עבור לתוכן

מחשב חדש לא עובד

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני פחות מחודש מחשב חדש,

קישור למפרט: (שבקשתי כאן)

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=3740

היום המחשב הפסיק לעבוד ולא נפתח.

ניתקתי את כל החיבורים אליו חוץ מהעכבר, המקלדת והמסך ובדקתי אם העניין זה המסך או המחשב עצמו (נסיתי 2 מסכים ונסיתי חיבור גם של VGA וגם HDMI)

בנוסף פתחתי אותו והפעלתי וראיתי שהמאווררים עובדים.

כשאני לוחץ על פתיחת המחשב הוא מפעיל את המנורה, שומעים קול של החלקים והמאווררים מופעלים ואז הם מפסיקים (כאלו יש שגיאה שחלק לא עובד או משהו) ואז הוא מנסה שוב (ככה כל הזמן בלי להפתח)

אני יכול להשתמש באחריות? בגלל שזה נקנה בחלקים שאומנם הם חברו את הכל בעצמם אבל עדיין נראלי שהאחריות היא על חלקים ספציפים ולכן אני צריך לדעת על מה לבקש את האחריות.

המחשב נקנה מPlonter.

תודה רבה!

נערך על-ידי shahartal

פורסם

דבר ראשון תנשום עמוק ותרגע.

כיצד הוא הפסיק לעבוד? כלומר הדלקת אותו והוא נדלק וישר נכבה או שהוא היה דלוק ונכבה ומאז יש את הבעיה הזו? כמו כן האם הייתה הפסקת חשמל או משהו בסגנון לפני? החשד שלי כרגע הוא שיש קצר כלשהו בתוכו.

בכללי אם תוך בדיקה קצרה לא נמצא כאן את הבעיה, בהחלט תממש את האחריות, אין סיבה שמחשב חדש לא יעבוד וגם לא שתתעסק עם זה יותר מדי.

נערך על-ידי YairZ

פורסם
  • מחבר

הבאסה היא שאני לא יודע איך זה קרה כי הדקלתי את המחשב בדרך למקלחת (כדי שאני אצא הוא יהיה כבר פתוח)

ואז שחזרתי לחדר ראיתי שלא שהמסך לא מקבל בכלל שידור (רשם no signal) אז ניסיתי לעשות ריסט ואז ראיתי שזאת בעיה.

לא היה הפסקת חשמל או קפיצה של המתג ככה שזה יותר מטריד.

לגביי מימוש אחראיות, איך זה עובד? קניתי את המחשב בחלקים אז איך אני יודע על מה לממש אחראיות?

בכל מקרה תודה רבה על התגובה המהירה ! (:

פורסם

לגבי המימוש אחריות - פשוט תתקשר לפלונטר מחר והם יגידו לך מה צריך לעשות. אני מניח שאם אתה לא ידוע מה הבעיה, פשוט תביא להם את כל המחשב.

אין ממש טעם להתעסק עם זה יותר מדי, מדובר על מחשב חדש ועם אחריות לכמה שנים. מה שכן אתה יכול לנסות זה לבדוק אולי כפתור ההדלקה תקוע (למרות שנראה שלא), זה קרה לחבר שלי פעם עם אנטק 300. ע"מ לבדוק זאת מבלי לפתוח/להתעסק עם המחשב - נתק אותו מהחשמל ותלחץ כמה לחיצות מהירות על הכפתור (תלחץ עד הסוף). לאחר מכן חבר שנית את החשמל ותראה האם השגיאה נמשכת. במידה וכן - תתקשר מחר לפלונטר והם ידריכו אותך מה לעשות ע"מ לממש אחריות.

פורסם

דבר ראשון תירגע.

אתה יכול לבקש מהם לממש אחריות.

דבר ראשון שעושים זה מנתקים את המחשב מהחשמל ומנסים להדליק שהמחשב מנותק מהחשמל (פריקת מתח)

אם אתה מבין אז תפתח את המארז ותנסה לראות אם משהו מנותק או חוט חשמל לא יושב כמו שצריך.

לאחר מכן אפשר לפרק את הארדיסק ואז להדליק.

בכל מקרה אם תפרק את הראם הוא אמור לצפצף.

תתקשר לחנות והם ינסו לתת לך תמיכה, אישית הייתי מנסה עוד כמה דברים אבל זה רק שהייתי ליד המחשב ומסתכל כמו לראות עם הסוללה על הלוח אם במקום.

בהצלחה.

פורסם

קודם כל - יש אחריות למחשב, אז מומלץ שתממש אותה לפני שתתחיל להתעסק עם המחשב בעצמך ולפרק דברים.

אם משום מה אתה רוצה לנסות לפתור את הבעיה בעצמך, הנה כמה דברים שאתה יכול לנסות:

קודם כל - אם יש רמקול המחובר ללוח (וצריך להיות כזה), יש להקשיב היטב ולבדוק האם נשמעים ממנו ציפצופים ("ביפים"). זהו חיווי קולי שאמור להעיד על מקור התקלה לפי סדרת הציפצופים שנשמעים (ניתן לבדוק בחוברת של לוח האם מה בדיוק המשמעות של הצפצופים האלו). רצוי לפרט מה בדיוק נשמע (לדוגמא - צפצוף אחד ארוך שחוזר על עצמו, שלושה צפצופים קצרים ולאחריהם צפצוף ארוך וכד').

מבחינה חומרתית יש לבצע את הדברים הבאים:

1. איפוס הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה/נתקע. אם ניתן לגשת לביוס אז בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל ואם לא - בד"כ יש ג'מפר על הלוח. האיפוס הזה גם ייבטל כל OC שנעשה (לא כולל OC שאולי נעשה לכרטיס המסך, שגם אותו רצוי לבטל).

אזהרה (במקרה הזה היא לא ממש רלוונטית) - יש להיזהר כאשר משנים ערכים בביוס או מאפסים אותו - הגדרה לא נכונה יכולה להביא לכך שמערכת ההפעלה לא תעלה מהדיסק הקשיח או יותר גרוע - שהמחשב לא יפעל כלל (המחשב ידלק אבל לא יעשה דבר). למעשה, אפילו ניתן לשרוף רכיבים על הלוח במידה ומשחקים עם הערכים עבור המתחים. בד"כ איפוס הביוס יביא לטעינת ערכים "בטוחים", כך שהמחשב יעבוד בצורה סבירה, אבל ייתכן שיהיה צורך בשינוי הגדרות התדרים לזיכרון בכדי לעבוד בצורה אופטימלית או צורת העבודה של בקר ה SATA (מצב AHCI לעומת מצב IDE, הגדרות מערך RAID, אם היה כזה) בכדי שמערכת ההפעלה תוכל לעלות מהדיסק הקשיח. בכל מקרה רצוי לתעד (לרשום או לצלם) את הערכים בביוס במסכים השונים בכדי שיהיה אפשר לשחזרם במידת הצורך.

2. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים/לא תקינים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב). חשוב לוודא שגוף הקירור של המעבד מותקן בצורה נכונה, שכן מגע לא תקין בין גוף הקירור למעבד יכול להוביל לטמפרטורות גבוהות מייד עם הפעלת המחשב, דבר שיכול למנוע מהמחשב לעבוד.

3. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (אם יש כרטיס מסך מובנה - עדיף להשתמש בו ולא בכרטיס מסך חיצוני) וספק כח. את כל השאר, כולל דיסקים קשיחים, מקלדת, עכבר וכל מיני התקנים שאולי מחוברים למחשב יש לנתק. אם המחשב לא נדלק - יש לנסות ולהתקין את מודול הזיכרון בתושבת אחרת, ואם זה לא עוזר - יש לנסות מודול זיכרון אחר. המטרה כאן היא לראות אם המחשב נדלק בכלל. אם לא - הבעיה היא כנראה באחד הרכיבים הבסיסיים ביותר.

הערה: תמיד קיימת האפשרות שהבעיה היא באחד הכפתורים במארז - כפתור ההדלקה (יגרום לבעיות של אי יכולת להדליק את המחשב או להדלקה אקראית) או כפתור האיתחול/ה reset (יגרום לאיתחולים אקראיים או לכך שהמחשב יהיה "תקוע" מרגע ההפעלה שלו). במקרה כזה יש לנתק את החיבורים שלהם מהלוח ולנסות שוב (במקרה של ניתוק כפתור ההפעלה, יש להדליק את המחשב ע"י שימוש בכפתור אחר או ע"י קיצור שני הפינים המתאימים על הלוח).

4. החלפת רכיבים בסיסיים עד לאיתור הרכיב הבעייתי - ספק כח, זיכרון, מעבד ולוח אם. מומלץ לבדוק רכיבים תקינים במחשב הבעייתי, או לחילופין - רכיבים מהמחשב הבעייתי במחשב תקין, עד למציאת הרכיב הבעייתי.

פורסם

כמו שהמליץ קודמי דבר ראשון תאפס את הביוס למורות שלא היתעסקת איתו דבר שני יש פה רק חצי מערכת או 90%

איפה ספק כוח? תנסה לבדוק רכיב רכיב חד בכל פעם תדכן מה אמרו חברה,

כמו גם תבדוק פינים לכרטיס גרפי מהספק.

פורסם

הספק זה בבנדאל של המארז, ANTEC 400

כרטיס מסך מובנה.

פורסם

אוקי לא שמתי לב לזה בכל מקרה אתה הרכבתה אותו בבית לבד?

פורסם
  • מחבר

חלק מהלחץ שלי היה שלא היה לי דרך להביא את המחשב לפלונטר וגם האמנתי שהם לא יקחו אותו בשלמותו בגלל שקניתי אותו בחלקים אבל מצאתי פתרון להובלה.

אוקי לא שמתי לב לזה בכל מקרה אתה הרכבתה אותו בבית לבד?

פלונטר הרכיבו לי את המחשב

קודם כל - יש אחריות למחשב, אז מומלץ שתממש אותה לפני שתתחיל להתעסק עם המחשב בעצמך ולפרק דברים.

אם משום מה אתה רוצה לנסות לפתור את הבעיה בעצמך, הנה כמה דברים שאתה יכול לנסות......

תודה רבה! את רוב הדברים ניסיתי ולא מצאתי פתרון, בכל מקרה מחר פלונטר יקבלו את המחשב ויבחנו את העניין בעצמם

אבל אם הם לא יצליחו למצוא פתרון אני יעשה את כל מה שהמלצת, וגם לפעמים הבאות אני אשתמש בנאמר, תודה!

תודה רבה לכולכם על העזרה! (:

נערך על-ידי shahartal

פורסם

לא הבנתי

פורסם
  • מחבר

אצלך הבעיה הייתה שהביוס לא היה מעודכן ולכן לא זיהה את המעבד וכיבה את המחשב, אצלי המחשב זיהה את המעבד במשך שבוע ועבד כמו שצריך, וקשה לי להאמין שפתאום הגרסא של הביוס עושה בעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים