עבור לתוכן

\'וואלה\' איפסו את סיסמת הכניסה למייל שלי ועכשיו אני לא יודע מה לעשות.

Featured Replies

פורסם

שלום,

בעברי פתחתי מייל בוואלה שהשתמשתי בו לצרכים מסויימים. בעת הרישום כשהם ביקשו פרטים לשיחזור סיסמא קישקשתי סתם משהו כי לא היה לי צורך בכך שכן את הפריטים החשובים שהם סיסמא ושם משתמש שמרתי היטב (מתוך רציונל שאם אאבד אותם- אז כנראה שהתיבה לא חשובה לי).

לא נגעתי בתיבה הזו במשך שנה-שנתיים וכאשר לפני מספר ימים ניסיתי להיכנס אליה עם שם המשתמש והסיסמא, גיליתי לפתע כי וואלה החליטו על דעת עצמם לערוך לי נוהל של ריענון סיסמא וכדי לוודא שאני בעל החשבון ביקשו ממני את הפרטים הנוספים שהקלדתי בזמנו. כמובן שהם לא ברשותי ואין לי מושג מה לעשות. כבר יצרתי קשר עם מדור "שיחזור סיסמא" שדרשו ממני את אותו הדבר ובהיעדר פרטים נוספים לא מוכנים להחזיר את השינויים שנעשו.

לעזאזל, זה לא שאני מבקש שיספקו לי את הסיסמא, כמו שאני מניח שפורצים למינהם יפעלו, אני בסך הכל מבקש שהם יבטלו את השינוי ש*הם* ביצעו מיוזמתם ויניחו לי להתנהל בתיבה שלי כרצוני- אבל ללא הואיל.

אני מיואש ומתוסכל ואם למישהו יש נסיון עם דברים כאלו אשמח לשמוע את עצתו.

תודה.

נערך על-ידי aloe

פורסם

קרה לי בדיוק אותו הסיפור לפני כשנה בערך. למזלי זאת תיבת המייל השנייה שלי (ג'ימייל העיקרית)

יצרתי איתם קשר והם רצו יותר מידי פרטים אז זנחתי אותם (כמו שציינתי זאת התיבה המשנית שהייתה לי ולא היה לי שם משהו חשוב) אם הם לא מוכנים לבוא לקראתי -זבשם הפסידו תעבורה של עוד משתמש עם הנהלים הדפוקים שלהם

פורסם

קרה לי גם עם שתי חשבונות באתר, חבורה של דפוקים...אפשר לחשוב מי כבר רוצה לפרוץ מיילים של וואלה...

אבל גיליתי טריק חמוד: אתה עדיין יכול לגשת לתיבה שלך בצורה עקיפה ולקרוא מיילים (אני חושב שאפשר גם לכתוב מיילים ככה):

כנס ל: http://mail2web.com/

ואז תכניס את הכתובת של המייל וסיסמה (*האתר איטי קצת אז תאזר בסבלנות).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, זה יותר מסתם מעצבן, ניסיתי בימים האחרונים ליתר ביטחון להגיע אולי לאחראי או משהו- כלום.

אם אין לאף אחד שום הצעה שבכל זאת תעניק לי גישה ישירה לתיבה אז יש לי 2 שאלות נוספות:

1) יש למישהו אולי המלצה למייל פרטי (דהיינו החברה לא מחטטת לך בתיבה- אז לא gmail ולא hotmail), חינמי, שישאר לאורך זמן (כלומר אם אשכח מהתיבה אוכל לחזור לתוכנה גם כעבור 4 שנים שלא נגעתי בכלום) ובטוח (כלומר כל הקשור לאבטחה בצד שלהם. לאבטחה בצד המשתמש אני אדאג לבד)?

אין שום בעיה עם הגבלה על גודל, אפשר אפילו פחות מג'יגה.

2) בנוגע ללינק של mail2web... ידוע משהו על אמינות החברה? הסיבה שבגינה אני צריך להיכנס פתאום אחרי שנים היא שיש מידע מסוים שאני צריך לביטוח ולא הייתי רוצה שהדואר שלי והפרטים בו יאגרו וישומשו אח"כ בשביל משהו... אם יש סכנה כזו אני מעדיף כבר לוותר על הדואר.

ואני מבין באופן עקרוני את ההגיון שלהם, אני בטוח שנעשו נסיונות פריצה אז הם, כמו כל פטרנליסט, רוצים "להגן" על המשתמשים שלהם, אבל לכל הפחות הם צריכים לאפשר (ולהבליט) את האופציה למשתמש לוותר על ה"הגנות" שלהם.

אני כבר לא מדבר על שיחזור השינויים שלהם כשמתקבלת בקשה ישירה בצירוף שם וסיסמא...

שיעלו להם את הארנונה אמן. :surmene:

נערך על-ידי aloe

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין הצעה למייל מתאים?

מה דעתכם על MAIL.COM?

פורסם
יש למישהו אולי המלצה למייל פרטי (דהיינו החברה לא מחטטת לך בתיבה- אז לא gmail ולא hotmail)

מאיפה הבאת את הטענה האבסורדית שבג'ימייל והוטמייל "מחטטים לך בתיבה"?

ומאיפה אתה מצפה לביטחון שבוואלה או בכל שירות מייל אחר שתמצא לא מחטטים לך בתיבה? רק בגלל שהם הבטיחו פעמיים שלא יעשו את זה?

היתי אומר אפילו הפוך: ככל שמדובר בחברה קטנה יותר ופחות ידועה, ועם פחות משתמשים, ככה יש יותר סיכוי שעובד משועמם כלשהו יקרא את המיילים שלך. דווקא בגימייל (ושאר חברות הענק) הסיכוי לזה הוא הנמוך ביותר, בין אם בגלל שיש להם יותר אינטרס לשמור על השם ולכן הנהלים יהיו יותר נוקשים, ובין אם בגלל הכמות העצומה של משתמשים שיש להם - גם אם עובד משועמם יחליט (ויצליח) לקרוא מיילים של מישהו, הסיכוי שזה יהיה אתה הרבה יותר נמוך מהסיכוי לזכות בלוטו.

נערך על-ידי yonizaf

פורסם
  • מחבר
מאיפה הבאת את הטענה האבסורדית שבג'ימייל והוטמייל "מחטטים לך בתיבה"?

.

האמת היא שממגוון תקדימים.

תראה, עד לשנים האחרונות הטענה שאיתה הם מיתגו את עצמם הייתה שהתיבה שלך היא פרטית, אף אחד לא יודע מה יש בה ואין לאף אחד זכות לעשות שימוש במידע שבה, אבל... בכדי לממן את השירות הם מבקשים צעד קטן לקראתם, ויתור פעוט על הפרטיות הזו בצורה של רובוט שההשפעה היחידה שלו על החיים שלך היא התאמת פרסומות שאותו אוטומט מזווג לך.

מאז דברים השתנו, גוגל הצהירו שלאדם אין זכות לצפות לפרטיות במייל שלו (ז"א מבחינה עקרונית למשטר שלהם אין התנגדות להשתמש במידע של אנשים לצרכים שאותם הוא רואה לנכון), גוגל (והוטמייל) סרקו באופן אקטיבי מידע פלילי והעבירו אותו למשטרה (זה כמובן מעיד על כך שהם עושים כן גם במקרים פחות מתוקשרים. אני אפילו לא מתייחס לחפ"ק

של גורמי ביון) ובנוסף לכך גוגל/מיקרוסופט מחוברים לרשת מסועפת של מידע ושל בניית פרופילים.

ומאיפה אתה מצפה לביטחון שבוואלה או בכל שירות מייל אחר שתמצא לא מחטטים לך בתיבה? רק בגלל שהם הבטיחו פעמיים שלא יעשו את זה?

היתי אומר אפילו הפוך: ככל שמדובר בחברה קטנה יותר ופחות ידועה, ועם פחות משתמשים, ככה יש יותר סיכוי שעובד משועמם כלשהו יקרא את המיילים שלך. דווקא בגימייל (ושאר חברות הענק) הסיכוי לזה הוא הנמוך ביותר, בין אם בגלל שיש להם יותר אינטרס לשמור על השם ולכן הנהלים יהיו יותר נוקשים, ובין אם בגלל הכמות העצומה של משתמשים שיש להם - גם אם עובד משועמם יחליט (ויצליח) לקרוא מיילים של מישהו, הסיכוי שזה יהיה אתה הרבה יותר נמוך מהסיכוי לזכות בלוטו.

צודק, יש עם זה בעיה (אלא אם כן התהליך הטכני מערב הצפנה).

האמת היא שבוואלה בחרתי תוך התפשרות מסויימת. אין לי בעיה עם הפרסומות במייל ואני אפילו לוחץ עליהן הרבה פעמים בכדי לתמוך בשירות, אבל ממה שידוע לי אין להם איזה מנגנון מתוחכם לסריקה והתאמת פרסומות (אם כן, אז הם צריכים לבקש החזר ופיצויים). בנוסף, היכולות שלהם לאסוף עלי מידע כולל ולבנות פרופיל היא מוגבלת. ולבסוף אני מניח שכן, אם השירות מבסס את עצמו על אי חיטוט בתיבה שלך אז זה אומר משהו (בניגוד ליחס של גוגל לפרטיות) בייחוד אם זה עסק יותר מקומי וקטן שיכול ליפול מנטישת חשבונות (שלא כמו תאגידי ענק).

דווקא מהחיטוט שאליו אתה התכוונת, אני פחות חושש כי כמו שציינת אם אנחנו באמת מדברים על עובד אחד שמנצל לרעה את ההרשאה שלו ולא חברה לכריית נתונים אז הסיכוי ליפול בגורל הוא אסטרונומי (גם בשירות זעיר של רק 200 אלף חשבונות).

אבל כן... בגלל זה אשמח לעזרה.

נערך על-ידי aloe

פורסם

אתה נלחם את המלחמות הלא נכונות.

אף אחד לא יבטיח לך מייל חינמי ואמין ושיישאר חינמי ואמין לאורך זמן ושמישהו גם ישמור על הפרטיות שלך לנצח כמו קרברוס על שערו של האדס. ואם יבטיח היום, אז מה ימנע ממנו להפר את הבטחתו מחר?

הטיעונים שבהם אתה מנסה לשכנע את עצמך (שלחברה קטנה יש פחות יכולת לבנות עליך פרופיל או שיהיה אכפת להם יותר שתעזוב אותם וכו' וכו') שווים כקליפת השום. הנה - לוואלה כנראה מאוד אכפת ממך ומזה שתעזוב אותם, נכון?

פרטיות של 100% אין גם בשירותים הפרטיים בביתך. אם יהיה חשד סביר למעורבותך בפלילים - שוטרים ישברו לך את דלת הדירה ואת דלת השירותים ויגררו אותך מהאסלה באוזניים. אז מה יש לבוא בטענות מזה שספקי הדואר עושים את זה כשנדרשים?

עד כמה שאפשר להבין לפעמים את אי-הנוחות מתאגידי הענק אוגרי המידע כמו גוגל ומיקרוסופט, ועד כמה שאינטואיטיבית הם מזכירים לנו לפעמים את האח הגדול ומעוררים התנגדות רפלקסיבית, יש להבין שפרטיות מובטחת אין באינטרנט של היום (וגם לא בעולם של היום), בטח שבשום מצב כשאתה נותן את המידע שלך לצד שלישי לא תהיה פרטיות כזו.

אם אתה מוכן באופן עקרוני לסמוך על מישהו שיחזיק לך תיבת דואר - אין סיבה לסמוך דווקא על תאגידי הענק פחות. דווקא עליהם הייתי סומך יותר. לפחות הם באור הזרקורים ויש יותר פיקוח.

אם אתה לא מוכן לסמוך עליהם - לא הייתי סומך על אף אחד - ופשוט מקים שרת דואר פרטי.

אגב, לגבי mail.com - ניסיתי אותו פעם לפני מספר שנים, והיה זבל. לא יודע אם השתפר - סביר שלא יותר מידי.

אסיים בסיפור קטן. פעם, לפני שgmail בכלל עלה לאוויר היה לי חשבון דואר אצל ספק דואר לא ממש מוכר ולא גדול במיוחד. היה מאוד נחמד ונוח והיו להם פיצ'רים נחמדים. כשgmail עוד היו בשלב הבטא (של ההזמנות) והתגאו נורא בזה שהם נותנים ג'יגה של אחסון (אז זה היה ביג דיל), אותו ספק לא גדול פשוט הוריד את מגבלת האחסון לחלוטין. איזה כיף - אמרתי, הנה חברה קטנה ומתחרה היטב אפילו בענקית כמו גוגל. באותה נקודת זמן אגב הם באמת היו טובים. אבל עברו כמה שנים ובעוד שהממשק של gmail הלך והשתפר (למרות כמה פאשלות שהיו להם לדעתי), של אותו ספק דואר - לא ממש. או שהלך לכיוונים שלטעמי היו פחות נכונים. ועם הזמן יותר ויותר היה כיף להשתמש בתיבה של gmail ופחות ופחות בתיבה האחרת, עד שזנחתי אותה לחלוטין.

מוסר ההשכל - ככל הנראה מבחינת נוחות השימוש לאורך זמן - יהיה יתרון לחברות הגדולות ש(א) יש להם המשאבים להמשיך להשקיע בפיתוח, (ב) יש להן ניסיון בבניית ממשקי משתמש. וזה משאיר אותנו עם אותן... גוגל ומיקרוסופט, שהoutlook.com שלהם נראה סביר לחלוטין כעת, אגב.

יש גם yahoo אבל כמו כל דבר גם את הדואר שלהם הם הצליחו לעשות עקום ומסורבל. אז לא ממליץ.

פורסם

gmx.com

פורסם

לא נפוץ בארץ, הכתובת עם השם הפרטי שלי, תבדוק אם הם מוחקים תיבות לא בשימוש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים