עבור לתוכן

האם מעבד+לוח אם+זכרונות מצדיקים מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

הודעה ראשונה בפורום... ברוכים הנמצאים.

אני צלם מקצועי. אני עובד המון עם Lightroom ופוטושופ, ולאחרונה התחלתי לערוך וידאו ברמה בסיסית+.

אני מגלה שהמחשב שקניתי לפני שנתיים שלוש כבר לא עומד בקצב (I5 2500K, 8GB 1333MHZ).

אז החלטתי לשדרג מעבד לI7 חדש (לא יודע איזה בדיוק. יש המלצות?)

בשביל זה אני צריך להחליף גם לוח אם בגלל התושבת, ואז גם אחליף זכרון ל16GB 1600MHZ.

יש לי אחלה SSD של Samsung 840 pro 128GB וגם כמה HDD שעושים עבודה טובה בינתיים.

האם נראה לכם שעדיף כבר לקנות מחשב חדש ולהשאיר את הישן לרנדורים שלוקחים לו שעות, או להחליף רק את הלוח אם המעבד והזכרונות?

תודה רבה!

דוד

פורסם

ברוך הבא לפורום היחידי בארץ שלוהט יותר מרצועת עזה.

אני לא הייתי משדרג. בשנים האחרונות לא הייתה תוספת ביצועים אסטרונומית לכח העיבוד (AMD נרדמו לכן אינטל לוקח הכל בשאנטי), כך שאתה אומנם תקבל כמה עשרות אחוזי ביצועים, אבל לא יותר מזה.

אני לא ממש הבנתי את הטענה שהוא לא עומד בקצב - כיצד זה בא לידי ביטוי? ע"מ לשפר את המצב, אתה יכול לעשות למעבד אוברקלוק וגם כרטיס מסך יעזור (במידה ואין לך או שיש לך אחד חלש).

אולי אוכל לעזור מעט אם תרשום את מפרט המחשב המלא שיש לך כרגע, ותפרט את צורת העבודה שלך (סוג קבצים, גודל קבצים, אופן עבודה כללי וכדומה).

פורסם
  • מחבר

יש דרך פשוטה להגיע למפרט המלא של המחשב?

פורסם

הדרך הפשוטה ביותר זה להסתקל בקבלה. :)

אם לא אז עוד שני שאלות. איזה מערכת הפעלה יש לך ואיזה כ.מסך יש לך.

אולי הבעיה היא שם.

פורסם
  • מחבר

Windows 7 Ultimate SP1

NVIDIA GeForce GT 530

שני מסכים - 19" ו23"

Intel H67 Chipset

כאמור, SSD Samsung 840 Pro 128GB

HDD WD Black 2TB ככונן עבודה ראשי

פורסם

http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/optimize-performance-lightroom.html

תראה המלצות באתר אבל תבדוק שיש לך מערכת הפעלה 64BIT ותראה שהתוכנה יודעת שיש לך 64BIT.

כמו כן תסתכל על המלצות של כונן עבודה. אם תעבוד על כבצים מSSD זה גם אמור לשפר פלאים.

בקשר לפוטושופ עצמו גם תסתכל באתר התוכנה בחלק של שאלות/תשובות.

תלוי באיזה גרסה אתה משתמש אבל אם באחרונה אז כ.מסך יותר עדכני אמור לשפר לך את הביצועים.

פורסם

- כנס ל-run ותרשום dxdiag. זה יראה לך חלק מהמפרט במערכת. בדוק איזה לוח-אם יש לך (H67 זו ערכת שבבים), זה רשום תחת system model.

- פתח את המחשב ותרשום לי הדגם המדוייק של ספק הכח שלך. במידה ולא רשום, צלם את המדבקה שעליו.

אם יש לך SATA 6Gb/s על הלוח, ולא חיברת את כונן ה-SSD אליו, אתה לא מנצל את מלוא הפוטנציאל שלו.

אני לא ממש הבנתי את הטענה שהוא לא עומד בקצב - כיצד זה בא לידי ביטוי? ע"מ לשפר את המצב, אתה יכול לעשות למעבד אוברקלוק וגם כרטיס מסך יעזור (במידה ואין לך או שיש לך אחד חלש).

אולי אוכל לעזור מעט אם תרשום את מפרט המחשב המלא שיש לך כרגע, ותפרט את צורת העבודה שלך (סוג קבצים, גודל קבצים, אופן עבודה כללי וכדומה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים