עבור לתוכן

מסך כחול

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב הזוי שכל פעם אני שולח אותו למעבדה והם מתקנים והוא חוזר עם בעיה אחרת. כל פעם.

למי שרוצה לדעת זאת המעבדה של tms ונראלי שהם די אמינים.

הפעם הוא חזר וכל יום בערך הוא קורס ומראה לי מסך כחול:

http://img841.imageshack.us/img841/8545/d4wfs.jpg

אני באמת מתחיל להתחרפן. אני לא מבין למה אני לא יכול להשתמש במחשב שלי כמו כל אחד אחר. אני לא יכול להינות ממחשב נורמלי כי המחשב הזה לא נורמלי. באמת שאני לא יודע כבר מה לעשות.

רצוי לציין שעשיתי פירמוט וגם הזמנו חשמלאי לבדוק את החשמל בבית ואכן נמצאה תקלה כלשהי שתוקנה, ואז חשבתי שעכשיו הכל יהיה טוב אבל המחשב עדיין עושה בעיות. אין לי כבר שום כיוון ושום דרך לגרום למחשב לעבוד כמו מחשב נורמלי ששווה את הכסף שלו ובאמת שהייתי פשוט זורק אותו לפח מהעצבים.

ואני לא מתכוון לשלוח אותו שוב למעבדה (בפעם החמישית בערך בחצי שנה האחרונה) כי אני יודע שהוא פשוט יחזור עם בעיה חדשה. אגב בחנות טענו בפעם האחרונה ששלחתי אליהם את המחשב שבכל עבד פיקס. אז אני כבר לא יודע מה להגיד. (בפעמים שלפני הם דווקא כן מצאו בעיות ותיקנו אותם).

אין לי מושג מה לעשות כבר. יש למישהו פה רעיון?

תודה.

חומרת המחשב מAIDA64:

Pbuf4Fi.png

sIekBk0.png

z4b1VZW.png

מעלות של המחשב כשאני כותב את האשכול (רק chrome וסקייפ פתוחים):

oR5wsrP.png

פורסם

1. נראה כי המסך הכחול שקיבלת קשור לדרייבר של כרטיס המסך. תוסיף לזה את העובדה שכרטיס המסך מזוהה 6 פעמים והתחושה הראשונית היא שיש לך בעיה בדרייבר של כרטיס המסך. אני מציע שתבצע הסרה מסודרת של כרטיס המסך והתקנה של הדרייבר העדכני ביותר. פעל לפי המדריך הזה.

2. מתצלום המסך ברור שיש לך מעבד Core i5-3470, לוח B75M-D3, זיכרון בנפח 8GB ב-2 מודולים וכרטיס מסך AMD 7870. מה שלא כתבת זה איזה ספק כח יש לך (דגם והספק). כתבת שהייתה בעיה חשמלית בבית, אז בהחלט יכול להיות שמשהו לא תקין בספק הכח, בפרט אם הוא לא איכותי (אני לא בטוח אם TMS מוכרים ספקים גנריים).

באופן כללי הייתי מציע לבצע את הפעולות הבאות:

א. איפוס הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה/נתקע. אם ניתן לגשת לביוס אז בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל ואם לא - בד"כ יש ג'מפר על הלוח. האיפוס הזה גם ייבטל כל OC שנעשה (לא כולל OC שאולי נעשה לכרטיס המסך, שגם אותו רצוי לבטל).

אזהרה - יש להיזהר כאשר משנים ערכים בביוס או מאפסים אותו - הגדרה לא נכונה יכולה להביא לכך שמערכת ההפעלה לא תעלה מהדיסק הקשיח או יותר גרוע - שהמחשב לא יפעל כלל (המחשב ידלק אבל לא יעשה דבר). למעשה, אפילו ניתן לשרוף רכיבים על הלוח במידה ומשחקים עם הערכים עבור המתחים. בד"כ איפוס הביוס יביא לטעינת ערכים "בטוחים", כך שהמחשב יעבוד בצורה סבירה, אבל ייתכן שיהיה צורך בשינוי הגדרות התדרים לזיכרון בכדי לעבוד בצורה אופטימלית או צורת העבודה של בקר ה SATA (מצב AHCI לעומת מצב IDE, הגדרות מערך RAID, אם היה כזה) בכדי שמערכת ההפעלה תוכל לעלות מהדיסק הקשיח. בכל מקרה רצוי לתעד (לרשום או לצלם) את הערכים בביוס במסכים השונים בכדי שיהיה אפשר לשחזרם במידת הצורך.

ב. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים/לא תקינים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב). חשוב לוודא שגוף הקירור של המעבד מותקן בצורה נכונה, שכן מגע לא תקין בין גוף הקירור למעבד יכול להוביל לטמפרטורות גבוהות מייד עם הפעלת המחשב, דבר שיכול למנוע מהמחשב לעבוד.

ג. בדיקת הזיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה (אבל אי אפשר לשלול בעיה בלוח או במעבד). מומלץ מאד שתבצע את הבדיקה הזו.

ד. אפשר להשתמש בתוכנה כמו OCCT בכדי להעמיס על המעבד וכרטיס המסך, בכך לבדוק את התנהגותם במאמץ.

בקשר לטמפרטורה של כרטיס המסך - יכול להיות שיהיה צורך בתוכנה אחרת. במקרה כזה אפשר להשתמש ב MSI Afterburner, שבעיקרון מיועדת להמהרת כרטיס המסך, אבל היא גם מציגה נתונים רבים לגבי כרטיס המסך, כמו הטמפרטורה שלו, העומס עליו ומהירות סיבוב המאוורר שלו.

ה. בדיקת הדיסק הקשיח - בד"כ בעזרת תוכנה מאתר היצרן. אני ממליץ להשתמש גם בתוכנה חינמית בשם MHDD לבדיקת הדיסק הקשיח.

בנוסף, בכדי לשלול בעיה בדרייברים או תוכנות שעולות עם מערכת ההפעלה, נסה את הדברים הבאים:

ו. הפעלה במצב בטוח כדי לבדוק האם המחשב יציב בשלב הזה.

ז. מומלץ להפעיל את המחשב עם מערכת הפעלה live שרצה מדיסק (CD או DVD) או DoK ואינה כותבת דבר לדיסק הקשיח (לדוגמא Ubuntu או mini-xp שנמצאת ב Hiren's Bootcd). המטרה כאן היא לבדוק האם הבעיה נובעת ממערכת ההפעלה (על כל רכיביה, כולל דרייברים).

פורסם
  • מחבר
1. נראה כי המסך הכחול שקיבלת קשור לדרייבר של כרטיס המסך. תוסיף לזה את העובדה שכרטיס המסך מזוהה 6 פעמים והתחושה הראשונית היא שיש לך בעיה בדרייבר של כרטיס המסך. אני מציע שתבצע הסרה מסודרת של כרטיס המסך והתקנה של הדרייבר העדכני ביותר. פעל לפי המדריך הזה.

2. מתצלום המסך ברור שיש לך מעבד Core i5-3470, לוח B75M-D3, זיכרון בנפח 8GB ב-2 מודולים וכרטיס מסך AMD 7870. מה שלא כתבת זה איזה ספק כח יש לך (דגם והספק). כתבת שהייתה בעיה חשמלית בבית, אז בהחלט יכול להיות שמשהו לא תקין בספק הכח, בפרט אם הוא לא איכותי (אני לא בטוח אם TMS מוכרים ספקים גנריים).

באופן כללי הייתי מציע לבצע את הפעולות הבאות:

א. איפוס הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה/נתקע. אם ניתן לגשת לביוס אז בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל ואם לא - בד"כ יש ג'מפר על הלוח. האיפוס הזה גם ייבטל כל OC שנעשה (לא כולל OC שאולי נעשה לכרטיס המסך, שגם אותו רצוי לבטל).

אזהרה - יש להיזהר כאשר משנים ערכים בביוס או מאפסים אותו - הגדרה לא נכונה יכולה להביא לכך שמערכת ההפעלה לא תעלה מהדיסק הקשיח או יותר גרוע - שהמחשב לא יפעל כלל (המחשב ידלק אבל לא יעשה דבר). למעשה, אפילו ניתן לשרוף רכיבים על הלוח במידה ומשחקים עם הערכים עבור המתחים. בד"כ איפוס הביוס יביא לטעינת ערכים "בטוחים", כך שהמחשב יעבוד בצורה סבירה, אבל ייתכן שיהיה צורך בשינוי הגדרות התדרים לזיכרון בכדי לעבוד בצורה אופטימלית או צורת העבודה של בקר ה SATA (מצב AHCI לעומת מצב IDE, הגדרות מערך RAID, אם היה כזה) בכדי שמערכת ההפעלה תוכל לעלות מהדיסק הקשיח. בכל מקרה רצוי לתעד (לרשום או לצלם) את הערכים בביוס במסכים השונים בכדי שיהיה אפשר לשחזרם במידת הצורך.

ב. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים/לא תקינים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב). חשוב לוודא שגוף הקירור של המעבד מותקן בצורה נכונה, שכן מגע לא תקין בין גוף הקירור למעבד יכול להוביל לטמפרטורות גבוהות מייד עם הפעלת המחשב, דבר שיכול למנוע מהמחשב לעבוד.

ג. בדיקת הזיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה (אבל אי אפשר לשלול בעיה בלוח או במעבד). מומלץ מאד שתבצע את הבדיקה הזו.

ד. אפשר להשתמש בתוכנה כמו OCCT בכדי להעמיס על המעבד וכרטיס המסך, בכך לבדוק את התנהגותם במאמץ.

בקשר לטמפרטורה של כרטיס המסך - יכול להיות שיהיה צורך בתוכנה אחרת. במקרה כזה אפשר להשתמש ב MSI Afterburner, שבעיקרון מיועדת להמהרת כרטיס המסך, אבל היא גם מציגה נתונים רבים לגבי כרטיס המסך, כמו הטמפרטורה שלו, העומס עליו ומהירות סיבוב המאוורר שלו.

ה. בדיקת הדיסק הקשיח - בד"כ בעזרת תוכנה מאתר היצרן. אני ממליץ להשתמש גם בתוכנה חינמית בשם MHDD לבדיקת הדיסק הקשיח.

בנוסף, בכדי לשלול בעיה בדרייברים או תוכנות שעולות עם מערכת ההפעלה, נסה את הדברים הבאים:

ו. הפעלה במצב בטוח כדי לבדוק האם המחשב יציב בשלב הזה.

ז. מומלץ להפעיל את המחשב עם מערכת הפעלה live שרצה מדיסק (CD או DVD) או DoK ואינה כותבת דבר לדיסק הקשיח (לדוגמא Ubuntu או mini-xp שנמצאת ב Hiren's Bootcd). המטרה כאן היא לבדוק האם הבעיה נובעת ממערכת ההפעלה (על כל רכיביה, כולל דרייברים).

קודם כל תודה רבה רבה על התגובה המושקעת הזאת!

רצוי לציין שהיום קרה לי משהו אחר (שקרה בעבר), המחשב פשוט סירב להידלק למרות שלחצתי עשרות פעמים על הכפתור. לאחר החלפת כבל חשמל הוא עבד. אבל לא נראלי שזה קשור לכבל. (כי זה קרה לי בעבר וזה לא היה קשור לכבל, בנוסף, הכבל שכיבכול עשה את זה מחובר עכשיו למסך והמסך עובד מצוין).

1. עשיתי כמו המדריך שהבאת למעט דברים שהתוכנה driver fusion לא נתנה לי להסיר בטענה שאני צריך premium. לאחר מכן התקנתי את הדרייבר מחדש, הורדתי את הauto detect של AMD למען הסר ספק כדי שאני לא אוריד בטעות משהו שלא מתאים לכרטיס מסך שלי כי אני לא מבין גדול. זה מה שהauto detect זיהה לי: http://prntscr.com/44amuv

ואני די בטוח שהוא לא טעה, אני זוכר באמת שהגרסה הכי חדשה היא 14.4 והוא צדק עם מערכת ההפעלה וזה. (רק לא הבנתי מה כתוב בgraphics hardware).

לאחר ההתקנה aida64 עדיין מזהה את כרטיס המסך 6 פעמים.

2. ספק הכח אכן הוחלף בפעם הלפני אחרונה ששלחתי את המחשב למעבדה לטענתם בחדש. אני לא יודע מה הוא כי לא כתוב בתוכנה אבל יש לי את הקבלה שהם שלחו ויש שם את השם שלו: http://prntscr.com/44avnb

3. עשיתי איפוס לביוס. (לחצתי בעמודה האחרונה על השורה עם הdefault ושמרתי) אבל לא צילמתי בטעות את הערכים הקודמים שהיו.. אני מקווה שזה לא יהווה בעיה.

4. לא מתאפשר לי כרגע לעשות בדיקה פיזית למחשב, בפעם האחרונה שזה לפני כמה ימים היה נראה שהכל בסדר שם, ובהתחשב בעובדה שלפני שבוע הוא היה במעבדה והם טוענים שהם עשו בדיקות מקיפות, אז אם להאמין להם לא צריך להיות איזה כבל נפוח או משו, לפחות אני מקווה ככה. אשתדל לעשות בקרוב את הבדיקה הפיזית בעצמי למרות שאני לא מומחה גדול..

5. לגבי הmemset, אין לי קצה של מושג איך להוריד את זה. באתר שלהם יש אלפי הורדות, ככה שאשמח אם תכוון אותי להורדה המתאימה (אשמח לקישור), תודה.

6. שוב, כרגע אין לי זמן לעשות בדיקות מאמץ שכאלה, אבל החברה טוענת שהיא עשתה בדיקות שכאלה והכל יצא תקין.

7. דווקא בhwmonitor ובתמונה עצמה ששלחתי מהתוכנה הזאת מוצגות המעלות של כרטיס המסך (הכי למטה) וגם מהירות המאווררים שלו מוצגים אבל לא נכנסו בתמונה.

8. איך להשתמש בMHDD? המדריך הזה טוב? http://barakpc.co.il/2011/10/19/mhdd-2/

אני יגיד לך תאמת אני מפחד להשתמש בזה.. הוא אומר ששימוש לא נכון יכול להרוס דברים.. :/

9. המחשב עולה במצב בטוח.

10. אין לי מושג על מה אתה מדבר עם המערכות הפעלה ואין לי מושג איך לעשות את זה..

שוב תודה רבה על התגובה המושקעת ואשמח להמשך עזרה בנושא!

פורסם

סתם הצעה מופרעת מניסיון שהיה לי פעם,

במידה ויש על הלוח שלך כרטיס מסך מובנה (אני עצלן מדי בשביל לבדוק את זה כרגע) תנסה לעבוד עם הכרטיס מסך שמובנה בלוח אם ותנטרל את הכרטיס של ATI. תעבוד ככה יום יומיים תראה אם זה עדיין קורס לך.

פורסם
  • מחבר
סתם הצעה מופרעת מניסיון שהיה לי פעם,

במידה ויש על הלוח שלך כרטיס מסך מובנה (אני עצלן מדי בשביל לבדוק את זה כרגע) תנסה לעבוד עם הכרטיס מסך שמובנה בלוח אם ותנטרל את הכרטיס של ATI. תעבוד ככה יום יומיים תראה אם זה עדיין קורס לך.

רעיון טוב תודה על ההצעה. אבל מה אתה מתכוון בלנטרל? להוציא אותו לגמרי מהמחשב? לנתק מהספק? אגב אני רוצה לציין שעכשיו יש תקלה חדשה שהיא לא כל כך חדשה כי היא קרתה לי בעבר, המחשב פתאום בלי הודעה מוקדמת קורס, בלי מסך כחול, פשוט נסגר כאילו היית סוגר אותו מהכפתור בלחיצה ארוכה ולאחר מכן לא נדלק יותר. עד עכשיו אני לא מצליח להדליק אותו מהכפתור. אני מאמין שמחר הוא ידלק כי זה כבר קרה לי בעבר.

פורסם

מה שאתה מתאר עכשיו יכול לנבוע או מהתחממות יתר של הרכיבים או מתקלת חשמל כלשהי,

יש לך ספק כוח מתאים להחליף למטרות בדיקה?

והתכוונתי שתנטרל אותו לגמרי, תשלוף אותו החוצה מהמחשב ותמחק כל זכר לדרייבר ותוכנה שקשורה בכרטיס מסך ותעבוד רק עם הכרטיס המובנה בלוח.

היה לי פעם סיפור עם כרטיס High End של ATI שהיה תקול חומרתית והוא התנהג עם התופעה שתיארת בהתחלה אז זרקתי בשלוף אבל שהמחשב יתכבה בלי להידלק זה יכול להיות באמת תקלה של מערכת החשמל (ספק, שקע בקיר, כבלים וכיו"ב) או שהרכיבים מתחממים יותר מדי.

אתה שמת לב אם מערכת הקירור (המאווררים השונים) עובדים כולם בצורה חלקה בתוך המחשב? האם יש כמות אבק גדולה בתוך המארז?

יש אפשרות שפעם הבאה שאתה בודק את המחשב תשאיר מוניטור של טמפרטורה כלשהו (ביוס \ תוכנה כלשהי שתתקין לבחירתך על חלונות) כדי לנטר את הטמפרטורה?

פורסם
  • מחבר
מה שאתה מתאר עכשיו יכול לנבוע או מהתחממות יתר של הרכיבים או מתקלת חשמל כלשהי,

יש לך ספק כוח מתאים להחליף למטרות בדיקה?

והתכוונתי שתנטרל אותו לגמרי, תשלוף אותו החוצה מהמחשב ותמחק כל זכר לדרייבר ותוכנה שקשורה בכרטיס מסך ותעבוד רק עם הכרטיס המובנה בלוח.

היה לי פעם סיפור עם כרטיס High End של ATI שהיה תקול חומרתית והוא התנהג עם התופעה שתיארת בהתחלה אז זרקתי בשלוף אבל שהמחשב יתכבה בלי להידלק זה יכול להיות באמת תקלה של מערכת החשמל (ספק, שקע בקיר, כבלים וכיו"ב) או שהרכיבים מתחממים יותר מדי.

אתה שמת לב אם מערכת הקירור (המאווררים השונים) עובדים כולם בצורה חלקה בתוך המחשב? האם יש כמות אבק גדולה בתוך המארז?

יש אפשרות שפעם הבאה שאתה בודק את המחשב תשאיר מוניטור של טמפרטורה כלשהו (ביוס \ תוכנה כלשהי שתתקין לבחירתך על חלונות) כדי לנטר את הטמפרטורה?

לא אין לי ספק כוח להחלפה, הקטע זה שבחברה טענו שמצאו בעיה והחליפו לספק כוח חדש לכן אני לא מאמין שהוא תקול..

גם כרטיס המסך הוחלף.. הקטע זה שהמחשב היה במעבדה כבר בפעם החמישית והם אומרים שהכל שם עובד כמו שצריך..

הטמפרטורות זה דבר שאני תמיד בודק, כבר חודשים שאני בודק את זה.. אני שם לב ל35~45 במנוחה ו65~75 במשחקים כבדים.

לא מזמן הוא אפילו הגיע לי ל78. (אני מדבר על מעלות של הליבות של המעבד).

בנוסף אכן הייתה בעיה בהארקה בבית והזמנו חשמלאי לתקן את זה, לאחר שהוא תיקן קיוויתי שזאת הייתה התקלה אבל מסתבר שלא.

המחשב מסרב להידלק עכשיו. זה בדיוק באותו מצב כמו שהיה לפני ששלחתי למעבדה ואצלם הם טענו שהוא עבד יופי.

אני כבר לא יודע מה לעשות, אני מיואש ומעוצבן ומרגיש שכבר אין תקווה עם המחשב הזה. פשוט אין מילים.

פורסם

@FakeMelon

1. בקשר לבעיה החדשה - יכול להיות שיש לך בעיה בכבל המתח (למרות שאתה חושב שלא), בספק הכח, בכפתור ההדלקה או בלוח האם.

2. יכול להיות שה AIDA64 פשוט מזהה בטעות 6 מופעים של אותו כרטיס המסך.

3. אין סיבה שתצטרך גירסת Premium להסרת הדרייברים עם התוכנה שבמדריך. אני מציע שתנסה שוב. בכל מקרה - נסה לבצע הסרה מסודרת של הדרייבר דרך Programs and Features שבלוח הבקרה, הפעל את המחשב מחדש ואז תתקין את הדרייבר המעודכן ביותר.

4. ספק הכח שלך הוא Seasonic S12II-520, והוא ספק כח טוב ואיכותי.

5. ה"אזהרה" לגבי איפוס הערכים בביוס מתייחסת בעיקר למצב בקר ה SATA - אם הוא היה מוגדר למצב AHCI וכך הותקנה מערכת ההפעלה, אבל איפוס הביוס גורם לו לעבוד במצב IDE, אז מערכת ההפעלה לא תעלה. אם מערכת ההפעלה שלך עולה, אז אין בעיה.

6. למה אתה לא יכול להסתכל פיזית על המחשב? פשוט תפתח את הפאנל הצידי של המארז ותראה אם יש קבלים (לא כבלים!) נפוחים או מפוצצים. אם אתה לא בטוח - תצלם תמונות ברמה גבוהה ותעלה לפורום.

7. תוריד את Hiren's BootCD מהקישור הבא ותצרוב על דיסק CD (אפשר גם להפעיל מכונן USB):

http://www.hirensbootcd.org/download/

תפעיל את המחשב מהדיסק הזה. ע"י ניווט בתפריטים אפשר למצוא גם את +memtest86 וגם את MHDD.

8. החברה יכולה לטעון מה שהיא רוצה - הם גם טוענים שהמחשב שלך תקין ועובדה שהוא לא... מטרת בדיקת המאמץ היא לבדוק האם הבעיה קשורה למאמץ של המערכת או לא (אם כן - הבעיה יכולה להיות קשורה לטמפרטורות או למתחים).

9. שימוש ב MHDD - לאחר הפעלת התוכנה (לא מתוך מערכת ההפעלה כמובן), אתה בוחר את הדיסק הקשיח שלך (לוחץ את המספר המתאים) ואז פשוט תלחץ פעמיים על F4. כל עוד לא תסמן את אפשרות ה Destructive לא צריכה להיות בעיה. וכן, המדריך שקישרת אליו מסביר בדיוק מה לעשות.

10. בדיסק Hiren's BootCD יש גם מערכת הפעלה בשם mini-XP, שהיא מערכת הפעלה שעובדת מהדיסק עצמו. המטרה היא פשוט לראות אם המחשב עובד בצורה תקינה עם מערכת הפעלה אחרת (אם לא - זה שולל בעיה במערכת ההפעלה שלך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים