עבור לתוכן

תקלה- no signal ולא מגיב

Featured Replies

פורסם

שלום אחת לכמה ימים ולאחרונה בתדירות שגדלה

המסך מפסיק לפעול ומופיע הכיוב No signal

כאשר אני מכבה ומפעיל את המחשב זה לא עוזר

ורק לאחר כמה שעות/ימים החשב מגיב להפעלה מחדש באופן חיובי וממשיך לעבוד

בנוסף הוא משמיע ציפצופים לא רגילים (ראיתי שיש קישור לאתר של פיענוח ציפצופים אבל הוא לא פתח לי אותו)

בנוסף אני מרגיש זרם קל מהמארז כאשר אני נוגע בו אולי זה קשור

הוסיף ואומר שגם המקלדת לא מגיבה כמו המסך כאשר יש נפילה כזאת

אשמח לדעת מה לדעתכם הבעיה.

ואם יש עוד עוד פרטים שתרצו לדעת אשמח לענות

תודה חן.

פורסם

קודם כל - יש לך בעיה חשמלית (בהארקה) אם אתה נוגע במחשב ומרגיש זרם. צריך לבדוק האם הבעיה נובעת משקע החשמל אליו מחובר המחשב, מכבל המתח בין השקע לספק הכח או מספק הכח עצמו. לי הייתה פעם בעיה דומה - נגעתי במארז בעזרת מברג טסטר (בחלק המתכתי כמובן) והוא הראה שיש עליו מתח (הנורית נדלקה). אני מציע שתפעל בצורה דומה בכדי לאתר את המקור לבעיה (תחליף כבל מתח ותבדוק האם עדיין יש מתח על המארז, תנסה שקע חשמלי אחר ותבדוק שוב ואם צריך - תנסה גם בשקע חשמלי בחדר אחר). אגב, אם יש לך רב-מודד ואתה יודע להשתמש בו תוכל לבדוק את שקע החשמל ואת כבל המתח ולראות האם ההארקה בהם תקינה. מיותר לציין שכל ההתעסקות בחשמל היא מסוכנת וצריך להיזהר (זאת הסיבה שהצעתי לך להשתמש במברג טסטר במקום ביד בכדי לבדוק האם עדיין יש מתח על המארז).

הערה - אם יש לך רכיב כלשהו שמחובר גם למחשב וגם למתח (מסך, מדפסת, טלויזיה וכד') יכול להיות שהוא הגורם לבעיה. בכל מקרה רצוי לנתק רכיבים כאלו בכדי לשלול אותם.

בקשר לבעיה עצמה - סביר להניח שיש קשר. החשוד המיידי הוא ספק הכח (אולי יש בו חיבור רופף, דבר שגורם גם לבעיית ההארקה, ולכן הוא לא תמיד עובד). כמובן שיש אפשרות שהבעיה נובעת מלוח האם, מכפתורי ההדלקה או מרכיב מקצר אחר. אני לא חושב שיש טעם לנסות להתעסק עם הבעיה הזו לפני שאתה פותר את הבעיה החשמלית, אבל בכל מקרה יש בחתימה שלי (או אמור להיות) קישור למדריך שכתבתי לאבחון תקלות במחשב שאולי יעזור לך.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים