עבור לתוכן

עד מתי הבלגה? (נפתר - הסתיימה ההבלגה)

Featured Replies

פורסם

בעזה לא נדרש רק "ניקוי שטח", אלא גם "ניקוי אוכלוסיה". אין שום טעם להכנס קרקעית לעזה אם אין בין מטרות הכניסה "כדור בראש לכל מי שמסונף לחמאס".

• תגובות 101
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למונח ניקוי/טיהור שטח יש רק משמעות אחת במילון הצבאי ואם לא הבנת אותה זו בעיה אחרת.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4542008,00.html

פשוט לא מבין את העניין. הרי חיל האוויר ניכשל בפעמים הקודמות. הרי לא הפסיקו את הירי, החמאס ממשיך להפגיז. ונניח נחתום על מתווה להפסקת אש

הרי זה ברור שהתסריט של רקטות על הדרום יחזור. למה לא לסיים את זה אחת ולתמיד?

כנראה שמישהו מלמעלה לא באמת רוצה לסיים את זה...

פורסם

אתם באמת רוצים לשלוט על אוכלוסיה כזו? אני מעדיף נתק מוחלט מהבהמות הללו לא חייב להם כלום, שיסתדרו לבד או שילכו למדינה אחרת שיש להם איתם גבול (מצרים) שיספקו להם סחורות, דיי נמאס כבר לפנק אותם בחומוס פיתות וחשמל חינם

פורסם

אבל לא יהיה נתק בזמן הקרוב. כרגע צריכים לתת לתושבי הדרום וכל הארץ שקט מרקטות. אחרי זה נחשוב הלאה.

אתה יודע טוב מאוד מה שווה הסכמים איתם.

פורסם
אתם באמת רוצים לשלוט על אוכלוסיה כזו? אני מעדיף נתק מוחלט מהבהמות הללו לא חייב להם כלום, שיסתדרו לבד או שילכו למדינה אחרת שיש להם איתם גבול (מצרים) שיספקו להם סחורות, דיי נמאס כבר לפנק אותם בחומוס פיתות וחשמל חינם

מה רע בזה? מאיפה לך שזו אפשרות פחות טובה? אני לא רואה כרגע תסריט יותר גרוע ממה שקורה שם עכשיו.

כששלטנו שם המצב היה טוב יותר לכול הצדדים. הם עבדו פה(שגרתי בעוטף עזה הקבלן ששיפץ לנו את הבית היה מעזה, וגם הגנן). אנחנו נסענו לעזה לאכול חומוס ולקניות בשוק(זה בתקופה קצת יותר עתיקה ממני, אבל אבא שלי עשה את זה לעיתים קרובות לדבריו).

תקים ממשל צבאי.

תקים מערכת חינוך.

תן להם 10 שנים להבין שיותר טוב להם איתנו מאשר עם חמאס ושחרר אותם. כנראה שהם לא יתנו לארגון כזה לקום שוב.

חוץ מזה שאתה לא חייב לשלוט שם תנקה את השטח לאחר מכן פשוט תשמור שהמצב לא יחזור להיות חמור.

בדיוק כמו מה שאנחנו עושים מאז חומת מגן ביהודה ושומרון.

זה אומר שמדי פעם תוציא מבצע. רק שהפעם לא ירו עליך רקטות והמחיר יהיה מינימאלי כי נשק כמעט ולא יהיה שם.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

מדובר באוכלוסיה שבוייה בידי החמאס. אתה חושב שאין בעזה אנשים שרוצים שקט? אין בעזה אנשים שרוצים לגדל ילדים בביטחון? אתה מתלונן על רקטת פח סובייטית משנות ה-50. נראה איך החיים שלך היו נראים אם מטוס F-16 היה חג מעל השכונה שלך וזורק פצצה במשקל טון וחצי.

הסבב הנוכחי נפתח ביוזמה של הממשלה לתקוף את החמאס כדי למנוע מהארגון דריסת רגל ביהודה ושומרון מצד אחד ומצד שני להשתיק את הקולות שדורשים לבדוק את תקציב הביטחון.

פורסם

הסבב הנוכחי נפתח ביוזמה של הממשלה לתקוף את החמאס כדי למנוע מהארגון דריסת רגל ביהודה ושומרון מצד אחד ומצד שני להשתיק את הקולות שדורשים לבדוק את תקציב הביטחון.

מאיפה בדיוק הגיע הקשקוש הזה?

תעבור שוב בבקשה על רצף האירועים של החודש האחרון.

אומנם יש לי ביקורת רבה על תקציב הביטחון, אבל הפעם לדעתי אתה סתם זורק שטויות לאוויר.

רקטת פח סובייטית? אדוני ברגע שהם ישיגו טילים קצת יותר מדויקים אכלת אותה.

ברגע שהם יכולים לפגוע בנתב"ג/תחנת כוח/מפעל כימיקלים בצורה מדויקת ממש לא חשוב ממה הרקטה עשויה או מתי היא יוצרה.

אם אתה לא מבין זו רק שאלה של זמן עד שהם ישימו את הידיים שלהם על רקטות מדויקות, כלומר טילים. בדיוק כמו מה שקרה עם ארגון טרור קיקיוני אחר בצפון הארץ שהפך היום לבסיס טילים הכי גדול בעולם ביחס למ"ר.

לגבי האוכלוסיה בעזה לצערי הם שבוי של אותו ארגון, ואין להם את הכוח או הרצון להלחם בו. אנחנו מבחינתם לא פחות גרועים ממנו אז מה זה משנה.

צריך למחוק את הארגון הזה, ואז לתת לאוכלוסיה הקלות. לא להפך, כלומר לחתום על עוד "הפסקת אש" ולתת עוד הקלות.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

אין שום הוכחה שהחוטפים קיבלו הוראות מהנהגת החמאס. חוץ מזה איפה הם הבכלל? על סמך מה החליטו ששני הטמבלים האלה הם החוטפים?

אני מאוד מקווה שיהיו להם רקטות איכותיות יותר כדי שהמדינה שלנו תחפש פתרון אמיתי למצב במקום להסתתר מאחורי כיפת ברזל.

פורסם

מה הקשר? הם התחילו לירות פצמרים, ורקטות בניגוד "להבנות" עמוד ענן.

במשך כמה ימים הצבא אפילו נמנע לחלוטין מלהגיב והעבירו רמזים של "שקט יענה בשקט". בגלל זה הדיון הזה נפתח במקור.

"פתרון אמיתי למצב"? יש רק פתרון אחד לצערי, והוא פלישה קרקעית מסיבית, כיבוש טוטלי של הרצועה, וחיסול כל תשתית טרור שקיימת שם(כולל פעילים).

גם לא צריך לחפש אותו. התוכניות מוכנות כבר כמה שנים. צריך מנהיגות החלטית ואמיצה שמוכנה ללכת עד הסוף גם אם בדרך יהיו אבדות, ולחץ מצד הציבור.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם
אני מאוד מקווה שיהיו להם רקטות איכותיות יותר כדי שהמדינה שלנו תחפש פתרון אמיתי למצב במקום להסתתר מאחורי כיפת ברזל.

ואני מאוד מקווה שאנשים כמוך ייתלו בכיכר העיר כדי שהפתרון האמיתי הזה יהיה אפשרי. אתה, המרחם על העזתים תומכי החמאס והמחשיב אותם ל"אוכלוסיה תמימה שרק רוצה לחיות בשקט" ורואה בישראל את האשמה בהסלמה הנוכחית, ממילא טיפש מכדי לחיות, וקיומך רק מוריד את הסיכויים של השאר.

- - - תגובה אוחדה: - - -

למונח ניקוי/טיהור שטח יש רק משמעות אחת במילון הצבאי ואם לא הבנת אותה זו בעיה אחרת.

הבנתי אותה מצויין, תודה. הבעיה היא שבמילון הצבאי, העוסק בעיקר בלוחמה מול צבאות אוייב, "טיהור שטח" הוא הסרת כל גורם שיכול להלחם למען האוייב מאותו השטח - המונח לא בהכרח אומר להשמיד את אותו אוייב. חייל אוייב שבוי אינו תורם ליכולת האוייב להלחם, וסביר שישוחרר בתום המלחמה, מה גם שסביר שרצונו הוא רק לסיים את הפרשה ולחזור למשפחתו. זו לא המדיניות שצריך (או ניתן) ליישם בלוחמה מול ארגון פונדמנטליסטי.

פורסם
מה רע בזה? מאיפה לך שזו אפשרות פחות טובה? אני לא רואה כרגע תסריט יותר גרוע ממה שקורה שם עכשיו.

כששלטנו שם המצב היה טוב יותר לכול הצדדים. הם עבדו פה(שגרתי בעוטף עזה הקבלן ששיפץ לנו את הבית היה מעזה, וגם הגנן). אנחנו נסענו לעזה לאכול חומוס ולקניות בשוק(זה בתקופה קצת יותר עתיקה ממני, אבל אבא שלי עשה את זה לעיתים קרובות לדבריו).

תקים ממשל צבאי.

תקים מערכת חינוך.

תן להם 10 שנים להבין שיותר טוב להם איתנו מאשר עם חמאס ושחרר אותם. כנראה שהם לא יתנו לארגון כזה לקום שוב.

חוץ מזה שאתה לא חייב לשלוט שם תנקה את השטח לאחר מכן פשוט תשמור שהמצב לא יחזור להיות חמור.

בדיוק כמו מה שאנחנו עושים מאז חומת מגן ביהודה ושומרון.

זה אומר שמדי פעם תוציא מבצע. רק שהפעם לא ירו עליך רקטות והמחיר יהיה מינימאלי כי נשק כמעט ולא יהיה שם.

אתה חושב שהעזתים יותר טובים מהערקים לדוגמא? תראה איזה טרור הולך שם, כמה חיילים אמריקאים נהרגו שם, ערבי זה ערבי, מספיק יש לנו את הבעיות הפנימיות שלנו מסתננים חינוך וכו' אז אנחנו לא צריכים גם את העזתים על הראש שלנו ולטפל בהם, עיין ערך נשיא מצרים שהוא בכלל לא רוצה להתעסק עם הסרטן הזה שנקרא עזה

פורסם
פשוט לא מבין את העניין. הרי חיל האוויר ניכשל בפעמים הקודמות.

חיל האויר לא "נכשל". חיל האוויר, כמו כל חיל אויר, לעולם לא יכול להכניע לבדו שום אוייב שמוכן להלחם עד האדם האחרון. חיל האוויר יכול רק לכתוש את האוייב כהכנה לכניסה קרקעית, בהשמידו אחוז ניכר מהסד"כ והאמל"ח של האוייב. הבעיה היא שגם את המשימה הזו, התפורה למידותיו, הדרג המדיני מנע ממנו מטעמים "הומניטאריים" במשימות הקודמות, וכנראה (לצערי הרב) זה יהיה המקרה גם הפעם.

פורסם

אתה פסיכופט שיושב מול המחשב באמצע הלילה ורואה את העולם רק בשחור ולבן. אם אתה חושב שהידיים שלנו ניקיות מהחרא הזה אתה טועה. ממשלות ישראל אוהבות להחליט לא להחליט ובמקום למצוא פיתרון אמיתי מסתתרות מאחורי פתרונות חצי אפויים כגון כיפת ברזל.

אני רוצה לראות אותך גבר גדול יוצא בלילה לפארק ומבקש שקט מחבורת נערים. משום מה אין לך בעיה לבקש מאוכלוסיה אזרחית לתקוף פעילי חמאס חמושים.

נערך על-ידי lev-27

פורסם

Mpro

רגע אני לא מבין מה אתה מציע בעצם? לא לעשות כלום כי יהיו לנו אבדות?

אתה מציע שנחתום על עוד "הפסקת אש", ונחכה לסבב הבא?

רק נזכיר לך מה היה עד עכשיו.

בעופרת יצוקה היו רקטות על אשדוד ויבנה.

בעמוד ענן היו כמה בודדות על ת"א, ונסיון לירושלים.

עכשיו יש כבר מטחים על המרכז, והצפון.

אתה מבין לאן אני חותר?

בסבב הבא ארסנל הטילים שלהם יגדל והשתכלל.

זו בדיוק בעיה של אנשים שלא מוכנים לאבדות הם רק דוחים את הבלתי נמנע ומגדילים את המחיר.

אם מישהו פה חושב שאפשר לדבר עם ארגון כמו חמאס אז שיסלח לי הוא אידיוט.

אם מישהו פה חושב שניתן להגיע להסכם עם הפלסטינים במצב הנוכחי אז הוא גם אידיוט.

מחיקת חמאס היא אינטרס גם שלנו וגם שלהם. למרות שאני לא מאמין שניתן להגיע אתם להסכם בלי קשר(כי הם פשוט לא רוצים) אם לא תמחק את חמאס אין לך יכולת להגיע להסכם גם אם הפלסטינים מחר פתאום ירדו לקרקע ויחליטו לחתור להסכם מהסיבה הפשוטה שהארגון הזה לא רוצה בכלל להתדיין איתך.

לגבי העירקים כן העזתים טובים יותר.

תאמין לי שהזיכרון של רובם מהתקופה של לפני חמאס, ולפני האינתיפדה השניה הוא מאוד חיובי.

המצב הכלכלי שם היה מצוין.

הם קיבלו אישורי עבודה ועשו פה המון כסף.

אני מאמין שמה שמניע את האדם הפשוט בסופו של דבר הוא הישרדות, קרי כסף.

נערך על-ידי FARKASH7

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים