עבור לתוכן

אמא שלי דואגת בקשר לכרטיס מסך משומש

Featured Replies

פורסם

https://www.tms.co.il/product/13483

כבר בניתי מפרט עם הכרטיס הזה, וכמובן שאמא שלי דיברה עם זה איזה בחור מחשבים שהיא מכירה והוא אמר לה שזה חרטא. אני צריך טענות נגד והצדקות

פורסם

בעד:

1) תתקשר לחנות ותשאל אותם בעצמך. אם אתה לא סומך עליהם זה בעיה שלך.

2) הכרטיס הזה "נחטף" מחנויות אחרות.

3) יש עליו אחריות, מה הבעיה?

נגד:

1) זה לא כרטיס חדש. אבל מה זה משנה? זה חצי מחיר ויש עליו אחריות (עיין סעיף 3 לעיל)

2) אין.

פורסם
  • מחבר
בעד:

1) תתקשר לחנות ותשאל אותם בעצמך. אם אתה לא סומך עליהם זה בעיה שלך.

2) הכרטיס הזה "נחטף" מחנויות אחרות.

3) יש עליו אחריות, מה הבעיה?

נגד:

1) זה לא כרטיס חדש. אבל מה זה משנה? זה חצי מחיר ויש עליו אחריות (עיין סעיף 3 לעיל)

2) אין.

אני סומך, אמא שלי היא זאת שלא ואני צריך להסביר לה. לא הבנתי את הסעיף השני

פורסם

הכרטיס כבר לא נמצא בפלונטר לדוגמא.

הוא נמכר ממש מהר.

אמא שלך גיימרית?

פורסם

מאחר ואתה רוכש ישר מהחנות אז אין שום בעיה של אחריות.

כרטיס חדש עולה 1500 ש"ח.

כרטיס משומש עולה 750 ש"ח עם 2.5 שנות אחריות ( לייתר דיוק , 28 חודשים )

גם אם הכרטיס המשומש יתקלקל בדיוק בעוד 28 חודשים ויום , תוכל ב 750 ש"ח שחסכת ( ושמת בצד וצברת ריבית :) )

לרכוש לכל הפחות כרטיס מסך זהה משומש עם עוד 2.5 שנות אחריות . ( ואפשר להניח שבעוד 2.5 שנים כרטיס זהה יעלה פחות וב750 ש"ח תוכל לקנות כרטיס חזק יותר משומש )

אם נניח שאורך חייו של החדש הוא 5 שנים , אז במידה והמשומש יתקלקל בדיוק בעוד 2.5 שנים וכך גם המשומש השני , לא הרווחת כלום ולא הפסדת כלום.

במידה והמשומש יחזיק מעמד זמן רב יותר , נניח עד שתרצה להחליפו לחזק יותר , הרווחת את כל הקופה.

מבחינת המסלול בו אתה "מפסיד " המקסימום שאתה מפסיד הינו המצב בו אתה צריך לשלוח את המחשב חזרה לחנות להחלפת כרטיס.

כדאי לקחת בחשבון שגם כרטיס חדש עלול להיות "לימון" שיגרום לך לשלוח את המחשב חזרה לחנות להחלפת כרטיס .

אם היא בטוחה שזאת טעות , אתה תמיד יכול להגיד שמי שלא טועה , לא לומד ומוטב שהטעויות שאתה עושה בחיים יסתכמו ברכישת כרטיס המסך הלא נכון :)

פורסם

השאלה מה היא רוצה לרכוש במקום?

- אם היא רוצה לקנות כרטיס מסך חדש (אחר) ב- 750 ש"ח אז תרמוז לה שבעוד שנתיים היא תצטרך לרכוש כ.מסך חדש כי הנוכחי רוב הסיכויים כבר לא יתמודד יפה עם משחקים חדשים של אותה העת.

- אם היא מוכנה לשלם על 280X חדש מחיר מלא, אז תסביר לה שהיא מקבלת סה"כ עוד 7 חודשי אחריות תמורת 750 ש"ח, ושתחשוב אם זה שווה לה.

עריכה:

הכרטיסים העלה משומשים ויש להתייחס אליהם בהתאם. הם עברו חיים לא קלים בכרייה ולכן יתכן בלאי מסויים עקב השימוש הכבד.

הצד החיובי שאתה קונה את הכרטיס מחנות, ולא מאדם פרטי, ולכן יש עליו אחריות שחנות מומלצת בפורום עומדת מאחריה.

אני אישית גם קפצתי על המציאה ורכשתי כרטיס משומש (7950) עם אחריות מופחתת.

פורסם

אצטט פה את הסבר פלונטר לכרטיסים הנ"ל. אמנם זה כרטיס מחנות אחרת אך מדובר על אותם כרטיסים

הבהרה בנוגע לכרטיסי המסך המשומשים/משופצים/חדשים עם פחות אחריות (פחות מ 3 שנים) בפלונטר.

בחודש האחרון התחיל מעבר של כורי ביטקוין ממחשבי כרייה (או בשפתם ריגים) שכללו בתוכם 3-6 כרטיסי מסך למכונות כרייה יעודיות שנקראות ASIC.

לקוחות שלנו התחילו לפרק את הריגים שלהם ואז קרו כמה דברים שיצרו לנו את האפשרות להציע לוחות וכרטיסי מסך עם "עבר"

1. כרטיסי מסך תקולים נמסרו ליבואנים להחלפה ובמקומם חזרו כרטיסים חדשים/משופצים - REFURBISHED

2. כרטיסים שעבדו מעט מאוד זמן (שבוע, שבועיים, חודש) נבדקו, נוקו מאבק ו...... - משומשים

3. כרטיסי מסך שחיכו בצד כחלופיים למקרה שמשהו יקרוס כדי לא לאבד זמן כרייה. - חדש עם אחריות מופחתת

אז יש לנו כרגע מגוון כרטיסים מבוססי AMD כמובן שמחפשים בתים חמים חדשים. כולם עם אחריות של שנתיים ושלושה חודשים עד שנתיים וחצי וגם כרטיסים חדשים לגמרי שנקנו לפני כמה חודשים ולא הורכבו בכלל.

לכל כרטיס כזה מופיע בדף המוצר משפט באדום שמגדיר את הסיפור שלו כגון משומש/משופץ/חדש עם פחות אחריות.

מקווים שהבהרנו את הסוגיה ולמי שמתאים .... לבריאות.

הנה הכרטיסים המדוברים ועוד כמה מוצרים משונים שכאלה (לוחות/ספקים)

http://www.plonter.co.il/stores_word...l?word=CDSTORY

פורסם

בקשר לכרטיס המסך הספציפי הזה מ TMS (ה Sapphire Radeon R9 280X VAPOR-X OC 3GB GDDR5):

הכרטיס המשומש (קישור) עולה 749 ש"ח ויש לו אחריות עד ה 1.12.2016. זה אומר שאם תקנה אותו היום תהיה לך אחריות של שנתיים וכ-5 חודשים.

הכרטיס החדש (קישור) עולה 1647 ש"ח ויש לו אחריות של שלוש שנים מרגע הקניה.

שים לב שהכרטיס המשומש עולה 45% ממחיר אותו הכרטיס בדיוק שנמכר כחדש וכל מה שאתה "מפסיד" הוא 7 חודשי אחריות.

האם יש סיכוי שכרטיס המסך המשומש יתקלקל? כמובן.

האם יש סיכוי שכרטיס המסך החדש יתקלקל? כמובן.

האם הסיכוי שכרטיס המסך המשומש יתקלקל גבוה מהסיכוי שכרטיס המסך החדש יתקלקל? כנראה שכן, אבל אי אפשר ממש לדעת עד כמה סיכוי זה גדול יותר.

אם כרטיס המסך החדש או המשומש מתקלקל כאשר הוא באחריות, האם יש מי שיטפל בך? כן - החנות. אתה לא קונה כרטיס מסך מאדם פרטי בלי אחריות.

אם המטרה שלך היא משחקים (אתה גיימר), תוך כמה זמן תחליף כרטיס מסך בכדי שתוכל להפעיל משחקים חדשים בהגדרות גבוהות? כנראה שתוך שנתיים או שנתיים וחצי.

מסקנה - כרטיס מסך משומש, שגם ככה בוודאי תחליף בעוד שנתיים או שלוש, משמעותו לקבל את אותם הביצועים ב 45% מהמחיר ולהיות בטוח שגם במקרה של בעיה אתה "מכוסה" למשך כשנתיים וחצי, ולכן כרטיס המסך הזה מאד משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים