עבור לתוכן

בוקר אור! מבקש המלצה ללוח אם אם כמות של לפחות 8 חיבורי SATA

Featured Replies

פורסם

שוב, הייתי בסרט הזה כבר.

הבנתי שהפיתרון הכי טוב זה לקנות בקר ייעודי - כך שגם אם תרצה לנייד את הקשיחים למחשב אחר / לשדרג את הקיים - זה לא ישפיע עליך מבחינת בחירת הלוח המתאים למשימה. קל וחומר כשאתה בונה מערכי רייד - אתה חוסך את האפשרות לבנות אותם מחדש היות ומדובר באותו בקר.

ראית, שבקר כניסה מחברת מוכרת ואיכותית שמוצריה גם מגיעים ליותר מאלפי שקלים, יתן לך מענה הולם לצרכים שלך, לא מדובר באיזה מוצר עם בקר עלום שם שמגיע ברוחב פס של PCIE X1...

יש גם לוחות עם למעלה מ10 חיבורי SATA, ושוב, לדעתי במקרה של פתרונות אכסון (וגם אני מאכסן לא קטן), זה פשוט הרגיש לי הדבר הנכון לעשות.

יכול להיות, שבקרים ישנים כמו הדל PERC5 תוכל למצוא אפילו בחצי מהמחיר הזה, אבל קח בחשבון שבקרים ישנים לא תומכים במחיצות GPT / תהיה מוגבל לכוננים של עד 2TB

פורסם

לי אין עשירית מזה ואני יודע שאף פעם לא אספיק לצפות בהכל.

לגבי הבקרים -

אני נאלץ להסכים שבקר איכותי מחברה ידועה זה הפתרון האידאלי גם מבחינת הגירה למחשב אחר בעתיד וגם נראה לי לא פחות אמין ועמיד מבקר פשוט שמוטמע בלוח. בהקשר הזה, אני לא מבין למה אתם פוסלים על הסף כרטיסים שעובדים עם אותם הבקרים הנפוצים על הלוחות רק מאחר והם יושבים על כרטיס נפרד.

לא אתווכח בעניין מאחר והניסיון שלי הינו רק עם מוצרים של adaptec ו LSI שהם כאמור בליגה אחרת.

אבל אני דווקא אחזור לפתרון שלי , אם המחשב הנ"ל משמש אותך גם לישומים אחרים אך מנגד מזין את כל הבית כשרת מדיה, לא עדיף שיהיה שרת מדיה יעודי?

הרי אם מחשב זה וגם השרת יהיו מחוברים לנתב ב GB אתה לא תרגיש שום איטיות , זה יעבוד באותו קצב של דיסק מקומי , כך המחשב הנ"ל לא יאלץ לשאת בעומס של משחק למשל יחד עם הזרמת מדיה לצרכן אחר בבית .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים