עבור לתוכן

מחשב נייד קופא ומאתחל באופן אקראי

Featured Replies

פורסם

הי.

בימים האחרונים המחשב הנייד שלי התחיל לתפקד בצורה מזעזעת. הוא קופא (המסך קופא לחלוטין, כולל העכבר, ואין ברירה אלא לבצע HARD RESTART) ומאתחל את עצמו בכל מספר דקות/שעות לכל היותר. לעתים הוא אפילו קופא בזמן תהליך הריסטארט עצמו (מה ששולל להבנתי בעיה בווינדוס או וירוס).

לא אמורה להיות בעיה של התחממות יתר בגלל 2 סיבות - כל התוכנות שבדקתי באמצעותן מראות טמפרטורה תקינה, והמחשב אף מקורר על ידי משטח קירור עם 2 מאווררים.

סרקתי את המחשב לגילוי וירוסים ומאלוורים, ולא נראה שיש בעיה מבחינה זו. כמו כן סרקתי את המחשב לגילוי שגיאות בווינדוס באמצעות צ'קדיסק ובאמצעות CCLEANER ולא נראה שיש בעיות גם מבחינה זו.

הלוג של הווינדוס חסר תועלת, הוא מראה שגיאת Kernel Powerבלי לפרט.

הערה - הדיסק הקשיח של הלפטופ כנראה עומד למות, ערך הHealth שלו הוא בסה"כ 38 אחוזים (בתוכנה HD sentinal). וקבצים מסוימים כבר הפכו לcorrupted עקב כך. האם יתכן שזהו הגורם?

האם יש כלי ניטור כלשהו שאפשר להתקין על המחשב שיתן לי לוג מפורט יותר של שגיאות המערכת והסטטוס של המחשב בזמן קפיאה או אתחול מחדש עם הגורם האפשרי לכך?

אשמח מאוד לעזרה כי אני כבר די נואש,

תודה.

פורסם

תגבה מה שאתה יכול וצריך מהמחשב ותקנה דיסק קשיח חדש.

על הדרך תבדוק אם שווה לך אולי אפילו לקנות כונן קשיח מסוג SSD שישפר את ביצועי המערכת (מה המפרט של המחשב?).

פורסם
  • מחבר

המפרט של המחשב (ממה שידוע לי לפחות): I7 720, 8GB RAM, HDD 500GB 7200RPM.

התחלתי לגבות, אבל זה מאוד בעייתי בגלל שכל פעם הוא קופא ומפסיק את תהליך הגיבוי באמצע.

כמו כן יש הרבה קבצים חשובים שאי אפשר לגבות (יש שגיאת I\O כללית) יש דרך להציל את הקבצים האלה?

בכל מקרה אני בתהליך רכישת לפטופ חדש, אבל אני צריך את המחשב הישן לפחות עד שהחדש יגיע מחו"ל. (כנראה יקח בסביבות החודש-חודש וחצי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים