עבור לתוכן

IP קבוע - ממי ניתן לבקש?

Featured Replies

פורסם

שלום,

דוד שלי רוצה שיהיה לו IP קבוע בבית.

הוא עובר עכשיו לדירה חדשה ולכן יכול לבחור תשתית וספק חדשים.

השאלה היא ממי אפשר לבקש דבר כזה? (אני מניח שמהספקית?)

והאם אתם יודעים על חברות שלא מספקות דבר כזה?

כמו כן האם צריך משהו מיוחד?

האם לוקחים על זה אקסטרה כסף?

אם כן כמה נהוג?

יש עוד משהו שהוא צריך לדעת שלא שאלתי?

בתודה מראש על כל תשובה שתנתן :)

בברכה,

ליאור.

פורסם

לדעתי IP קבוע נהוג לצרף ל-Domain כלומר אם יש לך אתר \ שרת וזה לא זול

לא חושב שנהוג לתת ללקוחות פרטיים IP קבוע כי גם יש מחסור בכתובות IPV4 .

פורסם

אייפי קבוע צריך ל''רכוש'' מהספקית אינטרנט. בדרך כלל זה בתוספת של כ10₪ למחיר למחיר של היוזר שלך.

אייפי קבוע בהוט ממהירות של 30M ומעלה זה בעייתי בגלל שהוט מעבירים את הלקוחות שלהם לחיבור ללא חייגן ולכן אין אפשרות לקבל את האייפי הקבוע.

אז אם דוד שלך רוצה אייפי קבוע ומכירות גבוהה עדיפות לתשתית של בזק.

לפי מה שידוע לי כמעט כל הספקיות מספקות אייפי קבוע.

בנוסף הוא לא צריך לקבל ציוד מסויים, בגלל שהאייפי הקבוע ''יושב'' על היוזר. בעיה שיש לאייפי הקבוע זה שאם במקרה מאפסים סיסמא ליוזר שלו הוא צריך לבקש מהספקית שלו שיעשו עדכון בשרת שלהם בגלל שהוא לא יוכל להתחבר עם היוזר.

בדרך כלל לקוח מבקש אייפי קבוע בשביל מצלמות אבטחה/שרת NAS בשביל מה הוא צריך את זה? אם אין לא את אחד מהדברים האלו זה סתם בזבוז של כסף

פורסם
  • מחבר
אייפי קבוע צריך ל''רכוש'' מהספקית אינטרנט. בדרך כלל זה בתוספת של כ10₪ למחיר למחיר של היוזר שלך.

אייפי קבוע בהוט ממהירות של 30M ומעלה זה בעייתי בגלל שהוט מעבירים את הלקוחות שלהם לחיבור ללא חייגן ולכן אין אפשרות לקבל את האייפי הקבוע.

אז אם דוד שלך רוצה אייפי קבוע ומכירות גבוהה עדיפות לתשתית של בזק.

לפי מה שידוע לי כמעט כל הספקיות מספקות אייפי קבוע.

בנוסף הוא לא צריך לקבל ציוד מסויים, בגלל שהאייפי הקבוע ''יושב'' על היוזר. בעיה שיש לאייפי הקבוע זה שאם במקרה מאפסים סיסמא ליוזר שלו הוא צריך לבקש מהספקית שלו שיעשו עדכון בשרת שלהם בגלל שהוא לא יוכל להתחבר עם היוזר.

בדרך כלל לקוח מבקש אייפי קבוע בשביל מצלמות אבטחה/שרת NAS בשביל מה הוא צריך את זה? אם אין לא את אחד מהדברים האלו זה סתם בזבוז של כסף

כן אמרו לו לגבי הוט 30 ומעלה ואני לא מבין למה.

זה לא בדיוק ההפך?

אם אתה בלי חייגן אז יותר קל לתת לך אייפי קבוע, לא?

(סתם מעניין אותי ברמה התאורתית להבין את זה, לא קריטי, אני יכול לומר לו ללכת על מהירות נמוכה בהוט או להתחבר לבזק)

פורסם

בשביל לקבל אייפי קבוע אתה צריך להתחבר לשרתים של הספקית (הם אלו שמקצים את זה), ברגע שאתה מחובר בחיבור ללא חייגן,אתה "עוקף" את השרתים של הספקית ומתחבר לשרתים של הוט בלבד, לכן אין אפשרות לקבל אייפי קבוע

בשביל לקבל חיבור יציב בלי ניתוקים חוזרים, הוט מעבירים לחיבור ללא חייגן, תכלס אני לא חושב שזה יותר טוב, אני אישית פחות אוהב את הוט ואת צורת החיבור הזאת.

בתאוריה חיבור ללא חייגן יכול להחזיק יציב עם אותו אייפי בערך 2-3 חודשים, שוב זה תלוי בתשתית שלך בבית, כמה יציבה היא.

חיבור אצל בזק או חיבור עם חייגן מספיק שתנתק את המודם/ראוטר אתה תקבל אייפי שונה, לכן מצלמות אבטחה חייבות אייפי קבוע בגלל שמוגדר בתוכם האייפי הקבוע שלך ואת טווח הכתובות.

פורסם

לא יודע למה אתם אומרים שהוט מעבירה לחיבור ללא חייגן, לי יש את התשתית שלהם 30MB ואני מחובר דרך חייגן לספק שלי ללא בעיות, הוא כמובן יכול לתת IP קבוהה בתוספת תשלום.

שווה לבדוק בהוט לפני שמתחברים וכבמובן להקליט את השיחה.

פורסם
  • מחבר
בשביל לקבל אייפי קבוע אתה צריך להתחבר לשרתים של הספקית (הם אלו שמקצים את זה), ברגע שאתה מחובר בחיבור ללא חייגן,אתה "עוקף" את השרתים של הספקית ומתחבר לשרתים של הוט בלבד, לכן אין אפשרות לקבל אייפי קבוע

בשביל לקבל חיבור יציב בלי ניתוקים חוזרים, הוט מעבירים לחיבור ללא חייגן, תכלס אני לא חושב שזה יותר טוב, אני אישית פחות אוהב את הוט ואת צורת החיבור הזאת.

בתאוריה חיבור ללא חייגן יכול להחזיק יציב עם אותו אייפי בערך 2-3 חודשים, שוב זה תלוי בתשתית שלך בבית, כמה יציבה היא.

חיבור אצל בזק או חיבור עם חייגן מספיק שתנתק את המודם/ראוטר אתה תקבל אייפי שונה, לכן מצלמות אבטחה חייבות אייפי קבוע בגלל שמוגדר בתוכם האייפי הקבוע שלך ואת טווח הכתובות.

זו הסיבה שהוא רוצה אייפי קבוע (מצלמות אבטחה)

תודה על ההסבר. משום מה בהיגיון שלי החייגן הוא זה שגורם לך לקבל אייפי חדש כל פעם וחשבתי שאם עוקפים את זה אז יכולים להקצות לך אייפי קבוע יותר בקלות.

כנראה שלא.

למקרה הזה? מה מומלץ מנסיונכם? תשתית בזק או הוט?

והאם יש המלצה לספקית מסויימת שלא לוקחת כסף נוסף על אייפי קבוע? או סתם אחת שמומלצת?

(או אחת שלא מומלצת/לא נותנת את השירות?)

פורסם

למה לא להשתמש בשירות noip? הוא אפילו נתמך ברוב הראוטרים והעדכון מתבצע ברמת הראוטר בלי שום תוכנה חיצונית.

http://www.noip.com/

פורסם
  • מחבר
למה לא להשתמש בשירות noip? הוא אפילו נתמך ברוב הראוטרים והעדכון מתבצע ברמת הראוטר בלי שום תוכנה חיצונית.

http://www.noip.com/

לא הכרתי את זה. למישהו יש ניסיון עם זה עם מצלמות אבטחה?

פורסם

זה רק מראה כמה המצב המחורבן הזה בארץ הפוך על הפוך.

עשרים חברות שאתה צריך להתחבר אליהם. ואז שצריכים משהו (בין עם זה תקלה או שירות) צריך לפנות שבוע לטלפונים.

סליחה על הבורות בעניין אבל לא עדיף לחבר את המצלמות לראוטר בבית שלו, לתת להם כתובות פנימיות קבועות ואז הראוטר מקבל אינטרנט מהמודם אז לא ממש צריך IP קבוע.

פורסם

מה הקשר..?

הוא צריך לגשת למצלמות מבחוץ, לא מתוך הרשת הפנימית..

פורסם

שוב, אני לא הכי מבין במצלמות אבטחה אז אני רק מעלה השערות.

הפניית פורטים לא תעזור?

פורסם

זה לא יעזור לו, הוא צריך את האייפי הקבוע על מנת להיכנס מבחוץ, נגיד מהמחשב של העבודה . הוא צריך להיכנס עם הכתובת האייפי שהספק אינטרנט שלו סיפק לו ואז להיכנס לאתר של המצלמות.

בגדול הוא יכול להישאר עם הכתובת שיש לו כרגע אבל בכל פעם שיהיה לו ניתוק באינטרנט הוא יצטרך להגדיר את האייפי שיש לו כרגע.

בגלל זה עדיפות לאייפי קבוע מספק אינטרנט על מנת לא להתעסק עם זה יותר מדי.

נערך על-ידי almor12

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים