עבור לתוכן

מסכים כחולים ככל הנראה בגלל ספק

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. המחשב הוא עם מעבד i5. כרטיס מסך GTX550-Ti. כרטיסי זיכרון אחד בנפח 8gb ואחד 4gb סה"כ-12gb. דיסק קשיח של 1tb וכונן אופטי. ספק כוח .

fsp460-60hcn

הבעיה החלה מאז הוספת כרטיס הזיכרון של ה8gb ומופיעים לעיתים מסכים קרובים, בעיקר בזמן שימוש אינטנסיבי (משחקים). בוצעה בדיקה לזיכרונות עם memtest. בוצע בדיקת חום והטמפרטורות תקינות לחלוטין, מכאן החשד שלי הוא לגבי ספק הכוח.על הספק רשום שהוא מקסימום 460w (בעוד שההספק הוא 400w) והדרישות המינימליות של כרטיס המסך הן 400w לכן אני כמעט בטוח שזה הספק ושתוספת הזיכרון העמיסה עוד יותר עליו נוסף לכך שאני לא יודע כמה הספק הזה בכלל איכותי והוא באמת מספק את ההספק הזה... אז שאלתי היא קודם כל מה דעתכם? (ד"א אני מריץ כרגע בדיקה לדיסק הקשיח עם mhdd כדי לוודא שאין תקלה) מה גורם לזה ואיזה ספק הייתם ממליצים למפרט הזה

דבר נוסף, מתוכנן להוסיף דיסק נוסף ssd

לכן אני רוצה ספק שלא יהיה על הקצה אלא שיתן מרווח פעולה ושלא יהיה עומס על הספק

תודה

פורסם

ההספק במערכת שלך לא קורב למקס' של הספק - הכ מסך לוקח 116W, יתר המחשב נניח 150W נוספים. להשוואה, סטיק זיכרון לוקח כמה W בודדים - הוא לא יכול להביא להבדל בין מחשב יציב ומחשב שקורס על בסיס קבוע על ידיי תוספת לצריכת החשמל

הבעיה כנראה בסטיק זיכרון עצמו, בלוח (אבק ? בעיות חשמל בלוח ? מגע לא יציב בסוקט של המעבד ?), או במעבד (בקר הזיכרון נמצא בתוך המעבד - אם כי בעיות במעבדים הן נדירות)

פורסם
  • מחבר

בדקתי באתר של NVIDIA ושם רשון שהספק צריך להיות מיני' 400W http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-550ti/specifications

בגלל זה אני חושב ובגלל אופי התקלה חשבתי על זה..

לגבי הסטיק-בדקתי עם MEMtest האם זה לא מספיק? (הוא חדש-אבל עדיין)

גע לא יציב בסוקט? מגע חמלי? ה ניתן לעשות לגבי זה?

לגבי אבק אני לא חושב כי ניקתי וגם החלפתי את הסטיקים בין הסלוטים

פורסם

nvidia רוצים ספק של 400W. מאחורי זה עומדים כמה שיקולים :

1

קיימים ספקים איכותיים וכאלה שלא

מתוך אלה שלא, שהם בכללי הספקים הגנריים, יש כמה ספקים שיש להם מראה חיצוני משודרג - מאוורר 120, יותר כבלים, ולפעמים פיצ'רים אחרים שנותנים להם מראה "מתקדם" יותר מהגנריים הפשוטים. הרכיבים בתוכם לפעמים לא שונים מאלה של ספק גנרי הכי פשוט, לפעמים יותר משודרגים, בדרך כלל לא בהרבה

חנויות מחשבים מסוימות מנצלות את זה : החנות מחזיקה ספקים כאלה (למשל ezcool) לצד הגנריים הפשוטים (למשל zeus). מציאותית 2 הספקים גנריים, לא יכולים לתת הספק גבוה ופוגעים בחומרה. ללקוח שלא מתמצא החנות מציגה את ה ezcool בתור ספק איכותי מאוד, שיחזיק כל כ מסך, "שהוא ברמה של אנרמקס אם שמעת עליהם", ומוכרת אותו במחיר גבוה (שבו ניתן לקנות ספק אמיתי של אנרמקס בחנות נורמלית). ספק ה zeus הולך למשתמשים הפשוטים שיש להם כ מסך חלש או מחשבים ללא כ מסך

בחנות בדרך כלל מבינים שלא ניתן להפעיל כ מסך כזה על ספק של zeus, אבל בהחלט הולכים לנסות את ה ezcool

המערכת לוקחת באיזור ה 250W, אבל אם ספק ezcool של 300W שלא מחזיק 300W, אחריי תקופה יתחילו בעיות - מסכים כחולים, לוח שרוף, כ מסך שרוף וכן הלאה. nvidia רוצים למנוע את זה. לכן הם מחייבים ספק גדול יותר - בהנחה שרוב הספקים כמו ezcool ודומיו של 400W כן יחזיקו איכשהוא את המחשב. אם המשתמש לא יאמץ אותו יותר מידי, כלומר, שהמחשב לא יגיע ל 250W המקס' שלו לעיתים קרובות מידי. אם הספק איכותי, גם ספק של 300W יחזיק...

2

אורך החיים של ספק תלוי בצורה משמעותת בטמפרטורה. ספק איכותי שעובד על המקס' יחזיק מעמד, אבל לא תמיד לתקופה ארוכה כי הוא מתחמם. כשאתה בוחר ספק למערכת, בחר אותו כך שהמערכת לא תתקרב למקס' שלו - כך הספק לא יתחמם ויהיה לו אורך חיים מקס'

כלומר : ספק איכותי של 300W יכול לתת 300W קבוע ויציב. אם זאת הוא מתחמם כשהוא עובד על מקס', לכן רצוי שתבחר ספק של 350-400W

סטיק זיכרון לוקח כמה W בודדים. אין סיכוי שהוא יוצר את הבעיות בדרך של העמסה על הספק - המחשב שלך לוקח כ 250W אם או בלי הסטיק, וספק איכותי כמו fsp אמור להישאר יציב גם ב 460W

מה שיכול להיות הוא בעיה בסטיק או בחיבור בינו לבקר הזיכרון שנמצא בתוך המעבד (כשהחיבור הוא דרך הלוח - הסלוטים והסוקט של המעבד)

תבדוק - האם יש תקלות כשמחובר רק הסטיק החדש ? האם הבעיות קשורות לסלוט ספציפי ? האם המגעים על הסטיק ועל המעבד נקיים ? האם המגעים בסוקט נקיים ולא התעקמו ?

פורסם
  • מחבר

תודה, אני בהחלט מבין את כל העניין עם הגינריים מול הספקים שנותנים הספק אמיתי, פשוט לא יצא לי להתעסק עם FSP ולא ידעתי שהם נחשבים איכותיים...

בכל אופן, אנסה לשים סטיק אחר של 8 ולראות מה קורה

אוודא שוב את עניין הסוקט ואעדכן

תודה!

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה אשמח להמלצה לספק מתאים ואיכותי בהתאם למפרט הנוכחי במחיר טוב(אין לי סכום ספציפי, מה שיספק את הסחורה במחיר טוב)

שאלה נוספת, האם במקרים כמו שתיארת המחשב לא היה תוך כדי בדיקה של כמה שעות בMEMTEST וMHDD (כל אחת כמה שעות, במהלך הלילה)

מעבר לכך, התלונה היא על מסכים כחולים שמופעים בעיקר בזמן משחקים ובכמה פעמים נדירות בשימוש רגיל (מיקדתי יותר את השאלות שלי מול אותו משתמש- הבעיה היא שהמחשב לא יכול להיות אצלי לבדיקה )

פורסם

מה המפרט המלא של המערכת ?

פורסם
  • מחבר

המחשב הוא עם מעבד i5. כרטיס מסך GTX550-Ti. כרטיסי זיכרון אחד בנפח 8gb ואחד 4gb סה"כ-12gb. דיסק קשיח של 1tb וכונן אופטי. ספק כוח .

fsp460-60hcn

אם צריך מפרט מדוייק אני אנסה להביא

פורסם

מפרט מדוייק ...

פורסם

ככל הנראה אי התאמה בין הזיכרונות או זיכרון תקול, תוכל לרשום את הדגמים המדוייקים של הזכרונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים