עבור לתוכן

[תקלה במחשב] אינוורטר או מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש פה אז לא בטוח אם זה הפורום הנכון אבל אשמח לתשובה.

יש לי לפטופ HP DV6000 שבזמן האחרון התצוגה שלו מאוד כהה (אני מצליח לראות את הווינדוס רק כאשר אני מאיר עם פנס על המסך), אני מנסה לסדר את הבעיה לבד אבל הגעתי לנקודה בה אני לא בטוח אם הבעיה היא באינוורטר של המסך או המסך עצמו.

במהלך הבדיקה ניתקתי את האינוורטר והמסך עדיין מעביר תמונה האם זה מעיד על בעיה באינוורטר ?

תודה רבה!

פורסם

1) זה כן יכול להיות האינוורטר, לפחות לפי חלק מהפורומים שבדקתי. יש לי מחשב בבית של HP עם אותה בעיה, רק צריך להחליף אינוורטר. זו תקלה שדווחה הרבה בדגמים אלו לפחות לפי חיפושים שלי בעבר. האינוורטר הוא חלק יחסית זול כ10-15 דולר.

2) אם בא לך לנסות, הנה קישור לדגם דומה לשלך לסרטון

פורסם

קשה לומר. הבעיה יכולה להיות באינררוטר או במנורת המסך. כמו שכבר כתבו כאן אינוורטר הוא חלק זול יחסית כך שאולי כדאי לך להמר ולנסות להזמין מחו"ל.

פורסם

אני לא זוכר איזה דגם זה אך אגיע הביתה בערב ואכתוב איזה דגם יש לי בדיוק של HP שהיתה לו בעיה באינוורטר.

תריץ חיפוש, אני ראיתי שהאינוורטר זה חלק בעייתי בדגמים האלה (DVXXXX)

פורסם

יש להניח שיש 2 מנורות מסך ולכן לא הגיוני שזה המנורה.

יתכן וזה המפסק שמרגיש שהמסך סגור ולכן מכבה את הנורות. שווה בדיקה.

פורסם

^ לא נכון. איוון - בד"כ יש רק מנורה אחת.

פורסם

בפאנל של מחשבים ניידים יש מנורה אחת. חוצמזה, גם במסכים שבהם יש 2 או 4 מנורות, האינוורטר מכבה את כולן כשיש בעיה באחת

אתה יכול לבדוק את האינוורטר על ידיי חיבור מנורת CCFL אחרת אליו, ואפילו סתם פלורסצנט 8W כמו של תאורת חירום, ולבדוק אם הוא נדלק (פלורסצנט כזה יכול להעמיס יותר מידי את האינוורטר לכן אל תשאיר אותו מחובר מעבר לבדיקה)

יש מתח של 600V..800V ביציאה של האינוורטר שהולכת למנורה, לכן תחבר את החוטים בצורה מבודדת, שלא יגעו בכלום, ואל תיגע בהם כשאתה מדליק את המחשב כדיי לנסות

פורסם

"בפאנל של מחשבים ניידים יש מנורה אחת"

לאלו שיש אחת - אכן יש אחת ולאלו שיש שתיים - יש שתיים.

והמינוח הנפוץ בתאור הנתונים הוא dual backlight

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים