עבור לתוכן

מה אפשר לעשות מול סופרמרקט שמציג בעקביות "טעויות" במחירים?

Featured Replies

פורסם

בסופרמרקט השכונתי באזור שלי צברה לאחרונה תאוצה תופעת ה"טעויות" במחיר, כלומר מוצרים עליהם מודבקת תווית מחיר X ובקופה עוברים במחיר X+Y, והגיעה למימדים שערורייתיים של כ20% מהמוצרים בקנייה ממוצעת. לפעמים זה "קורה" לא רק ביחס למדבקות המחיר, אלא לשלטי המבצעים השונים, או אפילו לגודל אריזות (שלט גדול שמדבר על אריזות "700 גרם", כשבפועל כל הסוגים השונים הם 600 או אף פחות למשל). מה עושים, חוץ מלהיות עירניים? אין לי חנויות אחרות במרחק הליכה.

פורסם

להכריח את עובדי החנות להתרוצץ ולמצוא לך את אריזת ה 700 גרם שאתה "לא מוצא"

פורסם

בראש ובראשונה - לא להסכים לשלם את המחיר היקר יותר.

מעבר לכך, אם לדעתך מדובר בשיטה, אני מניח שאפשר להתלונן למועצה לצרכנות / למשרד התמ"ת.

פורסם

אני מעריך שגם אפשר להתלונן למטה של הרשת המדוברת.

(אם כי פעם עשיתי את זה עם סניף "זול בשפע" ולא חזרו אלי. דרך אגב, הנושא היה יחסית דומה - המון מוצרים בסניף היו חסרי תווית מחיר )

פורסם

גם אצלנו בסופרמרקט השכונתי "הכי זול" (הכי יקר...) יש המון "מבצעים" שבקופה לא תקפים, וכמובן הם מצפים שלא תשים לב.

ואם אתה שם לב, אתה צריך להוכיח להם שהשלט אמיתי (לצלם, להביא לקופאית, היא מראה למנהלת...)

פורסם

נסיעה באוטובוס עירוני עולה בסדר גודל של 5 שח בכל כיוון. אם החנות מרמה אותך בשורה התחתונה ביותר מ 10 שח, סע לחנות אחרת וקרא גם לחברים שלך מהאיזור הקרוב לחנות לנהוג כך

וחוצמזה, תשלח מייל לכלבוטק. יכול להיות שהם ירצו להמשיך את הסיפור

פורסם

21e13c62-3d9e-4817-bd2f-607959081bc3.jpg

טם טם טם טם!!

פורסם
  • מחבר

בשורה התחתונה אותי לא פשוט לרמות, היות ואני בודק תמיד, ועוד לא קרה לי שעליתי על "טעות" ולא קיבלתי את המוצר במחיר שהופיע עליו - מה שהופך את האפשרות לסוע לחנות אחרת לממש לא הגיונית, וזה עוד בלי להתחשב בזמן ובחוסר הנוחות הנלווים, או בכך שכפועל יוצא המוצרים יבלו הרבה יותר זמן ללא קירור עד שאגיע הביתה.

וחוץ מזה, הסופרמרקט היחיד בסביבה שנוח יחסית לסוע אליו בתח"צ הוא סניף של שופרסל בעיר, והמחירים שם גבוהים בהרבה מאשר בסופר המדובר גם עם "הטעויות".

פורסם

חוק הגנת הצרכן קובע שהמחיר הנקוב על המוצר הוא הקובע ולא זה שבקופה.

פעם-פעמיים תעשה להם פאדיחות ותדרוש בתוקף לקבל את המוצר במחיר הנמוך.

פורסם

הוא ציין כבר כמה פעמים שזה מה שהוא עושה...

(כמו כל בן אדם בר דעת שיש לו גישה צרכנית נבונה)

לא צריך גם "לעשות פאדיחות" ו"לדרוש בתוקף". בכל פעם שבה ישנה טעות כזו - קוראים ישר למנהל והוא מתקן את המחיר לזה הנמוך.

הוא ציין בפירוש שהבעיה היא ההתמודדות החוזרת ונשנית עם הטעויות האלו, גם אם מתקנים אותן, במקום שלא יתקיימו מלכתחילה.

מה הקטע עם העצות הטיפשיות האלו?

פורסם

הכוונה היא שהוא יכול לפעול נגדם במישור האישי.

לעורר מהומה קטנה יכולה ליצור הרתעה. בשלב הבא ניתן לפנות למקומון.

פורסם

בקיצר, צריך להיות "הישראלי המכוער", במקום פשוט לעמוד על זכותו כצרכן על פי החוק בצורה נורמלית.

אחלה עצה.

פורסם

אבל הוא אמר שהוא עשה את זה וזה לא עזר.

פורסם

בתור משהו שעבד עד לא מזמן בתור אחרי על הקו קופות וקופאי ראשי בסניף מרכזי ברשת גדולה בגוש דן אני יכול לתת כמה עצות:

1. לפי חוק אתה באמת אמור לשלם את המחיר שמודבק על המוצר ולא משנה בכמה הוא יותר נמוך ממה שעובר בקופה. ב99% מהמקרים שאני אישית ראיתי הפרשי מחיר כאלה הם נבעו מטעויות של הסדרנים (לרוב עובדים זרים) ו1% מרמאים שהורידו מדבקה ממוצר אחד ושמו על מוצר אחר (את זה אפשר לראות אם על שאר המוצרים על אותו מדף מודבקים המחירים הנכונים)

בשורה התחתונה כמו שאמרתי רוב ההפרשים נובעים מטעיות של הסדרנים והלקוחות מזוכים בלי יותר מדי בעיות (ובמקביל שולחים משהו לתקן את המדבקות כדי שהמחיר שעובר בקופה גם יהיה על האריזה)

2.אם ראית שלט של מוצר במבצע לפעמים (תלוי ברשת) הקוד של המוצר מופיע על השלט. צריך לשים לב שבאמת בוחרים את המוצר הנכון, יכול להיות מצב שיש סדרה של מוצרים בטעמים שונים\גדלים שונים וכו' ורק סוג/ים מסויימים משתתפים.

לרוב גם מבצעים מוגבלים לקניה מעל סכום מסוים או לכמות מסויימת אז שימו לב גם לזה

במידה ואכן המוצר שבחרת הוא זה שמופיע בשלט במבצע והוא לא עבר לך בקופה תקבלו את מחיר המבצע (זה בדרך כלל טעות של התמחירנים בסניף והם מסדרים את זה במקום כדי שלא יהיו עוד בעיות. או ששינו את המחיר/מבצע אחרי שאתם ראיתם את השלט והספקתם להגיע לקופה, גם במקרה כזה תקבלו את המחיר שאתם ראיתם גם אם הוא כבר לא אקטואלי לשאר הלקוחות)

רצוי מאוד לטפל בכל הטעויות שאתם רואים לפני שאתם מסיימים את הקניה כדי שישנו את המחיר לפני ששילמתם. אם אתם מאלה שבודקים את החשבונית בסופר אחרי שעברתם את הקופה ותגלו טעויות רק הקופה ראשית יכולה לעזור לכם ויש מצב טוב ששם כבר יש תור של לקוחות עצבניים בדיוק כמוכם ויצא שתתעקבו יותר זמן

ואל תשכחו שבסופר עובדים אנשים ממש כמוכם, לשות "פדיחות" לקופאית או לצעוק עליה רק מוצאי אותכם אפסים, לקופאית אין שום שליטה על המחירים שום סיבה לרמות אתכם, שמתם לב לבעיה כזאת או אחרת תעירו את תשומת ליבה לכך והיא כבר תפנה אתכם (או אליכם) את מי שצריך כדי לעזור.

- - - תגובה אוחדה: - - -

הכוונה היא שהוא יכול לפעול נגדם במישור האישי.

לעורר מהומה קטנה יכולה ליצור הרתעה. בשלב הבא ניתן לפנות למקומון.

אם אתה חושב שכשתחזור לחנות שבוע אחרי המהומה שלך ומנהל הסניף יגיד לעובדים "שיט הנה ההוא שעלה עלינו שבוע שעבר, רוצו לסדר את כל המחירים לפני שהוא שם לב ופונה למקומון" אז אתה חיי בסרט

פורסם

לא, אבל סיפור כזה יגביר את הפיקוח של הנהלת הרשת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים