עבור לתוכן

גרסה של לוח אם בקניית לוח מחנות

Featured Replies

פורסם

שלום,

בהמשך להודעה הקודמת שלי אני פותח דיון חדש.

בהזמנת מחשב באחת החנויות המומלצות שאלתי מה ההבדל בין גרסאות של

אותו לוח. נאמר לי שיש הבדל בביוס בלבד ואין אפשרות לדעת איזה גרסת לוח תגיע מכיוון שזה תלוי ביבואן.

בבדיקה שעשיתי עכשיו גיליתי שיש הבדל פיזי בין הלוחות. בכל אחד יש חיבור שונה ע"ג הלוח. 8 פינים לעומת 4 פינים.

האם שאתם מזמינים לוח אתם לא דורשים לקבל גרסה מסויימת?

האם החנות לא יכולה לבדוק זאת ולא להסכים לקבל לוח שאינו בגרסה המתאימה ללקוח?

אשמח לשמוע את דעתכם

פורסם
  • מחבר

שלום,

מדובר על הלוח GA-B75M-D3H של Giga Byte. אבל זה קיים גם בלוחות Z77 של Gigabyte. הבעיה שלי היא שבתור לקוח אתה לא מקבל את מה שאתה רוצה מכיוון שהחנות לא יכולה לדרוש את זה מהיבואן ולך בתור לקוח אין מה לעשות. בנוסף, אם הזמנת לוח וקבלת גרסה לא מתאימה, לא תוכל להחליף בגרסה אחרת כי אף אחד לא מתחייב על הגרסה שתקבל.

מה אתם עושים על מנת לקבל גרסה מסויימת?

למה להוציא גרסה חדשה ללוח אם אלה שינויים בביוס בלבד? אפשר לשחרר עדכון גרסה לביוס.

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה רבה. מחר אדבר איתם ואבקש לוח בגרסה מסויימת.

עכשיו נשאר להחליט רק איזה לוח לבחור שיתאים לצרכים שלי.

תודה רבה.

פורסם

בלוחות כאלה ישנים היבואן יושב על מלאי שיש לו ולא מביא עוד ועוד מהם כי הם נועדו בעיקר לאנשים שהלך להם לוח או משהו דומה.

ולכן אם תרצה גרסה יותר חדשה של הלוח תאלץ לקנותה בחו"ל כניראה.

בקשר לגרסת ביוס לא בעייה לעדכנו אז זו לא ממש בעייה וחנויות בדרך כלל משדרגות ביוס כשהן בונות ללקוח את המחשב.

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה על תשובתכם. מה שלמדתי זה שלפני שמזמינים בחנות/אתר צריך לברר מולם מה הגרסה שהם יוכלו לספק.

אם הם לא מוכנים לבדוק זאת מול היבואן אז לפנות לחנות אחרת. במקרה שלי נאמר לי מספר פעמים שאי אפשר לבדוק זאת

ורק לאחר שנעזרתי בפורום והתעקשתי על כך שהנושא ייבדק - הסכימו לבדוק זאת.

תודה רבה על העזרה

פורסם
השינוי בין 4 פינים לבין 8 פינים נועד בכדי לווסת טוב יותר עומס ומשיכת חשמל מחיבור ה 24 פינים אל ה 8 פינים למשל, ובכך לא לגרום נזקים במידה ויש צריכה מוגברת.

כמו כן, בעקבות כניסת כרטיסים חזקים מאוד נדרש 8 פינים בכדי לתעל יותר חשמל לזוג הכרטיסים שאפשר לצייד את הלוח בהם.

כנראה דווחו מספר תקלות או לוחות אם שחזרו כתוצאה מתקלות כאלו ואחרות ולכן בצעו שינוי ב REV.

במידה ואתה יודע שאתה הולך לצייד את הלוח בזוג כרטיסים או כרטיס חזק יחסית + מעבד זללן יחסית + OC בהחלט כדאי לדרוש את הלוח עם ה 8 פינים ללא כל ספק.

פה הייתי חייב לעצור ולהגיב. לא כל כך הבנתי מאיפה התובנות הללו הגיעו.

החלוקה בין בין כניסת החשמל למעבד וללוח האם נוצרה במטרה מסויימת. כאשר נכנס חשמל דרך EPS 4PIN או 8PIN הוא עובר דרך מערכת רגולציה, קיבולת ויצוב. המעבד מקבל את החשמל הנקי שלו משם באופן בלעדי ולא משום מקור אחר, בטח שלא ממחבר ה-24PIN.

שינוי בין 4PIN לבין 8PIN לרוב מגיע כשמשנים דברים אחרים בלוח ומקבלים החלטה "להתאים" ליותר ספקי כח. אין שום דבר שקשר לעמידות, יציבות או פגיעה ב-24PIN שלא קשור לשם בכלל.

אתה רושם שבעקבות כניסת כרטיסים חדשים נדרש 8PIN. שוב, אין קשר בין חיבור ה4\8 לבין שום דבר אחר מלבד המעבד. החשמל שמגיע לממשקי ה-PCIE מגיע ממחברי ה-12 וולט של ה-24PIN. לוחות אם מסויימים שכוללים 6PIN מובנה עליהם למשל, מיועדים לספק חשמל נוסף במקרה שיש הרבה סלוטים. מתח ה-12 וולט מהם מצטרף לזה שב-24PIN וכך מכניס הספק מקסימאלי גדול יותר.

4PIN טכנית לא יגביל היום אף מעבד בתושבות 1155 או 1150 גם תחת אוברקלוק מקסימאלי. אפילו בדור 775 שבו מעבדי צרכו פי 2 בוצעו המהרות ארוכות טווח על לוחות אם בעלי מחבר 4PIN בלבד (למשל P35-DS3L עם שילובי C2Q ודומים להם). כן יותר נח לחלק את החשמל למערכת קיבולת ויצוב מ-8PIN אבל 4PIN הוא לא חסרון לאף אחד כיום אלא תכונה קיימת נטו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים