עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

איזה מעבד עדיף

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש בבערך 4500 שקל

אני לוקח כרטיס מסך ראדון 9800פרו

ו512 זכרון

השאלה שלי היא איזה מעבד עדיף לי

פנטיום 2.8 עם 800 מגה הרץ

או AMD 2800

או AMD 2500

או AMD2600

זה בעיקר למשחקים

ו

פורסם

הפנטיום!

פורסם

הamd 2800+ רק אם זה ברטון זה פשוט מעבד מצויין למשחקים ויותר זול מהפנטיום!

פורסם

ברור שהפנטיום , אבל לא במשהו רציני , אם אתה רוצה לחסוך כסף אז הכי טוב לחסוך במעבד , כי אתה לא תרגיש את ההבדל ביצועים...

אני הייתי לוקח את הAMD 2500 רק בגלל מחירו הזול והתמורה הטובה(!!) שהוא נותן.

פורסם

ה AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz)

פורסם

קבל פה ביקורת שמראה שamd 2800+ לא ברטון(256 kb l2 chace) משתוואה ל p4 2.8ghz הנה הלינק:

http://hardocp.com/article.html?art=MzY0LDI=

רק תביא את המפרט המלא שאתה מתכוון ל קנות כי לדעתי כדי לך לוח מבוסס nforce2

פורסם

תראה, ההשוואה נעשתה עם צ'יפסטים ישנים של אינטל (845) מול חדשים של NVIDIA (NFORCE2).

אני בטוח שאם תחפש השוואה של פנטיום 4 2.8 על צ'יפסט של 865PE/875P עם זכרונות במהירות של 400 מגה הרץ (ולא 333 מגה הרץ כמו בהשוואה)בDUALDDR, הפנטיום ינצח!

אם אין בעיית תקציב, האינטל יהיה הבחירה החזקה ביותר.

אם אתה רוצה לחסוך, תוכל לקחת AMD בביצועים טיפה נחותים יותר, אך זולים יותר... זה תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע!

פורסם

כן אבל כל זה יהיה נגד amd 256kb אבל נגד ברטון אין לו סיכוי

ד"א:

שכחתי שזה היה עםם דריברים בטא של nforce

פורסם

אתה מדבר שטויות , האינטל פשוט יותר חזק , אין מה להתווכח כאן , אבל הוא לא חזק במשהו שכדאי להשקיע בו 400-500שקל יותר מהבארטון 2500 , כמו שכבר אמרתי מיליון פעם , ואני יאמר עוד פעם , מעבד לא אומר כלום על המחשב!!! זה שבמכרזים ובחנויות קבר קובעים אם המחשב טוב או לא לפי מעבד+זיכרון+הארדיסק לא אומר שזה באמת ככה , מה שבאמת מעיד על מחשב טוב זה לדעתי , כמות הזיכרון ומהירותו , לוח האם ההארדיסק וכרטיס המסך.. כל עוד המעבד הוא מעל 2GHZ או מעל 2.4GHZ או 2500+ וכאלו אז זה לא משנה לדעתי , כי אין הבדל ביצועים , ההבדל הוא זניח ביותר.

פורסם

אבל לדעתי, וחלק מחברי הפורום פה יתמכו בה, הפנטיום יעקוף גם את הברטון בחלק מאפליקציות משחקים (כמובן שאני מדבר על ה2.8C).

בקשר למה שסטינגר אמר:

אני מסכים עם מה שאתה אומר חוץ -מ2 דברים:

1. אם יש כסף, אינטל תהיה טובה יותר, אפילו אם ההפרש לא שווה את המחירים.

2. בקשר למה שאמרת שכל מעבד מעל 2GHZ לא משנה, אז אתמול בדיוק הרגשתי, בפעם הראשונה, שהמחשב שלי לא חזק מספיק: הורדתי קובץ WMVHD, והמחשב פשוט לא יכל להריץ את זה! אח"כ כשנכנסתי לאתר של MICROSOFT, ראיתי שדרישות המינימום לנגינה של 1080P הוא מחשב 3GHZ מינימום! (ה720P רץ טוב לעומת זאת...). מהירות כן משנה, תלוי מה אתה עושה...

פורסם

סליחה , אבל אני לא יודע על מה אתה מדבר ב"2"... כנראה אני פשוט לא בקיא מספיק כדי להבין על מה אתה מדבר(לא שאני אומר שזה לא נכון , פשוט אני לא יודע על מה אתה מדבר)

דבר אחד אני כן יודע , שהמקרה האחד הזה שהרגשת לא שווה את ה+500-600שקל שיצאו מכיסך בשביל מעבד חזק...

הדבר היחיד שהרגשתי בו צורך למעבד חזק יותר היה קידוד MPEG2 בNERO שאני צורב סרטים לSVCD... רק זה , וזה גם לא כזה נורא כי אני צורב את הסרטים האלו רק שאני הולך מהבית כי זה לוקח איזה 2-3שעות לקודד את זה.. , אצל חבר שלי עם 2.6C זה לוקח בערך שעה וחצי... , ואצל חבר אחר עם 2500+ של AMD בארטון לוקח שעתיים - שעה וחצי... גם , ככה שזה אותו דבר..

בכולם קידדתי את אותו סרט.

פורסם

דיברתי על וידאו באיכות גבוהה (איזה 120 מגה בייט ל2 דקות...).

יש כאלה שההפרש כן חשוב להם, זה תלוי מה הצרכים.

אומנם למשחקים ההבדלים לא משנים, אבל עוד שנה הם אולי כן ישנו...

פורסם

1. כמו שראינו עם amd64 שיש לך כסף amd מכסך את אינטל ,כן עכשיו תגיד לי שזו טכנולוגיה לא טובה שלא יהיה 64 ביט מיחשוב ביתי בזמן הקרוב משהו שמזכיר לי לימר מעתיד המחשבים ששאלתי אותו על amd 64 הוא אפילו לא ידע מה זה וד"א אינטל אפילו מאמצת את הפורמט ל64 ביט רק מרוב חוצפתה משנה את זה ל IA-32e ואומרת שהיא לא תוציא עד 2006 וידועה שאם היא לא תוציא מעבד שכזה הלך העליה לכן היא תוציא עוד השנה

2. למשחקים 2.8+ עובר בהרבה את 2.8c וד"א זה שאמר שזה לא משנה הוא צודק אבל חבל להחליף את המעבד כל חצי שנה :D

3.אם כבר הולכים על intel pentium 4 2.8 800mhz fsb אז תכסוך לamd64 3000+

4. stinger לפי מה שכתוב במפרט על המעבדים של שתי המחשבים באובר קלוק שכתוב 1900 ומשהו זה כמו 2800+ אז למה שברטון 2500+ יעקוף 2800+ שלא לדבר על 2400+ במחשב השני שהיה כתוב שהוא באובר של 2ghz או יותר שזה כבר יותר מaxp 3000+

פורסם

לא אמרתי שה64 ביט של אינטל לא טוב. פשוט הוא אפילו לא בטווח התקציב! ה2.8 עולה פחות מ1100 ש"ח וה3000+ ב64 ביט עולה 1700 בערך! זה הבדל עצום!

אני עדיין נשאר בעמדתי, ומתוך האופציות שפותח הת'רד נתן, וללא שיקול כספי מבין האפשרויות, אני הייתי בוחר את הפנטיום.

פורסם

לא אמרתי שה64 ביט של אינטל לא טוב. פשוט הוא אפילו לא בטווח התקציב! ה2.8 עולה פחות מ1100 ש"ח וה3000+ ב64 ביט עולה 1700 בערך! זה הבדל עצום!

אני עדיין נשאר בעמדתי, ומתוך האופציות שפותח הת'רד נתן, וללא שיקול כספי מבין האפשרויות, אני הייתי בוחר את הפנטיום.

של אינטל חוצפה :D סתם כנראה התבלבלתה ותאמין לי שאפילו amd 3000+ זול יותר מ 2.8c ויותר טוב והרבה וארץ כנראה שהסתיגמות לגבי אינטל מאוד חזקות וחבל

שכחתי לכתוב :

שamd 2800+ עולה 850 ש"ח לעומת אינטל 2.8c שעולה 1180 ש"ח וamd 3000+ 64 עולה 1500 אז הבדל של 300 ש"ח בין כל אחד שזה לא כל כך נורא ואני בטוח שתמצא את amd64 3000+ בפחות והוא לא ניתן לויכוח יותר טוב מ3.2c ועיקר במוד של 64bit שנבדק על האלפא של אלפא של windows xp 64 bit edition רק שהיה קצת בעיות במשחקים שיתוקנו בהמשך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.