עבור לתוכן

מצלמת אינטרנט Microsoft LifeCam 3000 HD

Featured Replies

פורסם

עדכון, בסוף האשכול הוספתי חוות דעת מפורטת שלדעתי די מייתרת את כל הדיון באשכול, הנה הקישור.

שלום חברים,

אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לקנות את המצלמה הזו, בעיקר למטרת שיחות אינטרנט ב SKYPE וכדומה.

אלא שאחרי שראיתי ב YOUTUBE סרטונים שאנשים יצרו איתה התחלתי להתבלבל.

כי מצד אחד יש סרטונים שבאמת מראים איכות ברמה גבוהה מאוד, הנה-

ומצד שני חלק מהסרטונים מראים איכות ברמה פחות גבוהה באופן משמעותי מהסרטונים הקודמים, למשל

.

אני מדגיש שוב כי המצלמה תשמש אותי לשיחות אינטרנט ב SKYPE וכדו', ורציתי לשאול מדוע יש הבדלי איכות בסרטונים, והאם שיחה ב SKYPE היא באיכות שונה מאשר הסרטה פנימית עם המצלמה לתוך המחשב.

תודה מראש לכל העונים, זה קצת דחוף.

פורסם

בשיחת וידאו בסקייפ צריך מהירות העלאה (Upload) סבירה למצלמות HD על מנת ליהנות מרזולוצית ה-HD במצלמה.

בהקלטת וידאו במחשב החיבור לאינטרנט אינו פונקציה.

אני עובדת עם מצלמות אינטרנט של לוג'יטק במשך שנים ומאוד מרוצה מהם. כמו כן ללוג'יטק העולמית יש שירות מצויין.

פורסם
  • מחבר
בשיחת וידאו בסקייפ צריך מהירות העלאה (Upload) סבירה למצלמות HD על מנת ליהנות מרזולוצית ה-HD במצלמה.

בהקלטת וידאו במחשב החיבור לאינטרנט אינו פונקציה.

אני עובדת עם מצלמות אינטרנט של לוג'יטק במשך שנים ומאוד מרוצה מהם. כמו כן ללוג'יטק העולמית יש שירות מצויין.

תודה על התשובה, ברשותי אינטרנט עם מהירות העלאה של 70 KB בממוצע, אני מאמין אם כן שזה לא ממש מספיק,

השאלה האם בכל זאת רואים הבדל במצלמה זו ממצלמות אחרות שאינן HD או שלא ?

כמו כן אולי שאפשר להגדיר שגודל הפריים יהיה יותר קטן ואז כן זה יהיה יותר איכותי ברמה מסויימת.

אשמח לתשובותייך.

פורסם

אלה המהירויות המינימליות/מומלצות הדרושות לשיחת וידאו בסקייפ עפ"י האתר שלהם:

https://support.skype.com/en/faq/FA1417/how-much-bandwidth-does-skype-need

המהירויות נמדדות ב-kbps/mbps כלומר ב-bit ולא ב-byte. על מנת לקבל את המהירות ב-byte יש לחלק את המהירות ב-bit ב-8.

גודל הפריים בסקייפ תלוי ברזולוציה של המצלמה ולא ניתן לשינוי.

אם המהירות שלך לא מספיקה לשיחה באיכות HD ואין בכוונתך לשדרג את המהירות, אתה יכול להסתפק במצלמה זולה יותר.

פורסם
  • מחבר
אלה המהירויות המינימליות/מומלצות הדרושות לשיחת וידאו בסקייפ עפ"י האתר שלהם:

https://support.skype.com/en/faq/FA1417/how-much-bandwidth-does-skype-need

המהירויות נמדדות ב-kbps/mbps כלומר ב-bit ולא ב-byte. על מנת לקבל את המהירות ב-byte יש לחלק את המהירות ב-bit ב-8.

גודל הפריים בסקייפ תלוי ברזולוציה של המצלמה ולא ניתן לשינוי.

אם המהירות שלך לא מספיקה לשיחה באיכות HD ואין בכוונתך לשדרג את המהירות, אתה יכול להסתפק במצלמה זולה יותר.

תודה שוב על המענה המהיר.

אכן אין בכוונתי לשדרג את המהירות, ולפי מה שאני מבין אין אפשרות בסקייפ לשלוט על רזולוצית המצלמה כך שתצלם באיכות VGA רגילה (-לפי הנתונים של היצרן כן יש אפשרות צילום כזו באופן עקרוני, השאלה האם ניתן להגדיר זאת לפני השימוש בסקייפ דרך הגדרות המצלמה עצמה...).

השאלה שלי כעת היא כזו - אם יש לי כזה רוחב פס קטן מבחינת העלאה, אולי בכלל גם מצלמה באיכות רגילה לא שווה לי לקנות היות וגם לאיכות הכי מינימלית של שיחת וידאו הם דורשים 128 KBPS ולי יש בקושי 70 :(

פורסם

זה 128 ביטים ולא בייטים (ביטים=kbps ובייטים=KBPS), אני מאמינה שיש לך את המהירות המינימלית הנדרשת. לגבי הרזולוציה, זה תלוי במצלמה הספציפית ובדרייבר שלה.

פורסם
  • מחבר
זה 128 ביטים ולא בייטים (ביטים=kbps ובייטים=KBPS), אני מאמינה שיש לך את המהירות המינימלית הנדרשת. לגבי הרזולוציה, זה תלוי במצלמה הספציפית ובדרייבר שלה.

להלן המהירות כפי שנבדקה כעת:

3669869969.png

פורסם

זה 0.76 מגה ביט לשנייה, לא קילוביט כמו שרשמת. כלומר זה 760 kbps/קילוביט לשנייה וזה מעל המהירות המינימלית הנדרשת.

פורסם
  • מחבר
זה 0.76 מגה ביט לשנייה, לא קילוביט כמו שרשמת. כלומר זה 760 kbps/קילוביט לשנייה וזה מעל המהירות המינימלית הנדרשת.

נכון מאוד, חישבתי את זה בזכותך והרגעת אותי, תודה.

השאלה האם באמת יכול להיות שבמקרה שאקנה את מצלמת הHD בעצם אני ידפוק את עצמי כי לא תהיה אפשרות לכוון אותה לרזולוציה יותר נמוכה שתתאים, ואז מי שצופה בי יראה את השידור מקרטע. ושוב - המדובר הוא על Microsoft Lifecam Hd 3000.

פורסם

בקישורים האלה כתוב שיש תוכנה חינמית שאפשר באמצעותה לקבוע את הרזולוציה הרצוייה עבור שיחת וידאו בסקייפ (בסקייפ עצמה אין אפשרות כזו וכנראה שזה לא עובד טוב בתוכנה של מיקרוסופט).

קישור לתוכנה: www.manycam.com

קישור לדיונים בנושא:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-hardware/set-lifecam-studios-resolution-for-skype/f47ec318-ac88-46b6-bd9f-5f240bc10386

http://community.skype.com/t5/Windows-archive/Microsoft-LifeCam-Studio-Or-any-webcam-not-being-able-to-set/m-p/1270700#M78290

פורסם
  • מחבר
בקישורים האלה כתוב שיש תוכנה חינמית שאפשר באמצעותה לקבוע את הרזולוציה הרצוייה עבור שיחת וידאו בסקייפ (בסקייפ עצמה אין אפשרות כזו וכנראה שזה לא עובד טוב בתוכנה של מיקרוסופט).

קישור לתוכנה: www.manycam.com

קישור לדיונים בנושא:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-hardware/set-lifecam-studios-resolution-for-skype/f47ec318-ac88-46b6-bd9f-5f240bc10386

http://community.skype.com/t5/Windows-archive/Microsoft-LifeCam-Studio-Or-any-webcam-not-being-able-to-set/m-p/1270700#M78290

לפני הכל המון תודה על הקישורים שהבאת, אני מבין שגרמתי לך לחפש לא מעט ואני מאוד מעריך את זה, זה עזר לי מאוד.

אני כנראה אקנה את המצלמה על אף הסיכון המסויים שלא אוכל להוריד את האיכות ואז באמת נדפקתי, אבל זו החלטה שלי.

רק שתי שאלות חשובות לסיום:

1. האם ניתן במסגרת הסקייפ להשתמש רק בפונקציית המיקרופון שמובנה במצלמה כאשר במצלמה אינני משתמש כלל (-וזאת כאשר אני כן רואה בוידאו את הצד השני משוחח איתי).

2. איזו איכות מומלצת מבחינת רזולוציה ו FPS למהירות האינטרנט שיש לי ? - איזו מהם משפיעה יותר על איכות התמונה (-לפי הבנתי הרזולוציה קובעת רק את גודל הפריים כאשר הFPS הוא זה שקובע את זרימת ורציפות התמונה).

המון המון תודה על העזרה.

פורסם

1. יש בסקייפ אפשרות לדבר רק עם מיקרופון ללא וידאו. אם מדברים בשיחת וידאו, אפשר לבטל את שידור הוידאו.

2. הרזולוציה קובעת את גודל הפריים ואיכות וחדות התמונה וה-FPS הוא קצב הרענון - כל כמה זמן התמונה מתעדכנת.

לגבי ההגדרות, זה ניסוי וטעיה לראות מה עובד טוב עם החיבור שלך.

תנסה בתור התחלה רזולוצית VGA (640x480) ו-FPS של 25. אם הוידאו יקרטע תנסה להוריד את ה-FPS ל-20 או 15.

פורסם
  • מחבר
1. יש בסקייפ אפשרות לדבר רק עם מיקרופון ללא וידאו. אם מדברים בשיחת וידאו, אפשר לבטל את שידור הוידאו.

2. הרזולוציה קובעת את גודל הפריים ואיכות וחדות התמונה וה-FPS הוא קצב הרענון - כל כמה זמן התמונה מתעדכנת.

לגבי ההגדרות, זה ניסוי וטעיה לראות מה עובד טוב עם החיבור שלך.

תנסה בתור התחלה רזולוצית VGA (640x480) ו-FPS של 25. אם הוידאו יקרטע תנסה להוריד את ה-FPS ל-20 או 15.

המון המון תודות על הכל, אני קונה מחר את המצלמה ואני גם יעדכן, מקווה מאוד שהתוכנה manycam תעשה את העבודה ותצליח לשלוט על האיכות, מקווה גם שאוכל להגיע לאיכות של 480P.

תודה מקרב לב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז כמו שהבטחתי, להלן חוות דעת על המוצר המדובר, לאחר שימוש אינטנסיבי של שבוע ימים.

Microsoft Lifecam HD 3000

המצלמה מגיעה באריזה קטנה, כאשר המצלמה עצמה מעוצבת בצורה מרשימה ואולי אפילו יוקרתית.

המצלמה נתפסת על המסך בעזרת רצועה קשיחה אך גמישה מספיק כדי שנוכל לעצב אותה כרצוננו ולהתאים אותה לפרופיל המסך (-הדק, לא מסך עבה !), היא לא ממש "ננעלת" על המסך אבל היא בהחלט יציבה באופן שגם אם המסך יקבל מכה או זעזוע שגרתי היא לא תיפול - פטנט מעניין של מייקרוסופט, ניתן להזיז את המצלמה בצורה אופקית ימינה ושמאלה עד זווית של כ 35 מעלות בכדי לכוון אותה לנקודה הרצויה.

ב Windows 7 התקנת המצלמה היא ממש Plug&Play ללא צורך בדרייברים נוספים (-שגם לא מגיעים עם המצלמה) ואינני יודע איך זה ב Xp , בכל מקרה רצוי להוריד את ה Utility של מייקרוסופט בכדי להגיע לכיוון מושלם של הפרמטרים של הצילום (-אצלי זה היה קריטי כי תדר הסריקה היה 60Hz וזה יצר גלים על גבי התמונה ורק דרך התוכנה הצלחתי להוריד את התדר ל 50Hz).

איכות ההסרטה של המצלמה יכולה להיות במספר רזולוציות (שוב - על ידי שימוש בכלי של מייקרוסופט) כאשר הרזולוציה הגבוהה ביותר היא 1280X720 - HD, אך פה מגיע הקאצ', בהסרטת HD קצב הפריימים לשניה עומד על 15 !!, מה שבעצם הופך את ההסרטה למקרטעת וממש לא נוחה לצפייה, ומה שבעצם זה אומר שמאיכות ה HD אנחנו לא יכולים ליהנות כמו שאנחנו מצפים !, האיכות הגבוהה ביותר שהמצלמה מציעה עם קצב פריימים סביר לשניה היא 960X544, שגם היא איכות טובה ויפה שמוציאה הסרטה ברמה גבוהה בהחלט, אבל זה לא HD.

האמת היא שזה לא משהו שאכזב אותי באופן אישי, מכיוון שממצלמה בעלות של 100 ש"ח בהחלט לא ציפיתי ליותר וגם האיכות הזו היא איכות שלדעתי ניתן לראות ולשמוע אותך בצורה ברורה וחדה מספיק גם בסטנדרטים של היום ואין ספק שהיא שתי רמות מעל המצלמות שאינן HD, אבל חבל שמייקרוסופט ממתגים את המצלמה כמצלמת HD כאשר בעצם מאיכות HD לא ניתן ליהנות בצורה סבירה, ושוב, עדיין - גם רמת הצילום של 960X544 היא רמת צילום גבוהה ואיכותית.

איכות הסאונד של המצלמה טובה מאוד ומאפשרת לשמוע את הקול שלך בצורה ברורה ונקייה.

ומילה אחרונה וחשובה לגבי ה Skype שאולי מייתרת את כל הדיון שנערך באשכול הזה, - כפי שציינתי בדיון יש לי אינטרנט במהירות בסיסית של כ 700KBPS מהירות הורדה ו 80KBPS מהירות העלאה, היה לי חשש גדול שהוידאו לא יעבור בצורה חלקה בשיחה בSkype, אבל מה שמסתבר זה שהתוכנה פשוט מווסתת בצורה המיטבית ביותר את זרימת הוידאו לצד השני כך שהמצלמה שלך תנוצל בצורה מקסימלית, ומשיחות שעשיתי עם כמה אנשים אני פשוט יכול לומר ולהעיד שאיכות הוידאו כמו שהם ראו אותה הייתה מצויינת - למרות מהירות הפס הבסיסית שלי.

סיכום: מצלמה ששווה את המחיר, אמנם לא מצלמת HD אבל מספקת איכות תמונה וסאונד טובים מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים