עבור לתוכן

עד מתי הבלגה? (נפתר - הסתיימה ההבלגה)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחח אז במקום להרוג את מחבלים, אולי צריך להרוג את הבתולות...

• תגובות 101
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכתובים בכלל כתוב צימוקים ולא בתולות... טלפון שבור.

פורסם

שגריר ארה"ב הונחה לא לנסוע דרומית לת"א .

המראות ונחיתות מנתב"ג מעוכבות .

שרידי רקטה בחדרה .

ביבי חייב להפיל את החמאס . חייבים להכנס קרקעית . רוב הארץ מאויימת ע"י ארגון טרור , פשוט בלתי נסבל .

- - - תגובה אוחדה: - - -

להשתלט קרקעית על כלל עזה ולהתעלל בתושבים עד שאבו-מאזן יקבל על עצמו , גם את עזה .

פורסם
  • מחבר

הבעיה היחידה עם השתלטות קרקעית על עזה היא הרוגים בקרב כוחותינו. מה שאפשר לפוצץ מהאוויר - עדיף.

אגב, הפרשנים אומרים שאם נפיל את חמאס, עלולים להשתלט על הרצועה ארגוני ג'האד עולמי סלפיים, שהם גרועים אפילו יותר ממנו.

אני לא חושב שלאבו מאזן יש יכולת לתפוס את השלטון בעזה.

פורסם

צריך להכנס קרקעית . לא לעצור עד שמגיעים לים . להחיל שלטון צבאי .

אני מתערב איתך שאחרי שיהיה שלטון צבאי , מישהו ייקח אחריות .

ואם לא להקים צבא פנימי (כמו צד"ל) שהוא ישלוט בעזה .

פורסם

כל עוד תקיפות מהאוויר אפקטיביות, לא צריך להכנס קרקעית ולסכן חיילים.

בשלב מסוים חיל האוויר ימצה את עצמו ואז יצטרכו לבחון את האופציות.

מה שבטוח זה שביבי יסיים את המערכה לפני שהיא תושלם, והכל יחזור על עצמו עוד שנה וחצי.

ככה זה במדינת "מה חושבים עלינו בעולם".

ובעניין משני: אני שומע את יואב גלנט מדבר באולפנים, ומצטער שהוא לא הרמטכ"ל.

גלנט פייטר.

פורסם

גלנט תכנן את "עופרת יצוקה" , הוא הטביע את המושג "מגרש כדורגל" ..

אתה לא יכול למנוע כל ירי ללא כניסה קרקעית ..

פורסם
  • מחבר

גלנט אמר שלחזור לשליטה ישראלית בעזה תהיה טעות, ואני מאוד מסכים איתו.

להיכנס קרקעית - כן. להישאר לשלוט - לא.

פורסם

אז מה לעשות , להכנס ולצאת ?

פורסם
  • מחבר

להיכנס כדי לחסל את מה ומי שאי שאפשר מהאוויר, ואז לצאת. אם איכשהו אפשר לגרום בסתר להשתלטות פתח על עזה, לנסות זאת.

הרעיון שלך להקים מעין צד"ל לא ישים כלל וכלל בעזה. אין שם נוצרים... גם בלבנון הוא נכשל בסופו של דבר.

אגב, כל הניסיונות שהיו בעולם להשליט ממשל בובות במקומות נחשלים, תמיד כשלו לבסוף. המקומיים מעדיפים שליט רע שאינו בובה על פני שליט טוב שהוא בובה של מדינה אחרת.

פורסם

סבבה , הנה רעיון :

1. צריך להעביר לחמאס שנניח לאזור רפיח אנחנו לא נכנסים . (שיברחו כל הפחדנים לשם)+(ככה חמאס יישאר בשלטון וארגונים סלפיים לא ישתלטו על עזה אחרי שנצא)

2.להכנס קרקעית , לעבור בית - בית , מחילה-מחילה ולהרוס כל מפעל לייצור רקטות , כל משגר , כל רקטה . כל מה שקשור למערך הרקטי בלבד .

3.להגיע לים , לעשות אחורה פנה , להשמיד כל פעיל סלפי גיהאדיסטי שקיים . (הנה , אפילו עזרת לחמאס )

4.לצאת .

פינוי פצועים והרוגים יתבצע למצרים .(מה שכבר קורה בפועל)

בלתי אפשרי לחיות תחת איום רקטי מיישות זרה , על אזרחי ישראל .

אני אמרתי את זה עוד לפני שירו על המרכז . זה פשוט סוראליסטי . זה חייב להפסק .

פורסם

כניסה קרקעית ושליטה על עזה זה שני דברים שונים.

אפשר להיכנס, לנקות קצת ולצאת.

יש בזה סיכון חיי חיילים, לכן זאת אופציה שעדיף למצות רק כשאין אפשרות אחרת.

אני לא מבין למה פשוט לא מורידים את השלטר וזהו.

אין מים, אין חשמל, ואין מזון. המעברים נעולים ושירקבו שם תוך שבוע.

מדינת ישראל פשוט מטומטמת בקטעים האלה.

פורסם
  • מחבר

הפסקת מים וחשמל זו פעולה קולקטיבית נגד כל העזתים, שתפגע בלגיטימציה הבינ"ל של המבצע. הרי תוך שעתיים הם יפרסמו תמונות של בתי חולים בלי חשמל או של ילדים צמאים עם שפתיים יבשות.

אם היה לנו ראש ממשלה עם קצת יותר ביצים, הוא כנראה גם היה קצת פחות לחיץ ע"י דעת הקהל הבינ"ל. לדאבוננו, רוה"מ שלנו הוא ביבי "מה יחשבו עליי" נתניהו...

כתוצאה מכך, תהליך קבלת ההחלטות בממשלה מאופיין בהיעדר חשיבה אסטרטגית וחוסר תכנון מושכל. במקום זאת יש היגררות אחרי דעת קהל, הפכפכות, אימפולסיביות, וחשיבה מראש מוגבלת ומצומצמת.

פורסם

סתם כל הימנים האלה מזבלים את המוח ..

אולמרט כבר היה כותש אותם עד דק ..

פורסם

ימי האינתיפאדה השניה "העליזים" פיגועים בישראל ללא הפסקה, והמון פרשנים נגד מבצע רחב בגדה.

זה הסתיים במבצע רחב בגדה ושקט מאז.

נמאס לי מהשיח הזה בתקשורת וכאן.

1. כול מי שמזכיר את המושג "לגיטימציה בינלאומית" מבחינתי מנותק לחלוטין מהמציאות.

תצפו קצת באולפני חדשות בעולם, ותבינו שגם אם היו מחזירים אותנו למחנות ריכוז לא הייתה לנו לגיטימציה בינלאומית.

זה פשוט לא צריך לעניין אף אחד, ואני תכף אסביר למה.

2. מבצע צבאי קרקעי בעזה הוא הכרחי, נמאס כבר מכל הפרשנויות, ונמאס כבר מכל אלה "שלא רוצים לאבד חיילים".

הצבא הגדול והשמן שלנו נמצא כאן כדי להגן על המדינה, ולא להפך. תפקידם של החיילים הוא להגן עלינו, וכן אם אני אקבל צו 8 אז אני אעשה את המוטל עליי כמו כל חייל.

מדינה שלא מוכנה לשלם מחיר ומוכנה להשלים עם המצב הזה יכולה לסגור את הבסטה כמו שאומרים.

אם מדינת ישראל לא מוכנה לשלם מחיר כלכלי(עלות המבצע), מחיר בינלאומי(חרם מבחינתי של שנים) ומחיר של חיי אדם(הפעלת הצבא), בואו פשוט נסגור את העסק ונחפש מקום אחר לגור בו.

אם אנשים כאן לא מוכנים לחיות עם בבשלכות של מבצע כזה בכל התחומים הרלוונטיים פשוט רדו מהמדינה.

צריך לחזור לפרופורציות. אנשים כאן לא חוו מלחמה יותר מ30 שנה(לא מלחמת לבנון השניה היא לא מלחמה), ונהיו מפונקים.

אם לא רוצים לירות פגזים ללב עזה אז שיכבשו את עזה, ויעשו שם מה שעשו בחומת מגן. שיעברו בית בית וישברו שם הכול. שיהרגו כל גבר/ילד/תינוק שמעורב בכל צורה בארגונים שם.

שיחסלו את כול מאגר התחמושת שקיים בעזה.

שיקח כמה זמן שיקח חצי שנה, שנה שנתיים זה בכלל לא מעניין, ולא מעניין גם מה העולם יגיד. מדינת ישראל יכולה לספק לעצמה מזון נשק, וכבר השיגה דלק גם בשיא החרם הערבי כך שגם בתסריט הגרוע ביותר נשרוד.

לאחר מכן כל שצריך לעשות הוא לשמור על המצב, וזה לא כל כך קשה אנחנו עושים את זה בגדה כבר שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים