עבור לתוכן

בעיה של קיפאון של המערכת

Featured Replies

פורסם

שלום

מאז שאני זוכר את המחשב שלי איתי הייתה לי בעיה שהוא פשוט היה קופא-עכבר לא מגיב (אין גם את האורות מהעכבר), מקלדת לא מגיבה וגם בה נכבים אורות, יש קולות מוזרים מהרמקול/אוזניות. ובמחשב שלי יש נורה לhardisk ונורה לחשמל ושזה קורס הנורה של ההארדיסק נכבת, ואני התקנתי windows 7 מחדש הבעיה ממשיכה, אין שום תוכנות וירוס

סרטון שממחיש את התקיעה: https://www.youtube.com/watch?v=LvWHSabFLIY&list=UUUWMxcC74XvsDon8suXb9HA

כל הסרטון שומעים את הרעש הנוראי הזה מהאוזניות (דמיינו לכם איזה רעש זה עושה לי בראש) ואני מראה שהמקלדת לא מגיבה אפילו לקונטרול אלט דליט ואין לי מושג מה לעשות

בחנות שנקנה המחשב (ksp) לא מצאו שום תקלה יכול להיות שהתקלה אצלי בבית במשהו?

הדבר החיד שאני יכול לעשות זה לסגור אותו "בכוח" ולהדליק מחדש...

לתקיעה הזאת אין זמן קבוע היא יכולה לקרות באמצע משחק, או אפילו שאני סתם עוזב את המחשב לכמה דקות, ולמשל זה יכול לא לקרות שבועיים ופתאום לקרות פעמיים ביום אז אין לזה תדירות קבועה

בעיה מסובכת מי שיודע לעזור לי תודה!

פורסם

הכי קל יהיה לנסות מערכת הפעלה live כלשהי שרצה מדיסק או מהתקן USB ולראות אם הבעיה חוזרת גם בה. אם כן - מדובר במשהו חומרתי.

יכול להיות שמדובר בבעיה חשמלית - אולי יש לך רכיב שמקצר או שיש בעיה בהארקה בבית. כמובן שאי אפשר לשלול בעיה בספק הכח או ברכיב אחר. הכי פשוט יהיה לנסות כבלי מתח אחרים ושקע מתח אחר (אולי אפילו בחדר אחר) ולראות האם הבעיה חוזרת. העובדה שהתקנה מחדש של מערכת ההפעלה לא עזרה ושב KSP לא מצאו תקלה מחזקת את המחשבה שמדובר בבעיה מקומית, כנראה חשמלית. אגב, אם אתה נוגע במארז ומרגיש "חשמל" אז מדובר בבעיית הארקה.

דברים נוספים שהייתי מציע לנסות:

1. בדיקת זיכרון עם +memtest86 - יכול להיות שיש שגיאות בזיכרון וזה הגורם לבעיה (זה יכול להסביר את ה"תקיעות" אבל אני לא בטוח שאת הרעשים באוזניות).

2. ניטור הטמפרטורות ובעיקר המתחים של המחשב (תשתמש בתוכנה של הלוח או בתוכנה כמו HWMonitor).

3. בדיקת מאמץ עם תוכנה כמו OCCT בכדי לראות האם הבעיה נובעת מעומס על הרכיבים.

4. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים (לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך מובנה אם יש וספק כח) כאשר את שאר הרכיבים יש לנתק. אם הבעיה מופיעה גם במצב הזה, הייתי מנסה להוציא את הלוח מהמארז ולהפעיל את המחשב כאשר הלוח נמצא על משטח מבודד ולא נוגע במארז. המטרה בזה היא לבדוק האם יש קצר כלשהו במגע בין הלוח למארז.

פורסם
  • מחבר
הכי קל יהיה לנסות מערכת הפעלה live כלשהי שרצה מדיסק או מהתקן USB ולראות אם הבעיה חוזרת גם בה. אם כן - מדובר במשהו חומרתי.

יכול להיות שמדובר בבעיה חשמלית - אולי יש לך רכיב שמקצר או שיש בעיה בהארקה בבית. כמובן שאי אפשר לשלול בעיה בספק הכח או ברכיב אחר. הכי פשוט יהיה לנסות כבלי מתח אחרים ושקע מתח אחר (אולי אפילו בחדר אחר) ולראות האם הבעיה חוזרת. העובדה שהתקנה מחדש של מערכת ההפעלה לא עזרה ושב KSP לא מצאו תקלה מחזקת את המחשבה שמדובר בבעיה מקומית, כנראה חשמלית. אגב, אם אתה נוגע במארז ומרגיש "חשמל" אז מדובר בבעיית הארקה.

דברים נוספים שהייתי מציע לנסות:

1. בדיקת זיכרון עם +memtest86 - יכול להיות שיש שגיאות בזיכרון וזה הגורם לבעיה (זה יכול להסביר את ה"תקיעות" אבל אני לא בטוח שאת הרעשים באוזניות).

2. ניטור הטמפרטורות ובעיקר המתחים של המחשב (תשתמש בתוכנה של הלוח או בתוכנה כמו HWMonitor).

3. בדיקת מאמץ עם תוכנה כמו OCCT בכדי לראות האם הבעיה נובעת מעומס על הרכיבים.

4. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים (לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך מובנה אם יש וספק כח) כאשר את שאר הרכיבים יש לנתק. אם הבעיה מופיעה גם במצב הזה, הייתי מנסה להוציא את הלוח מהמארז ולהפעיל את המחשב כאשר הלוח נמצא על משטח מבודד ולא נוגע במארז. המטרה בזה היא לבדוק האם יש קצר כלשהו במגע בין הלוח למארז.

תודה על התשובה

בעיה בחשמל זה לא כי זה קרה לי גם בשקע אחר, התקנתי occt ולא כלכך הבנתי מה לעשות..

הנה צילום מסך של מה שקורה בתוכנות occt וhwmonitor

http://postimg.org/image/g6i4viw7t/

פורסם

1. אם יש לך בעיה בחשמל או בהארקה בכל הבית, אז הבעיה כנראה תחזור בכל שקע בבית.

2. תוכנת ה OCCT יכולה לאמץ את המעבד ואת כרטיס המסך, כאשר המטרה כאן היא לבדוק שהטמפרטורות והמתחים בעומס תקינים ושאין קריסות.

אתה הרצת בדיקה למעבד בלבד, ולפי התוצאות לא מדובר בבעיה בטמפרטורת המעבד, שכן בעומס מקסימלי הליבות מגיעות עד 64 מעלות לכל היותר, שזה תקין. בקשר למתחים - נראה ש HWMonitor לא מזהה את המתחים הנכונים - מתח של 3.3V מזוהה כ 2.9V, מתח של 5V מזוהה כ 2.8V ומתח של 12V מזוהה כ 5.28V. אם ערכים אלו נכונים, לא בטוח שהמחשב שלך בכלל היה עובד. בגלל זה הצעתי להשתמש גם בתוכנה של הלוח לניטור המתחים והטמפרטורות.

יש פה מדריך לשימוש ב OCCT, אבל הוא דיי ישן ודורש עידכון. אני מציע לך לנסות בדיקה של Power Supply, שתאמץ גם את המעבד וגם את כרטיס המסך, כאשר המטרה היא למשוך הספק מקסימלי מהספק, ואם קיימת בעיה בספק הכח סביר להניח שהיא תתגלה בשלב זה (קריסה או "קפיאה").

3. מה לגבי בדיקת הזיכרון - האם נמצאו שגיאות?

4. האם ניסית הפעלה עם מינימום רכיבים ואם כן - מה הייתה התוצאה?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי איך אני משתמש בבדיקת הזכרון אפשר קצת הסבר עליה? לפי מה שהבנתי צריך את זה על דיסק זה נכון?

ואם שום דבר לא יעזור אני אנסה הפעלה עם מינימום רכיבים כי זה מגביל את השימוש שלי במחשב

ואיך אני נכנס לתוכנה של הלוח לניטור המתחים והטמפרטורות? יש לי לוח של gigabtye דגם h67m-ud2h-b3

פורסם

ממה שהבנתי את הבעיה משהו מקצר לך את המערכת מסיבה כלשהי..

תנסה להישאר רק עם זיכרון אחד ולראות אם הכל עובד, אם הכל עובד תעביר אותו בין הסלוטים השונים (כמה שיש) ותראה אם משהו קורה. תעשה ככה לכל כרטיסי הזיכרון שיש לך

עם איזה כבל לחשמל למחשב אתה משתמש? עם שלושה פינים הרגיל או שיש בו רק שניים?

ותנסה לנקות אבק אולי משהו נוגע לך במגעים של הלוח אם, כמו כן תנקה אבק בדיסק קשיח ובספק כח במיוחד

פורסם
  • מחבר

עבר ניקוי במעבדה של KSP אז הכל נקי, וכן אני משתמש בכבל של 3 פינים.

הבדיקת זכרונות שsmalul ציין יכולה לקצר לי את התהליך של להעביר את הזכרון בין הסלוטים? יש לי 2 זכרונות של 4GB כל אחד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים