עבור לתוכן

בחסות המלחמה, מאיר שיט-רית קידם את חזון הבלהות שלו צעד נוסף

Featured Replies

פורסם

שטרית הציע מוקדם יותר השנה תיקון לחוק המידע הגנטי.

בקצרה, הוא שיחק בסעיפים הרלוונטיים שיאפשרו לו להקים מאגר DNA, ולצרף אליו בכפייה כל ילוד אזרח המדינה. באריכות: http://2jk.org/praxis/?p=5003

ב-30 ביולי, בעיצומה של מלחמה, הצליח שטרית להעביר את ההצעה לוועדה, ובעברית - לתת לחבר'ה לעשות בשקט את מה שצריך.

אני מניח שרובם המוחלט של חברי הפורום מבינים איזה מחדל זה יהיה. לאלה שלא מבינים, בקצרה: המדינה יודעת את הקוד הגנטי שלך. היא יכולה לדעת אם היית איפה שהוא, אם אתה בעל נטייה לסרטן, ולהצמיד לך פיסת אינפורמציה חד משמעית ושאינה ניתנת להחלפה או הסתרה. מאוד פשוט להפליל אדם עם המידע הזה, למשל. רק צריך טיפה רוק או שתן שלך, וכבר ניתן להטמיע אותו בזירת פשע כלשהי - והנה, אתה עצור. מאוד נוח לטיפול באנשים שלא באים טוב בעין לממשלה. אפשר גם לבדוק ככה מי הם הנפשות שהצביעו למפלגה שלא באה בטוב למפלגת השלטון - רק לעבור טוב טוב על כל פתק הצבעה שלא מוצא חן בעיניך עם הכלים הרלוונטיים. אם אתה לא מהגזע או מהמוצא או מהמשפחה, מין או כל פרט גנטי אחר, ה"לא נכון" - אפשר לסדר לך עדיפות פחותה בקבלת זכויותיך, כלומר אינך אזרח שווה, ונקל לאכוף זאת על סמך המידע הגנטי שלך.

מחזה בלהות בדיוני? לא יכול לקרות במדינה עם מסורת דמוקרטית מפותחת כישראל? פלגיאט בוטה מג'ורג' אורוול? אני חולק עליכם. אבל אם זה עדיין לא מספיק לכם, חשבו מה יקרה כשהמאגר הזה ידלוף (וכמו כל מאגר ממשלתי גדול שלמישהו יכולים להיות בו אינטרסים - הוא ידלוף, היו בטוחים בכך) ויגיע לידי: גורמי עולם תחתון, ארגוני טרור, ארגוני "זכויות אדם" (אנטי ציוניים בשבילכם), מדינות אויב, חברות ביטוח שלא רוצות לבטח אתכם כי יש לכם סיכוי גבוה לסבול מאלצהיימר, השכן שלכם שמסוכסך אתכם, ועוד.

אה, כן, ואם יודעים עליכם את הפרטים הגנטיים הללו, יודעים פחות או יותר הכל גם על המשפחה שלכם. ואז מאוד מאוד קל לאתר אותם, למשל. עכשיו זה כבר מפחיד?

אז באגרון 2006 דלפו מספרי ת"ז וכתובות - דבר חמור כשלעצמו, אבל אם אני עובר דירה ומדינת ישראל מחלקת מספרי ת"ז חדשים - המאגר חסר תועלת כמעט. במקרה הכי גרוע אפשר להחליף את כל אלה. אבל אם באגרון 2021 ידלוף המידע הגנטי של כל אחד מאיתנו, אזרחי ישראל- לא רק שידעו עליכם הרבה, הרבה יותר, אלא גם שלא תוכלו להחליף את המידע באף אחד מהתסריטים הכי גרועים האפשריים - ויש הרבה כאלה.

יקומו התומכים- "אבל יש לחוק יתרונות! יהיה ניתן לתפוס פושעים, למנוע כניסת שב"חים ועוד!". אולי יש יתרונות, אך הם מתגמדים לכדי אפס לעומת הסכנות האדירות שחוק כזה ימיט עלינו.

ובחזרה ל-2014, מי תמך בהעברת החוק לוועדה (==העברת החוק פחות או יותר) חוץ משטרית המדושן כמובן?

http://oknesset.org/vote/7671/

עלובי נפש כולם. בלטה בצביעותה: ח"כ סתיו שפיר ה"חברתית".

מן העבר השני רכשו את כבודי ח"כ פייגלין, וח"כ רוזנטל שהצביעו נגד החוק, בניגוד למה שהצביעו ח"כים אחרים ממפלגותיהם, והוכיחו בכך מבחינתי שהם אנשי עקרונות אמיתיים ולא עוד טרמפיסטים על גב משלם המיסים. וכמובן ח"כים שונים מצד מרץ, שהם כנראה המפלגה האחרונה שנותרה לעשות את מה שהבוחרים שלה רוצים שתעשה, ולא עושים לביתם במקום.

זה פשוט מייאש. בעבור חופן דולרים מ-HP, שטרית החמדן (שבבעלותו 5 דירות אגב, וזה רק מה שמוצהר, והונו מוערך בין כך ב-55 מיליוני שקלים שלעניות דעתי לא יכלו להגיע ממקור נקי וכשר שהוא) מוכר את הבטחון של כולנו, ובזמן הזה הנציגים שלי שאני משלם להם כדי שייצגו את האינטרסים שלי פשוט לא מתעניינים בזה עד כדי כך ש-80% מהח"כים בכלל לא נוכחו בהצבעה, או שנמנעו ממנה, ומתוך 20% שכן הזיזו את התחת שלהם וישבו במליאה החליטו 18 מ-23 ח"כים לשים ז' ענקי על 8 מיליוני אזרחי מדינת ישראל ולהצביע בעד החוק. נותרו 4% צדיקים בסדום, וזה ממש, אבל ממש, לא סדר הגודל של הכוח שצריך לייצג את האינטרסים שלי מבחינתי.

והשאלה המייאשת מכל- מה אפשר לעשות? ומה האזרח הישראלי הקטן, שחושב שהוא "לא פראייר" ובסוף נותן לכל העולם ואשתו לדפוק אותו מכל כיוון, באמת יכול לעשות בכדי למנוע בכייה לדורות שכזו מלפול על ראשנו?

אני אשמח לאיזו תשובה, קרן אור, משהו להאחז בו. אני כבר לא יכול אלא לחוש כי מילותיו של ביאליק "כל מוסדות הארץ הנמקים" בהחלט זוכים למשמעות כפולה בימים טרופים אלו. אני פשוט לא מוצא יותר תקווה בממשל הישראלי.

פורסם

אין מילים. אדם בזוי שאינו ראוי להיות משרת ציבור והמחטף שביצע בנסיון לדחוף את המאגר הביומטרי לגרונם של אזרחי המדינה ייזכר לדראון עולם.

חיוב סקירה גנטית ואחסון במאגר מרכזי לא יעבור בג״ץ, לדעתי.

פורסם

הרגשה שהכל כאן בארץ מושחת ורקוב עד היסוד .

אתם קולטים שיו"ר הועדה לזכויות הילד - הצביעה בעד !

מישהו צריך להקים מפלגה , לא ימין ולא שמאל , שכל עקרונותיה יהיה חיבור עם הציבור . (בחו"ל זה נקרא הפיראטים)

בקשר לשיטרית ,

דיי ברור שהוא לא הגיע להונו בדרכים כשרות . צריך לחקור אותו ואת אשתו . צריך לחקור האם כל התשלומים שנעשו לאשתו היו מוצדקים .

המושחתים החדשים הם ערמומיים יותר מקודמיהם , זה שמעבירים כספים , ללא הצדקה , לילדי הפוליטיקאים , לבני הזוג שלהם ולמשפחתם - זה הטריק החדש .

אני מאוד מקווה שיימצא לזה מענה כלשהו .

אם אני רוצה לשחד את שטרית , אני אשכור את שירותיה של אשתו (פרסומאית) , אשלם לה הרבה מעבר לתעריף הנפוץ והידוע בעולם הפרסום ולא אדרוש עבודה רבה בתמורה .

קשה לאתר דבר כזה , אבל אני מאמין שקיים .

בכל מקרה ,

ההיסטוריה מראה לנו שלרוב המושחתים , חדרי החקירות מגיעים . אולמרט , פואד ורבים ו"טובים" .

שטרית עוד צעיר , הוא ייעשה מתישהו טעות .

פורסם

אין לי מה להוסיף על ההשלכות של חוקים אלה, משה כתב אותם מלא ונכון

נוסיף כמה דברים על החלק הפוליטי :

המחאות החברתיות הן ככלל מחאות פוליטיות. המפלגות שעלו איתן הן מפלגות שקמו בן לילה על ידיי אנשים שכבר היו בכנסת במקומות הלא-ראשונים של מפלגות ונמצאים ב power trip. זה מסביר את כלך החלק החברתי ומכאן גם ההבדל ביניהם לבין מפלגות כמו מרצ

למומחים כמו הועדה לזכויות הילד יש קונצנזוס שלהם, שרובו נמצא בכלל מחוץ לשאלה של ה DNA / ביומטרי. לפי קונצנזוס זה ילד צריך להתפתח בסביבה "בטוחה", כלומר שלא ישאירו אותו לבד בבית (גם אם זה ילד נורמלי שמסתדר), לא יגלוש באינטרנט "לא בטוח", וכדומה. מבחינתם מעורבות ומעקב אחר הילד הם לגיטימיים, למה שהכנסתו למאגר ביומטרי לא תהיה לגיטימית ?

מפלגות אחרות, כמו לפיד שהבטיח לכולם שהוא עיתונאי שכותב וחושף, פשוט לא נכחו בכלל. והרי גם המפלגה שלו היא מפלגת בן לילה

את HP אני מחרים כבר מאז הפעם הראשונה שהשם שלה נקשר לעניין

בבחירות האחרונות נתתי את הקול שלי לעלה ירוק

ראשית כי הם נראים לי כמו מי שיתנו את המקס' למי שבחר אותם. לכן אני אתן את המקס' שלי על מנת שיעברו את אחוז החסימה. עוד משהוא בעניין אחוז החסימה : הוא עולה כל הזמן, והתירוץ הרשמי הוא על מנת לחסום את המפלגות הקטנות, וכששואלים מי, התשובה היא "החמאס". נראה כמו צעד הגיוני. או שלא : 3 מפלגות החמאס בכל מקרה נכנסו לכנסת, ועלה ירוק לא, בפער דיי קטן. מעלה את המחשבה שהעלאת אחוז החסימה מכוונת למעשה לעלה ירוק ולא לחמאס. אם זה אכן כך, זה אומר משהוא על עלה ירוק

שנית כי הם כתבו במצע שהם יתנגדו לכל חוק ביומטרי

שלישית כי הם לא מפלגת שמאל. כלומר, בנושאים שבהם לדעתי נדרשת החלטה "ימנית", הם לא בהכרח יצביעו כמו מרצ למשל

גם אני חושב שגראס צריך להיות חוקי, אבל זה מבחינתי פלוס נוסף קטן ולא שיקול עיקרי כשיש נושאים הרבה יותר מיידיים וחשובים

לאחר הבחירות, עלה ירוק לא עברו את אחוז החסימה

פקטורים שאני רואה הביאו לכך ששיטרית העביר את החוק בזמן המלחמה :

- כלי התקשורת עושים כותרות מהמלחמה, ולא מתעניינים במה שקורה בכנסת. ניתן להעביר את החוק בשקט

- חברי כנסת שהיו מצביעים נגד החוק לא היו נמצאים מכיוון שהם עסקו בעניינים שקשורים למלחמה באותו זמן

מעניין אותי אם קיימת חוקיות של מי הם חברי הכנסת שהוא רצה להימנע מהם, ולאילו מפלגות הם שייכים. אם נאסוף נתונים על הצבעות אחרות שנעשו בימים אחרים בזמן המלחמה ונשווה לנוכחות שלא בזמן המלחמה, נוכל לראות מי הם חברי הכנסת שלא נכחו כתוצאה מהמלחמה

פורסם

אני מאמין שזה יפול בבג"צ ..

זה דיי מתנגש עם חוק יסוד או שניים ..

פורסם
  • מחבר

^

אמן ואמן.

פורסם

ומעניין מאוד שהידיעה על כך אינה מופיעה באף עיתון...

פורסם
והשאלה המייאשת מכל- מה אפשר לעשות? ומה האזרח הישראלי הקטן, שחושב שהוא "לא פראייר" ובסוף נותן לכל העולם ואשתו לדפוק אותו מכל כיוון, באמת יכול לעשות בכדי למנוע בכייה לדורות שכזו מלפול על ראשנו?

למשל לעשות הרבה רעש, כדי שברגע האמת 80% מחברי הכנסת לא יוכלו להיעדר / להעלים עין ולתת לקבוצה קטנה של אינטרנסנטים טיפשים לדחוף את העניין, ואז הצעת החוק תיפול. או אפילו לא תגיע להצבעה אם יהיה מספיק רעש.

זה הרבה יותר קל ממה שאתה חושב.

פורסם
  • מחבר

איך לעשות הרבה רעש יעזור אם זה כבר עבר לוועדה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים