עבור לתוכן

שאלה לגבי הARC Mini R2 - למי שיש או התעסק או ראה אחד כזה

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתלבט מאוד לגבי מארז בתקציב 400-500 ש"ח

בסופו של יום נראה לי שהחלטתי על הarc mini r2, אחרי שחשבתי על הP100, P280, 230T וכו... (אשמח אם מישהו ישנה את דעתי או יסב את תשומת ליבי למארז אחר)

לגבי הfan controller שלו - ברשותי 2 מאווררי ArcticCooling F12 PWM שלהם חיבור 4PIN כמובן, והם מחוברים כרגע בעזרת מפצל 4PIN ל 4PIN ללוח האם - H81-D2V בתוך המארז Sharkoon rex3 value המזעזע שכנראה שפשוט ילך לפח.

האם אפשר לחבר לקונטרולר חיבור 4PIN?

כמה חיבורים יש אל הקונטרולר (כמה מאווררים אפשר לחבר ללא צורך במפצל)?

בכוונתי להוסיף אחד מהם מקדימה ואחד מהם למעלה ככה שיהיו 2 מקדימה 2 למעלה ואחד מאחורה = 5 מאווררים

תודה רבה!

פורסם

ה arc mini r2 מארז מוצלח מאוד, לפני חודש בערך בניתי מערכת בתוך אחד כזה ונהניתי מכל רגע.

אל ה controller של המארז אפשר לחבר 3 מאווררי 3pin (נשלט ע"י מתח 5V,7V,12V ולא PWM).

ברמת העיקרון מאוורר מכניס מאוורר מוציא יעשה עבודה מעולה בקירור מערכת כזו קטנה (המאוורר הקדמי לא כ"כ רחוק מהמאוורר האחורי\מאוורר המעבד) ככה שאפילו אפשר לוותר על המאוורר שבגג. אבל הכל תלוי במערכת שנכנסת פנימה ורמת השקט המצופה.

מה שאר המערכת תיכנס פנימה?

שקט חשוב?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה

שקט אכן חשוב.

המערכת הינה:

h81-d2v

i5-4570+AC alpine 11 pro rev.2

8GB 1 STICK

R9 280X Vapor-X

1TB WD BLUE

512GB MX100

SS 520W NON MODULAR

שחכתי משהו?

מקסימום אקנה עוד מפצל + מתאם 4 ל 3 פין

אני מתכנן להוציא את הכלוב העליון + את הכלוב של הכוננים של ה5 אינץ' - סתם כי הם מפריעים

מה אתה אומר?

פורסם

לא הבנתי למה את דגם ה-mini ולא ה-midi? הרי שאר המארזים שהתלבטת לגביהם הם midi.

אגב זה אחלה מארז.

פורסם
  • מחבר

מחיר, צורך, קומפקטיות...?

למה לשלם יותר על הMidi?

פורסם

כי הוא גדול ומרווח יותר.

פורסם

לא נראה לי שתצטרך להוסיף מאווררים על השלושה שמגיעים עם המארז (בגלל סוג הקירור למעבד הייתי משאיר את המאוורר העליון).

אם אין צורך בכלוב השני אני בעד להוציא (זה מה שאני עשיתי) ואם אתה מרגיש צורך אפשר להוסיף מאוורר מקדימה כך שיהיו שניים אחד נושף על הקשיח ואחד על ה כ.מסך.

מה שעידן אומר זה גם עניין של נוחות הרבה יותר נוח לעבוד עם מרווח גדול יותר, במיני אתה צריך להיות מאוד מסודר עם הכבלים של הספק מאחורי הלוח אין יותר מדי מקום וצריך לנסות לנצל אותו הכי טוב\יעיל שאפשר.

פורסם
  • מחבר

סתם יראה מוזר ומכוער עם הלוח הקטן שלי, וסתם עולה יותר... דווקא נראה לי ממש חמוד ויפה זה שזה קטן קומפקטי וצנוע

@AvIK

מצד אחד אתה טוען שלא צריך יותר משלושת המאווררים המובנים ומצד שני טוען שהיית מוסיף עוד 1 או 2...

זה לא יעשה יותר רעש זה שהמאוורר ינשוף על הכלוב? (האוויר שנתקע בכלוב הכוונה)

מבחינת סידור אין בעייה, אני טוב בזה והמערכת שלי נראית צנומה ועלובה להפליא בתוך הREX3 אז בתוך הקטנצ'יק הזה הכל יראה יותר מחמיא ובפרופורציות ;)

פורסם

הכוונה אם מפריע לך שהקשיח לא מקבל אוויר ישירות מאיזה מאוורר אז אפשר להוסיף, אני לא הוספתי וזה לא שהקשיח התחמם שם..

פורסם
  • מחבר

בקיצור - הזמנתי את אלה:

http://www.ebay.com/itm/261072944646

http://www.ebay.com/itm/251119052954

ואלך לאייבורי בראשון בתקווה שיש בסניף ואם לא נעשה הזמנה לסניף (כי דואר שליחים לאיפה שאני מתגורר זה סיוט - הם פשוט אף פעם לא באים וזה יכול להתקע אצלם שבוע עד שהם בכלל חושבים לטלפן)

פורסם

רגע יש משהו שאני עדיין לא יודע לענות וזה כמה וואט יכול להוציא במקסימום כל ערוץ בבקר הזה. כשאתה שם מפצל אתה מושך יותר חשמל מאותו ערוץ שמסוגל לתת כמות מסויימת (שאותה אני מנסה לברר) ומעבר לה זה יכול להזיק לו.

פורסם
  • מחבר

אני יודע, אבל אלה כולה 5 מאווררים זה שטויות כמה הם כבר צורכים

תודה רבה על הבירור אשמח לתשובה

אני מניח שהוא מיועד ל5 אם יש 5 מקומות הם לא עד כדי כך טיפשים

פורסם

לא בהכרח, ולא כדאי להמר פה כי אם זה ישרוף את הבקר אז לך תזמין אחד...

ב manual שלהם אין את המידע הספציפי הזה, נראה לי שהכי כדאי זה לשלוח לתמיכה שלהם מייל עם השאלה.

עריכה:

The integrated fan controller rating is 15W in total, there is only one channel.The one channel is then shared by the three fans. The combined wattage of these fans must not exceed 15W.

We do however not recommend connecting more than three fans to the fan controller.

https://support.fractal-design.com/support/solutions/articles/143021-how-many-watts-per-channel-is-the-integrated-fan-controller-what-s-the-max-number-of-fans-for-the

פורסם
  • מחבר

נו מצויין, כל מאוורר 0.3 אמפר - 12V = שלושתם ביחד 10.8 וואט

כל מאוורר של AC הוא 0.15 אמפר - 12V = שניהם ביחד 3.6 וואט

כולם ביחד = 14.4 וואט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים