עבור לתוכן

7 קצינים וחיילים נהרגו אתמול והיום בעזה היה זכרם ברוך

Featured Replies

פורסם

אענה לך, ואנסה לעשות זאת לא בצורה אישית. (למרות שזה קצת מרתיח אותי, ולכן חיכיתי קצת עד התגובה, כדי שהיא תהיה כמה שיותר עניינית)

1. בשביל לסרב לקפוץ מהגג ללא סיבה מוצדקת, לא צריך להיות נמושה. מספיק להיות לא טיפש.

אחי, שירת ב51 בגבול לבנון, לפני כמה שנים, (כמה שנים אחרי) ובשלב מסויים, בתדרוכים לפני יציאה למשימות כשהיו עוברים על "נוהל פתיחה באש" הוא אמר למ"פ, "אם מישהו מתקרב אלי בצורה מאיימת או שאני מרגיש סיכון לחיי, אני יורה ע"מ להרוג" נזפו בו כל פעם, וביקשו שיחזור בו מדבריו, והוא בחוכמתו לא הסכים. אז כמובן לא הוציאו אותו למשימות (הוא היה כבר ברובאית) והוא נשאר כמו "נמושה" לעשות דברים אחרים. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה על סרבנות ושאר שטויות כאלה. לדעתי זו חוכמה ואומץ.

כשיעשו דברים משמעותיים בלי סיכון מיותר (לגמרי) של חיים של חיילים, אני אהיה הראשון. (גם אם זה יסכן את חיי. בשמחה)

לרוץ לקרב כדי לשרת גחמות של פוליטיקאים, שמנהלים את העניינים כדי שהתחת שלהם לא יפגע... (אני לא רוצה לומר מה זה כדי שלא יעצרו אותי על הסתה).

וזו לא מלחמה. זה משחק בקקה.

במלחמה מכסחים.

הערבים במלחמה. אנחנו לא. אנחנו משחקים בהפסקות אש, בצילומים מטופשים של דובר צה"ל, ובהתחנפות לדעת הקהל העולמית.

אם היינו במלחמה, הכל היה מסתיים תוך 3 ימים.

אם היתה מלחמה, הייתי רץ ברגל לעזה.

להגן על העם שלי, והארץ שלי.

2. נכון. זו יהיה סופה של הדמוקרטיה המטופשת שמעולם לא היתה שייכת לעם ישראל. צריך מלך. ראוי. והוא יחליט מה יהיה פה.

לא כ"כ מהר הורגים מתנגדי משטר. הם יכולים ללכת לארה"ב.

במשך ההסטוריה של עם ישראל (למדתי את זה קצת בתקופה האחרונה) לא היתה דמוקרטיה.

היה מלך / מנהיג שכולם סרו למשמעתו.

(קצת קשה להבין את זה היום, כי כמזכירים את המילה מלך / מנהיג - עולה אסוציאציה שלילית ובצדק. לא על מנהיגים כמו של היום מדובר. אלא על מנהיגים שכל מה שעומד לנגד עינייהם הוא טובת העם ורווחתו. גם על חשבונם האישי)

ובמשך ההיסטוריה של עם ישראל לא הוציאו להורג מתנגדי משטר.

מה אנחנו - ערבים? נוצרים? הם מוציאים להורג (ע"ע איסלאם, אינקוויזיציה...)

אז כשאנחנו נהיה פה רוב.

יהיה שקט ושלווה לעם ישראל.

באהבה.

• תגובות 86
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
1. הסרבנות שלך היא פשוט גועל נפש. אתה יכול לספר לעצמך מה שאתה רוצה, אבל אתה פשוט נמושה. אם כולם היו כמוך, לא היינו פה היום והערבים היו שוטפים אותנו.

אם כולם היו כמוהו, אולי דווקא הערבים הם אלו שלא היו פה היום, כי השלטון היה מבין שאף אחד לא מוכן להלחם בידיים קשורות - כשנלחמים אז נלחמים. אולי אז היינו מקבלים צבא שחייליו לא בורחים כשזורקים עליהם אבנים, אלא יורים למוות בזורק, ולמען הסדר הטוב גם בעשרת האנשים העומדים בסביבתו. כשאין אנשים המוכנים להקריב את עצמם למען האוייב, וכל עוד עדיין יש אוייב, יאלצו להסתפק באנשים משונים כמוהו המעדיפים להרוג את האוייב ולא את עצמם.

2. ביום שאתה, ויק ושאר חבורת כהנא תהיו רוב (יום שאני מקווה שלא יגיע לעולם), זה יהיה סופה של ישראל כדמוקרטיה ליברלית, ותחילתה של ישראל (או "יהודה" כפי שאתם אוהבים לכנות אותה) כדיקטטורה חשוכה כדוגמת צפון קוריאה, שמוציאה להורג מבקרי ומתנגדי משטר.

ישראל גם עתה אינה בדיוק "דמוקרטית" (אחרי הכל, הסמל לצד ההודעה שלי מייצג תנועה פוליטית שקיומה נאסר מטעמים פוליטיים עוד לפני 30 שנה ונותר אסור רשמית גם כיום), אבל אני לא חושב שאתה מבין עד כמה אני באמת רוצה שהיא באמת תהיה פחות "ליברלית" במובן המקובל כיום. במקור, המונח "ליברליות" התייחס להשקפת עולם לפיה מצב ברירת המחדל לכל פעולה או דיעה אמור להיות "מותר", אלא אם אותה פעולה פוגעת במישהו - השקפה מצויינת לדעתי. עם הזמן, ההגדרה הזו התעוותה, החלק "אלא אם אותה פעולה פוגעת במישהו" הושמט ממנה כמעט לחלוטין, ויתרה מכך, נוסף לה נופך הזוי במיוחד לפיו היחס לכל השקפה צריך להיות שווה ובלי שיפוטיות כלשהי, בלי קשר לטיבה. אתה רוצה שהעם היהודי ישגשג? סבבה. אתה רוצה שהעם היהודי יישחט? גם סבבה. זו הגישה שהביאנו עד הלום.

יתרה מכך, בעוד שבמקור המושג "ליברליות" שם את האדם במרכז ואמר שתפקידה של אידאולוגיה הוא לשרת את האדם ולא להפך, וזה היה עצם החידוש בו, הרי שכיום התהפכו היוצרות, ושוב האנשים הם אלו המשרתים את האידאולוגיה (ולעיתים אף מוקרבים למענה), הפעם אידאולוגיית ה"כולם שווים והכל מותר": "באת מחברה שבה רצוי להכות את אשתך במקל אם אינה נשמעת לך ולהרוג את בתך על שהתחתנה עם בחיר ליבה? אין בעיה, ברוך הבא לשבדיה. אל תדאג, לא נדרוש ממך לשנות דבר בגישה שלך, הרי יש לה בדיוק אותה זכות קיום כמו לגישה שלנו. אז מה שתיצור פה גטו שאליו אפילו המשטרה מפחדת להכנס וששכיחות מקרי השוד והאונס תעלה ב600% - זהו מחיר קטן לשלם עבור הליברליות שלנו".

פורסם

ישראל גם עתה אינה בדיוק "דמוקרטית"

לזה אפילו לא רציתי להיכנס בכלל.

אנשים חיים בסרט כשהם חושבים שיש פה דמוקרטיה.

יש פה דיקטטורה רצינית.

אבל התקשורת דואגת לטשטש את זה.

לכן אני גם לא מצביע בבחירות.

ברור לי שזה משחק מכור, ואין שום סיכוי לשנות משהו דרך המערכת הקיימת.

צריך מערכת חדשה מהיסוד.

ולראיה, כמו שאמר ויק, הוא הרב כהנא (שהיום כולם יודעים שהוא צדק).

אותו הוציאו מחוץ לחוק (והוא אפילו לא רצה לפגוע באף אחד, פשוט ההשקפה שלו לא כ"כ התאימה...),

אבל הערבים שיושבים בכנסת ומסיתים, ובשמחה היו רוצחים יהודים - הם בסדר...

המצב כ"כ דפוק שזה פשוט לא יאומן.

נ.ב. נמנעתי עד היום מלכתוב על אקטואליה כאן בפורומים, אבל נראה לי שה"מבצע" הזה מוציא הרבה אנשים מגדרם, וגם אותי.

פורסם

כנראה שצריך להחזיר אתכם לשיעורי ההיסטוריה: גם רשימות של ערבים נפסלו מלרוץ לכנסת, תתפלאו - ע"י ביהמ"ש העליון.

רק לא מזמן היה לנו ח"כ בוגד שברח, ולהערכתי לא יירחק היום בו תוסר חסינותה של חנין זועבי והיא תורחק בבושת פנים מהכנסת.

אבל אל תתנו לעובדות להפריע לתאוריות הקונספירציה הקיצוניות שלכם.

אתה בעצם קורא למרד נגד המדינה - לא מצביע, משתמט משירות צבאי, ונותן לאחרים לשאת גם בנטל שלך. לא ברור לי באיזו מציאות אתם חושבים שזה סביר או חיובי.

אבל אני מסכים שמדינת ישראל ליברלית מדי - זו הסיבה היחידה בשלה אתם יכולים להמשיך עם המשנה הקיצונית והאנרכיסטית שלכם, עם ההטפה שלכם למרדנות והשתמטות בעת מלחמה, ששקולה בעיניי לבגידה.

פורסם

לא ירחק היום??

איך זה עוד לא קרה?

איך חברי כנסת יכולים לעבור לידה ולא ל**** ??

תיאוריות הקונספירציה?

נכון אתה רואה הרבה טלויזיה?

תנסה ידידי, חודש לא לראות טלויזיה, ולא לשמוע רדיו.

תסתובב קצת בארץ. תראה את המציאות דרך עיניים של בן אדם ולא של התקשורת, ותגיד לי קונספירציה.

כל עוד לא עשית את זה, אתה שטוף מוח ולא יעזור כלום.

(אני מתכוון שבאמת תנסה, אני לא בא סתם לומר איזה נקודה)

מה אתה קופץ?

איזה מרד?

אמרתי למישהו לא להצביע? שכל אחד יעשה מה שטוב לו. אני בכל מקרה לא חושב שזה משנה.

"שירות צבאי" - כבר דיברנו על זה.

אני עשיתי צבא, ואם תהיה מלחמה ארוץ למילואים.

סתם אני תוהה, בכלל, מה עושים מזה דבר כזה קדוש? אדם לא יכול לתרום לחברה ולמדינה גם אם הוא לא עשה צבא? בתחומים אחרים?

אבל התקשורת שוטפת את המוח שעל זה יקום ויפול דבר.

כפרה, אולי אני נושא את בנטל שלך?

מה כבר אתה עושה? כמה עובדים אתה מעסיק? כמה מה הכנסה אתה משלם? אתה מתנדב במד"א? מתנדב במרכז יום לקשיש? לאיזה עמותות אתה תורם? וכמה?

מי אתה, או מישהו אחר שידברו על נטל??

חתיכת חוצפה בכלל להעלות דבר כזה.

אה שכחתי. צ-ב-א. פחחחחחחחחחח!!!!!!

מתוק, קיצוני, זה יחסי.

לדעתי, ולדעת עוד הרבה אנשים, אני ממש מתון.

א-נ-ר-כ-י-ס-ט-י-ת ? אתה יודע מה זה בכלל? מה זה קשור לדיון? מה אתה זורק מילים בלועזית?

אתה יכול לצטט לי בבקשה הטפה למרדנות ולהשתמטות בעת מלחמה? "ששקולה בעיניך לבגידה"??

תעשה לי טובה, אתה מגוחך.

אל תיתן לאמוציות שלך, להשפיע על מה שאתה כותב.

תנסה להישאר ענייני.

לא צריך להתרגז אם מישהו לא חושב כמוך.

פורסם

אם אני "בוגד" במשהו, אנימור, הרי שזה באידאולוגיה של אנשים כמוך לפיה כדי להיות "מוסרי" צריך לסכן את עצמך בכדי לחוס על אזרחי האוייב. מעולם לא נשבעתי אמונים לאידאלוגיה הזו, אלא רק להגנה על מדינתי ועמי, ועל כן אינני "בוגד" בדבר. המדינה תדרוש ממני לסכן את עצמי למען אזרחיה? אני מוכן. המדינה דורשת ממני להסתכן כי מישהו בהנהגה "מוסרי" מכדי באמת להלחם באוייב במקום לדגדג אותו? כמו שאמר הבחור מעלי, שיקפצו לי. לא לזה נשבעתי. אם אתה מוכן למות לא רק למען עמך אלא גם למען המוסריות העקומה שלך, בבקשה, אך שלא תעז לדרוש זאת מאחרים או לכנותם "בוגדים" על שאינם מוכנים להקריב עצמם רק בשביל שתוכל להרגיש טוב עם עצמך.

פורסם

למדינת ישראל יש שלטון לגיטימי שנבחר בבחירות דמוקרטיות לגיטימיות. זה אפילו שלטון ימני למדי, אבל זה לא רלוונטי.

אנחנו בשעת מלחמה וחיילים נקראים לדגל. אם כל אחד שמשהו בהתנהלות הממשלה לא ייראה לו ישתמט משירות צבאי, לא יהיה לנו אפילו חייל אחד. כי אין אפילו אחד שמרוצה. אז אולי רק מי שהצביע לביבי ילך למילואים? או רק מי שחושב שביבי ראש ממשלה טוב? או רק מי שאוהב את בוגי או את גנץ? תן לי לגלות לך סוד - גם אני לא מרוצה וחושב שצריך להשתמש בהרבה יותר כוח. וגם כתבתי את זה כבר מספר פעמים. אנחנו מרחמים יותר מדי על האויב ונגועים במוסריות יתר. אז אל תבלבל לי את המוח על האידיאולוגיה המוסרית שלי - הייתי מעדיף גם 30000 עזתים הרוגים על פני 30 חיילים הרוגים שלנו. אבל הדעות האישיות שלי או של כל אחד אחר לא משנות לעניין השירות בצבא, ואסור שישנו.

מי שבשעת מלחמה, כאשר חיילים נהרגים בגבול כדי להגן על אזרחי המדינה, קורא להשתמטות מצה"ל - הוא מבחינתי בוגד במדינה.

זה כלל לא משנה אם זה שמאלני שחושב שאסור לנו לפגוע כלל בבלתי מעורבים עזתים, או ימני קיצוני כמוך שחושב שצריך לפגוע בהם ללא הבחנה. בשני המקרים זו חתירה תחת השלטון הלגיטימי של המדינה, ועוד כזו שנעשית בזמן מלחמה.

משהו לא מוצא חן בעיניך? תצביע בבחירות למפלגה שאתה מעוניין שתשלוט. אתה קיצוני מדי ולכן המפלגה הקיקיונית שלך לא מצליחה? זו הבעיה שלך, כי זוהי מהות הדמוקרטיה. אתה עדיין לא מרוצה? אתה רשאי לעזוב את המדינה ולהשאיר פה את תעודת הזהות שלך. אבל מה שאתה לא רשאי לעשות זה לקרוא לחיילים לסרב להתגייס בגלל עמדות פוליטיות. זוהי, מבחינתי, בגידה במדינה. זה רק מבחינתי, משום שהחוק לצערי גורס אחרת.

העיקר שאתם מעזים להתלהם פה נגד שמאלנים או אנשי מרכז ציונים, שחלקם בטח נמצאים עכשיו בעזה ומסכנים את חייהם כדי שאתם תוכלו לכתוב בפורום שצריך להוציא אותם להורג.

במשהו אחד אתה צודק בהחלט, לא זוכר באיזה דיון כתבת את זה - מדינת ישראל היא אכן ליברלית מדי. לכן היא סובלת דעות של אנשים כמוך, היא סובלת דעות של אנשים כמו חנין זועבי, היא סובלת דעות של אנשים שרוצים להביא לסופה של הדמוקרטיה היהודית הציונית. אני פחות ליברל מזה. ולכן אני שם את הקלפים על השולחן ואומר לך שמה שהטפת לו בתגובות האחרונות כשאנו נמצאים במלחמה הוא מעשה שלא ייעשה, הוא חתירה ומרדנות נגד המדינה, הוא מבחינתי בגידה במדינה.

פורסם

עוד פעם מלחמה?

איפה מלחמה?

אתה יודע מה זה מלחמה בכלל?

תשאל את פוטין. או אחד מהנשיאים האמריקאים האחרונים, או את אסד אולי?

מה שקורה פה זה "מבצע". וזו לא דעתי. כך גם הצבא והמדינה קוראים לו.

נ.ב. אם כבר מבצע, לא כדאי לעשות "מבצע חיסול"?

פורסם

אתה יודע למה קוראים לזה מבצע ולא מלחמה? בגלל שאם מכריזים על מלחמה יש לכך השלכות כלכליות נרחבות על פיצויים שצריך לתת לאזרחים. הממשלה רוצה להימנע מההוצאות האלה, לכן זה "רק" מבצע.

כשכל הארץ מופצצת ברקטות, הדרום משותק, עשרות חיילים נהרגים - נראה לי קטנוני מאוד להתעסק באבחנה הסמנטית אם זה "מבצע" או "מלחמה". בכל אופן, זה ממש לא העיקר בתגובתי הקודמת, זה סתם לעסוק בזוטות לא חשובות. שיהיה מבצע, סבבה?

מבצע חיסול? אני בהחלט בעד. היה צריך להסיר כבר מזמן את הכפפות לדעתי, להפסיק לרחם על העזתים ולהתחיל לרחם על החיילים שלנו שנהרגים שם.

פורסם

אתה יודע מה כואב לי?

שהעולם יבוא בטענות לישראל על פשעי מלחמה (ובאשמת המדינה, כי אם היא לא היתה שמה קצוץ, אף אחד לא היה מדבר).

ואחרי המבצע הזה חיילים עוד ישבו בכלא.

כדי שה"מנהיגים" יראו לעולם שהם עושים עם זה משהו.

פורסם
כנראה שצריך להחזיר אתכם לשיעורי ההיסטוריה: גם רשימות של ערבים נפסלו מלרוץ לכנסת, תתפלאו - ע"י ביהמ"ש העליון.

רק לא מזמן היה לנו ח"כ בוגד שברח, ולהערכתי לא יירחק היום בו תוסר חסינותה של חנין זועבי והיא תורחק בבושת פנים מהכנסת.

אבל אל תתנו לעובדות להפריע לתאוריות הקונספירציה הקיצוניות שלכם.

אתה רוצה לדבר על היסטוריה?

בו נזכר בדיוק מה קרה עם בשארה. האיש נפסל אני חושב פעמיים מלרוץ לכנסת ע"י ועדת הבחירות. בית המשפט העליון הפך את הפסילות. (וזה לאחר שהוא הסית כמו הבת שרמוטה מזה זמן רב)

בתור חבר כנסת עם חסינות של חבר כנסת הוא ריגל למען החיזבאלה. וכאשר החלו לחקור אותו, הוא ברח מהארץ כמו שפן קטן, ומתרברב נגד חולשתה של ישראל בערוץ האחים המוסלמים-אל קאידה הנקראת אל ג'זירה.

ואתה אומר שהיו רשימות אחרות ערביות שנפסלו. אתה מתכוון למשל למפלגת הרשימה המתקדמת לשלום? אכן, היא נפסלה פעמים ביחד עם כך מלרוץ לכנסת. אבל נחש מה, ב2 המקרים בית המשפט העליון בראשותו של אותו ברק ביטלו את הפסילות.

אבל מה, אסור להגיד ביקורת על שופטי בית המשפט העליון שגרמו ישירות לזה. כי זו מתקפה נגד so called שלטון החוק.

ממש מדינה ליברלית דמוקרטית.

פורסם
הייתי מעדיף גם 30000 עזתים הרוגים על פני 30 חיילים הרוגים שלנו. אבל הדעות האישיות שלי או של כל אחד אחר לא משנות לעניין השירות בצבא, ואסור שישנו.

כשמדובר בדעה אישית, נכון, אסור שהיא תשנה. כשמדובר בדעת הרוב, העניין אחר לגמרי. אם הממשלה מסרבת ליישם את רצון הרוב (ועוד באופן שגורם למותם של אנשים!) בשעה שאין אפשרות מעשית להחליפה בממשלה אחרת (ואני מתכוון תוך כדי הלחימה), לצערי האפשרויות היחידה הניתנות לחיילים הן לסכן את חייהם שלא לצורך או להגיד "עד כאן".

מי שבשעת מלחמה, כאשר חיילים נהרגים בגבול כדי להגן על אזרחי המדינה, קורא להשתמטות מצה"ל - הוא מבחינתי בוגד במדינה.

אני לא קורא להשתמטות מצה"ל, אני קורא לסרב לפקודות הסותרות את השבועה שכל חייל נשבע. מפקדי הכוחות שנכנסו לעזה קיבלו מהדרג המדיני פקודות בלתי חוקיות בעליל הדורשות מהם לסכן את עצמם ואת חייליהם ללא צורך מבצעי. שוב להזכירך - רוב החיילים שנהרגים כעת בגבול אינם נהרגים "כדי להגן על אזרחי המדינה", אלא כדי למזער את האבידות בקרב העזתים.

מדינת ישראל היא אכן ליברלית מדי. לכן היא סובלת דעות של אנשים כמוך, היא סובלת דעות של אנשים כמו חנין זועבי, היא סובלת דעות של אנשים שרוצים להביא לסופה של הדמוקרטיה היהודית הציונית. אני פחות ליברל מזה. ולכן אני שם את הקלפים על השולחן ואומר לך שמה שהטפת לו בתגובות האחרונות כשאנו נמצאים במלחמה הוא מעשה שלא ייעשה, הוא חתירה ומרדנות נגד המדינה, הוא מבחינתי בגידה במדינה.

בזאת בעצם אמרת הכל: אמנם אינך מסכים עם דעתי וחושב שהיא קיצונית ומסוכנת, אך נראה שאפילו אתה תאלץ להסכים עם כך שאני רואה את טובת עמינו אל מול עיני (בדרך שאתה שולל מכל וכל, אבל בכל זאת), בעוד שזועבי תומכת באוייב שרוצה להרגנו - ואתה בוחר לשים אותי ואותה בסל אחד. גם אתה, ממש כמו אחרון השמאלנים, בוחר לשים את האידאלים של "הדמוקרטיה" מעל לשאלה "מי רוצה בחיי ומי רוצה במותי". גם אתה, שברוב השקפותיך רחוק מלהיות שמאלני, תהיה ארור על כך.

פורסם

אבו מאזן התיר את רוצעת החמאס בגדה. תוצאות בריתו החדשה עם החמאס

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4549640,00.html

"עימותים אלימים פרצו אמש (יום ה') במחסום קלנדיה בצפון ירושלים בין כוחות צה"ל לבין צעירים פלסטינים. יותר מעשרת אלפים בני אדם הגיעו מרמאללה לקלנדיה והתקרבו למחסום צה"ל במקום.

כמה מהמפגינים בקלנדיה יידו אבנים וזיקוקים לעבר הכוחות הישראליים, שהגיבו בשימוש באמצעים לפיזור הפגנות, כולל ירי כדורי גומי. גורמי רפואה פלסטיניים טענו כי הצבא פתח בירי באש חיה לעבר המפגינים ופצע כשישה. משטרת ישראל מסרה מצדה כי המפגינים הפלסטינים ירו באש חיה לעבר שוטרים. לא ידוע על נפגעים בקרב השוטרים. גדודי חללי אל-אקצה קיבלו אחריות על הירי לעבר כוחות המשטרה. 39 חשודים בהפרות סדר נעצרו עד כה במזרח ירושלים."

ציפי, עכשיו השתכנעתי. את ומרץ ומפלגת העבודה צודקים. אבו מאזן הוא איש שלום.

- - - תגובה אוחדה: - - -

http://rotter.net/forum/scoops1/122707.shtml

"עימותים בירושלים שכם קלקיליה וטול כארם 5 מחבלים ערבים הרוגים ומאות פצועים #5# "

אבו מאזן החל אינתיפאדה שלישית.

אולי לא רחוק היום שגם אנשי שמאל ציוני יתמכו בטרנספר.

פורסם

ויק, הבעיה הנוכחית שלי איתך היא שאתה שוחט את הפרה הקדושה האחרונה שנותרה לעם היהודי - צה"ל והסולידריות העממית שהוא מייצג.

אם אתה לא תומך בהשתמטות מהצבא, אתה צריך לנסח את דבריך בצורה בהירה יותר, משום שקודם לכן הסכמת וצידדת במשתמש שכתב במפורש שכאשר קוראים לו למילואים הוא מסרב להגיע. יש הבדל מהותי בין השתמטות משירות לבין סירוב פקודה ספציפית. אני למשל חושב שחיילי המילואים שסירבו להיכנס לעזה עם ה-M113 אחרי ש-7 חיילים נהרגו במכונה הישנה הזו, עשו בשכל. יכולות להיות עוד כל מיני נסיבות לכך במהלך קרבות, למשל אם חייל נמצא בסיטואציה מסכנת חיים באופן ממשי ומיידי, עליו להגיב באש חיה גם אם זה נאסר עליו.

אבל כאמור, זו עמדה שאתה מביע עכשיו, בעוד שמקודם תמכת בעמדה אחרת לגמרי. אני רואה שתי דרכים לפרש את אי הבהירות בדבריך:

1. הבנת שהלכת רחוק מדי עם ההצהרות והתמיכה באותו אחד שהתגאה בכך שהוא משתמט משירות מילואים, ועכשיו אתה מנסה למתן את דבריך.

2. מלכתחילה לא תמכת בהשתמטות, אבל יש לך קושי להביע התנגדות לדבריו של מישהו שמגדיר עצמו כימני קיצוני כמוך. כלומר, הסקטוריאליזם הימני קיצוני גובר על מה שאתה מאמין בו. אני מתאר לעצמי שזה גם מסביר את העובדה שאתה וחבריך מהללים ומעריצים את כהנא, שרצה להקים כאן מדינת הלכה בראשות "איאתוללה יהודי", למרות שאני סבור שאתה לא יהודי אדוק מדי בדתך.

לגבי הסל המשותף שלך ושל זועבי - זועבי היא אויבת ובוגדת במובן הכי מובהק שקיים. שמתי אתכם בסל אחד משום העמדות שהבעת בעד השתמטות מצה"ל. כפי שכתבתי קודם, מי שקורא להשתמטות מצה"ל הוא מבחינתי בוגד במדינה. זה לא קשור לחוסר הסובלנות שלך, להתנגדות שלך לחופש הביטוי ולשאיפה שלך לשים סוף לדמוקרטיה. אלה חמורים מאוד בעיניי ומהווים איום של ממש על זהות המדינה שלי, אולם עדיין חמורים הרבה פחות מהאיום הקיומי שזועבי וחבריה מהחמאס מהווים. לכן, אם אתה עכשיו חוזר בך מהתמיכה בהשתמטות או ממתן את דבריך, או כל דרך אחרת שתשקיט את האגו שלך, אתה לא נמצא בראייתי באותו סל של איום ובגידה עם זועבי.

זה לא אומר שלא צריך לטפל לדעתי בחומרה בדעות כמו שלך, שכן הן מהוות סכנה של ממש לדמוקרטיה. אבל קודם כל חיים, אחר כך דמוקרטיה.

רוג'ר, אני לא חושב שאבו-מאזן מתחיל אינתיפאדה שלישית, זה בניגוד לאינטרסים המובהקים שלו. לדעתי, או שאין לו שליטה על התפרצויות הזעם האלימות האלה, או שהוא עוצם עין כדי לאפשר לציבור שלו לשחרר לחצים מסוכנים שהוא חושש שיופנו כלפיו. עד היום אבו-מאזן הפגין עקביות ומחויבות לדרך לא אלימה. רק לאחרונה ראינו כיצד מנגנוני הביטחון שלו סייעו לצה"ל במה שקרה לאחר החטיפה בגדה. לא מאהבת ישראל, כמובן, אלא מתוך עקיבה אחר אינטרסים עצמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים