שחשופים לפגיעה מנחשול מתח מבחוץ ומקצרים כשהם נשרפים הם MOV (רכיב ספיגת נחשולי מתח), דיודות, ומעגל ה PFC

כתוצאה מהקצר שהיה הפיוז נשרף, לכן כשאתה מחבר אותו לחשמל הוא לא מקצר שוב ולא מגיב. ליתר ביטחון שאכן זה הבעיה ודא שהפיוז שרוף על ידיי מולטימטר

תוודא שהקבל האלקטרוליטי הגדול נפרק, תקצר אותו לפריקה סופית, ותמדוד התנגדות של כניסת המתח של הספק אחרי הפיוז. אם יש קצר אתה תראה שהספק מקצר, זה עדיין לא אומר איזה רכיב בדיוק נשרף כי הם מחוברים לאותו מעגל - תוכל להלחים רכיבים החוצה על מנת לשלול אותם

כמו כן תחפש סימנים של שרוף (חור קטן וכדומה) על הרכיבים הבאים :

enermax.png

ועל המעגל שמחובר לשקע כניסת המתח

אם נשרף ה MOV או המיישר זה אמור להיות טריויאלי לתיקון. אם מעגל ה PFC, יתכן שתצתרך להחליף הרבה רכיבים קטנים ולפעמים יש בעיה לזהות את מה שהיה כתוב עליהם אם הם שרופים

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

זה כנראה רכיב PFC אבל יש בעיית גישה

השאלה אם כדאי לרכוש חדש?

פורסם

רכיב כמו ספק לא מומלץ להתעסק הנזק יכול להיות יותר גדול מאשר התועלת במיוחד שזה ספק בן 4 שנים

רק מומחים אם ציוד מתאים יכולים להגיד מה הבעיה ולתקן

היום שיש ספקים מודרניים יותר ולא יקרים עדיף לקנות חדש במיוחד שיש 5 שנים אחריות שווה את השקט

http://ksp.co.il/?uin=9815

נערך על-ידי סוכריות MאנדM

פורסם

עם GTS 250 (ורוב הכרטיסים של היום) ספק של 620W זה מיותר...

הייתי פשוט משקיע בספק איכותי יותר

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

זה כנראה רכיב PFC אבל יש בעיית גישה

השאלה אם כדאי לרכוש חדש?

פורסם

החלטה שלך. האם מצאת סימנים כלשהם שמראים על רכיבי ה PFC ?

פורסם
  • מחבר

אני רק מניח ששם הבעיה, בלי בדיקת רב מודד הרכיביםהאלה מכוסים בבידוד מתכת

מדובר בספק ברמה גבוהה, גולד ופירמה מוכרת.

בכול אופן לאחר חריש באתרי ספקי כוח כולל כאן, החלטתי לרכוש חדש של סי סוניק פלטינום P660 ב 590 ש"ח

כדי שבנצילות 50% יתן לי את המקסימום והרבה תקני בטיחות ויש גם מאוורר. בדגם ה X שלהם בטווחים האלה אין, ויש מגבלת חום של 35 מעלות בפעולה. והפער 80 ש"ח. אז נלך על הטוב יותר. נתקדם.

בספק הבא נלך על דרוג טיטניום, בעוד 5 שנים לפחות מקווה.

פורסם

ברגע שיש קצר ולא רואים מה מפוצץ, השלב הבא הוא למדוד התנגדות וכך למצוא את הרכיבים שיוצרים את הקצר :

להלחים החוצה את ה MOV, למדוד אותו ואת יתר המעגל

להלחים החוצה את המיישר, למדוד אותו ואת יתר המעגל

להלחים החוצה את המוספטים של ה PFC, למדוד אותם ואת יתר המעגל. ואם המוספטים שרופים יש צורך להחליף גם חלק מהרכיבים "הקטנים" שבדרך כלל נשרפים ביחד איתם

נצילות של ספקים מתחילה מ 80%, ובאיכתיים מעל 80%

אוליי התכוונת בניצול של 50% מהמקס'. זה מקדם ביטחון ענק, אני ממליץ על ניצול של 1/1.4 - 1/1.5 בתנאי מאמץ מקסימלי וזה עדיין מקדם ביטחון לא קטן. לא שמקדם ביטחון מפריע למשהוא

אם אין אצלך קפיצות מתח ואם הספק איכותי ועובד בטמפ' נמוכה, בדרך כלל הוא יחזיק גם הרבה מעבר ל 5 שנים. לא נדיר שהוא יגיע גם ל 10 ויותר

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע

ברור ברור לגבי המלחם והרב מודד, אבל צריך זמן לזה. ואחר לחפש רכיבים אלקטרונים מתאימים ובחנות מתאימה וטובה!

ומה שאני קונה הנצילות 94%

ובניצול 50% מהמקס' טוב שיש עוד, אני אוהב מרחב בטיחות וורסטיליות אפשר להוסיף עוד רכיבים ואין בעיה

ויש ברמת גן קפיצות מתח פעם ב... חודש +- והטלביזיה LCD נכבת, והכבלים גם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים