עבור לתוכן

בעיה עם הכרטיס מסך ו/או הדרייברים

Featured Replies

פורסם

לפני שבועיים +-, המחשב שלי והמסכים (שניים, של LG) החליטו שהם ברוגז.

לסירוגין כשאני מדליק את המחשב הם מסרבים להגיב, המחשב עולה בצורה תקינה לחלוטין ומגיב לקלט מהמקלדת והעכבר, אבל המסכים נשארים במצב סטנד-ביי, ולא מראים שום תמונה.

כל פעם אני מנסה לחבר מסך אחד, או להפוך את החיבורים שלהם, מכבה ומדליק את שניהם לסירוגין, אבל שום דבר לא עובד. הדבר היחיד שנראה כאפקטיבי הוא פשוט לעשות מיליארד ריסטרטים עד שפתאום המחשב עולה והמסכים מגיבים. אבל כשזה קורה, מדי פעם המחשב מאט ואז מחשיך לכמה רגעים, חוזר, ואני מקבל הודעה של "הדרייברים של כרטיס המסך שלך כשלו והיו צריכים להידלק מחדש".

אני כבר אבוד עצות, המחשב בדיוק אחרי פירמוט (עשיתי אותו לפני פחות מחודש), עשיתי סריקות וירוסים בכמה תוכנות שונות, התקנתי מחדש את הדרייברים מספר פעמים, אפילו פתחתי את המחשב לראות אם יש נזק פיזי כלשהו לכרטיס מסך, אבל כלום, נאדה.

מה אני עושה עכשיו?

פורסם

נתחיל מזה שתפרט איזה מחשב יש לך ובפרט - איזה לוח אם, כרטיס מסך וספק כח (דגמים ספציפיים). כמו כן באיזו מערכת הפעלה מדובר?

1. האם לפני טעינת מערכת ההפעלה (מסך הביוס) יש תצוגה על המסך? אם כן, יכול להיות שהבעיה היא במערכת ההפעלה. אם לא כנראה מדובר בבעיית חומרה, כאשר החשודים העיקריים הם כרטיס המסך, לוח האם או ספק הכח.

מומלץ לנסות מערכת הפעלה live כלשהי ולראות האם הבעיה חוזרת גם בה או לא.

2. למרות שזו לא נשמעת בעיה במסך, אתה יכול לנסות לחבר את אחד המסכים שלך למחשב אחר או לחילופין -- לנסות מסך אחר במחשב שלך.

3. אני לא יודע אם יש לך כרטיס מסך נפרד או לא והאם יש לך ליבה גרפית מובנית על הלוח או המעבד (לא פירטת באיזו חומרה מדובר), אבל אם כן - נסה להסיר את כרטיס המסך הנפרד וחבר מסך אחד ליציאה גרפית השייכת ללוח ותראה אם הבעיה חוזרת.

4. בדוק האם יש קבלים מנופחים/מפוצצים על הלוח או על כרטיס המסך וכן וודא שכל הכבלים מחוברים כמו שצריך.

5. נסה כרטיס מסך אחר או נסה את כרטיס המסך שלך במחשב אחר.

6. נסה ספק כח אחר.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים