עבור לתוכן

בוקר אור! מבקש המלצה ללוח אם אם כמות של לפחות 8 חיבורי SATA

Featured Replies

פורסם

רכיבים קיימים:

מעבד קיים I5 3450

זיכרון 8 גיגה

ספק סיסוניק 620

כרטיס מסך GTX 650TI

זה המארז http://raidmax.com/product/sagitta.html

כרגע יש בתוכו 5 דיסקים 2 TB +2 חיצוניים..

תקציב עד 1000 ש"ח.

המחשב משמש לקולנוע ביתי וגיימינג לא כבד.

פורסם

יש בלוח היד שניה באתר לוח Z77 ב300 ש"ח, שווה מבט.

פורסם

בפלונטר יש מבחר מכובד של לוחות 1155.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה !

yoavke

איפה יש בלוח יד 2 את הלוח הזה ?

אני לא רואה שם שום דבר שעונה על ההגדרות הנדרשות?

פורסם

חשבת על להשאר עם הלוח הקיים?

בכמה מאות שקלים בודדות תוכל לקנות בקר חיצוני עם 8 ערוצים שתוכל להעביר ממערכת למערכת בלי להתקע אחר חיפוש לוח מתאים.

רק תזדקק לחריץ PCIE X8 פנוי.

פורסם

הוא לא אמר שיש לו לוח...

פורסם
  • מחבר

כמובן שיש לי לוח אם קיים זה הדגם H61M-HVGS של ASROCK

כרגע מחוברים כפי שאמרתי 4 דיסקים ישירות ללוח אם ועוד 1 מחובר לכרטיס הרחבה שיש לו 2 SATA+ 2 USB3

ואני מגיע כבר לקיבולת מלאה ולכן מבקש להחליף...כמו כן איזה כרטיס הרחבה יש עם 8 SATA.

קישור ייתקבל בברכה!

היה לי אחד כזה ולכן השתמשתי בו...בעידן ה 100 מגה ...הדיסקים מתמלאים מהר :)

פורסם

תשדרג דיסקים

עם איזה נפחים אתה עובד היום?

תחסוך בחשמל וחום

כמה אתה רוצה להשקיע בבקר? מחפש גם יכולת רייד?

פורסם
  • מחבר

5 דיסקים פנימיים של 2tb wd green ועוד 2 usb3 של 2 טרה ו3טרה...

- - - תגובה אוחדה: - - -

תודה על התגובות והעזרה .

לא אני לא מחפש יכולות רייד ...זה סרטים בעיקר ואין לי צורך בשרידות...

פורסם

נתחיל מזה שבפחות מ 200 ש"ח אתה יכול לקנות באיביי כרטיס עם 4 חיבורי SATA .

לכאורה חלקם באים עם SATA3 אבל זה לא באמת רלוונטי גם מאחר ודיסקים של אחסון לא באמת ינצלו זאת וגם מאחר והכרטיסים עובדים על pcie 1 .

כדאי להתעמק קצת לגבי הבקר שיש על הכרטיסים השונים , לפעמים כרטיס של 120 ש"ח עלול לבוא עם בקר יותר מוצלח מכרטיס של 180 ש"ח .

לוחות עם 8 יציאות עולים בפלונטר 800-1200 ש"ח . עם כל הכבוד לכך שמראש אמרת שזה בתקציב שלך ( יש איזה 2-3 אקזמפלארים בפחות מ 1000 )

אני לא חושב שזה פתרון מוצלח ואני אומר את זה בתור מישהו שגם יש לו צרוך בריבוי ערוצי SATA .

גם אם אתה רוצה לשדרג את הלוח בלי קשר או שאתה מתעקש לרכוש כרטיס שעובד על pcie4 , אתה יכול לרכוש לוח חדש כזה:

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P8H77-M-PRO

שיש לו שבעה ועוד ESATA בחצי מהמחיר של אלו שבאים עם 8-10 . ( ממה שאני ראיתי בפלונטר , מדובר בעיקר בלוחות מבוססי z77 )

יש לו pcie4 וכך תוכל לחבר לו כרטיס חזק יותר אם תרצה בעתיד .

פורסם

זה כנראה הפתרון הכי פשוט, אבל ממש לא הכי זול ולטעמי לא הכי מוצלח , אין לי ניסיון עם מוצר כזה.

אצלי הנתב תומך ב GB ולכן אם הייתי מחפש פתרון חיצוני הייתי הולך על NAS . מאחר וממה שראיתי ברפרוף NAS עם 4 דיסקים הינו מאוד יקר, בערך כפול ממה שאתה הצעת, אם הייתי צריך NAS , היית מרכיב מחשב נוסף.

או חדש ופשוט ( לוח ומעבד פשוטים + 4 גיגה ומארז עולים כמו הנ"ל ) או משומש ( שבמקרה שלי מסתובבים פה כמה ) כמובן שזה בהנחה שיש לך נתב עם GB כי התקשורת תהיה דרכו .

אל מול ההצעה שלך , שמגבילה את המהירות הכללית למהירות של usb3 או esata , אין שום בעיה להסתפק בכרטיס כזה:

http://www.ebay.com/itm/a-free-Tote-Bag-with-this-SATA-III-4-ports-Controller-Card-SATA3-SATA-3-6G-PCI-e-/191225653923?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item2c85efeaa3

גם בהעתקה בין 2 דיסקים שעובדים עליו , לא תהיה לך בעיית מהירות מאחר ויש לו רוחב פס של בערך 500 מגה וכל דיסק עובד בפנטזיה על 150.

זה הפתרון הכי זול בעצם ( אם אתה לא רוצה להזמין מחו"ל , חפש קצת בארץ ) אבל אז תאלץ לוותר על usb3.0 אם אני מבין נכון.

אם אתה רוצה לשמר USB3.0 ועדין להישאר במחיר יותר נמוך מהמארז החיצוני, אתה יכול לקחת כרטיס כמו הנ"ל ( או יותר טוב שמתחבר ל pci-ex2 ב 220 ש"ח )

בשילוב עם לוח חדש, או כמו זה שהצעתי ב 500 ש"ח בערך או אחר, פשוט שעדין יותר טוב משלך, עם USB3 מובנה ו 6 ערוצים של SATA .

אפילו זה : ( זאת לא המלצה, חיפשתי הכי זול עם שישה ערוצי SATA ועם usb3.0 מובנה , לי באופן אישי יש סלידה מלוחות עם 2 תושבות זכרון )

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-B75M-D2V.

כולל הכרטיס הפשוט מחו"ל , אתה ב 450 ש"ח , יכול למכור את הלוח הישן באיזה 100 , ויש לך מחשב עם 10 SATA וUSB 3 .

דרך אגב, לא חייבים להיות אגרנים כפייתים , 10+ טרה של סרטים ? קצת נסחפת , אלא אם הם כולם 4k , אבל בכיף .

פורסם

NAS לא רלוונטי לפה, שכן אתה מחפש פשוט להוסיף כוננים קשיחים ולא מקום ייעודי עם תמיכות שונות כולל בקרה. כרטיסי הרחבה גם כן לא פתרון אידיאלי, התעסקתי עם המון כרטיסים שכאלה ולא חסר בעיות איתם.

ב-TMS יש את Z68XP - לוח מעולה של ג'יגבייט בפחות מ-520 ש"ח. http://www.tms.co.il/product/10474

הוא כולל 8 חיבורי SATA ביחד עם חיבור mSATA ככה שאם תרצה לחבר איזה כונן SSD ככונן ראשי, תוכל למקם אותו ע"ג הלוח ולא לתפוס מפרץ נוסף במארז ועמוס בחיבורי USB. במקום לקנות בעתיד כוננים בנפח נמוך, סגור את הסיפור עם כונן אחד בנפח גבוה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה..

אגרן כפייתי אני לא פשוט צופה נלהב וזאת מערכת שמזינה לי את כל הבית..נקרא לזה מדיה סרבר למתקדמים ..

יאיר לא ממש הבנתי את האל תיקנה דיסקים עם קיבות נמוכה ?!

2טרה נחשב נמוך בימינו?

בכל אופן ככל הנראה אזמין לוח אם מחול עם 10 sata ...שלב הבא אבנה nas ייעודי..

לגבי הראוטר שלי הוא אכן gb..כל הפתרונות של כרטיסי הרחבה..לא ממש טובים ועושים המון בעיות...מניסיון..

שוב תודה על העזרה !

עכשיו אני אעבור על האופציות ונקבל החלטה...שוב תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים