עבור לתוכן

homeplug לתלת פאזי?

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית חבילת אינטרנט מאינטרנט זהב של 40 מגה. הבעיה היא שדרך רשת החשמל לא מגיע 40 מגה לחדרים שלי ושל אחים שלי, ובקושי מגיע 10% בימים טובים כשכל המחשבים האחרים בבית סגורים.

3601420739.png

לפני כמה ימים היה אצלנו בבית טכנאי של בזק, והוא אמר לי שמתאם רשת שמותאם לרשת תלת פאזית יכול לפתור את הבעיה.

לפי מה שאני יודע רשת החשמל אצלנו בבית היא תלת פאזית, אבל כל המחשבים נמצאים על אותה פאזה, כך שלפי אבא שלי לא צריכה להיות בעיה גם עם מתאם רגיל.

כרגע יש לנו בבית מתאמים מסוג: 3 מסוג Shiro HL105E מחובר למחשבים ואחד מסוג LEA Netplug 85+ מחובר לראוטר. ניסיתי בעבר להחליף ביניהם, להשיג מהירות טובה יותר אפילו בחלק מהמחשבים וכל שינוי שניסיתי לא עזר, המהירות נשארה זהה.

לפי ביקורת באתר netchief לגבי ה HL105E נעשתה בדיקה בבית עם מערכת חשמל תלת פאזית והם עבדו, אבל כתוב שם כל מני דברים לגבי העברת קבצים במהירויות בערך ב10-15% מהמהירות שכתובה בתוכנה שנתונה עם המתאמים, כך שיכול להיות שזו הבעיה העיקרית, ולכן אנחנו מחפשים להחליף את המתאמים.

מצד שני בדקתי מתאמים באתר של KSP וגיליתי שכתוב במתאמים אצלהם "לא עובד על שקעי חשמל תלת פאזי".

השאלה שלי לסיום היא כזו: האם אנחנו צריכים כן לחפש מתאם ספציפי לרשת חשמל תלת פאזית? או שבגלל שכל המחשבים על פאזה אחת זו לא צריכה להיות בעיה ואנחנו יכולים פשוט לקנות כל מתאם ברמה טובה מספיק והוא יפעל ויוציא מקסימום אפשרי? אם אפשר גם המלצה למתאם כזה אודה לכם מאוד!

ד"א, לגבי תיקון הבעיה בעזרת דרכים שאינן מתאם ברשת חשמל:

1) לגבי WiFi, לאבא שלי יש פראנויה קשה לקרינה והוא מנסה להרחיק קרינה כמה שיותר ולא משנה מאיפה. למשל הוא לא מסכים שאקנה מטען אלחוטי לפלאפון, הוא לא רוצה לשים מגברים לWiFi על מנת שהקליטה בסלון תהיה טובה יותר ואפילו אין לנו קליטת WiFi בחדרים מהרשת הביתית, לכן WiFi הוא לא פיתרון טוב.

2) לגבי העברת חוטים בכל הבית וחיבור בLAN לראוטר, אין לנו אפשרות לעשות זאת. המרחק בין הראוטר שנמצא בחדר עבודה של ההורים שלי בקומה הראשונה לחדרים שלי ושל אחים שלי לא קצר, ולהתחיל לעשות חורים בקירות ולהעביר חוטים, או אפילו להעביר אותם באזור של החוטים של רשת החשמל (אם אפשרי) לא ממש בתוכניות שלנו, אז הפיתרון היחיד כרגע הוא מתאמי רשת על גבי חשמל.

שוב תודה רבה!

פורסם

ידוע שמהירות שמקבלים מהמתאמים האלה לא קבועה ותלויה במידה רבה ברשת החשמל..

אני רק יכול להמליץ לך לנסות את הדברים הבאים:

1. לחבר את 2 המתאמים ישירות לשקע חשמל ולא למפצל.

2. לנסות ולחבר אותם כמה שיותר בקירוב לארון חשמל..

בהצלחה

פורסם

אם השקעים על אותה פאזה, זה אמור לעבוד כמו במערכת חד פאזית - בדיוק כמו שאבא שלך אומר

ניתן לוודא אם השקעים על אותה פאזה על ידיי בדיקה פשוטה :

תחבר כבל מאריך משקע 1 ותבוא איתו קרוב לשקע 2

תמדוד על ידיי מולטימטר את המתח בין הפאזות ב 2 השקעים

קרוב ל 0V : אותה פאזה

400-415V : פאזות שונות

הפאזה אמורה להיות החור הימני של השקע. בשקעים שמחוברים לא נכון היא יכולה להיות בשמאלי (זה נגד התקן, אבל לא מפריע לעבודה תקינה ובטיחותית של מכשירי חשמל אם הם תקינים). ניתן לוודא את מיקום הפאזה על ידיי טסטר או על ידיי מדידת המתח בין החור הימני/השמאלי לבין החור התחתון (האדמה). המתח בפאזה הוא 230-240V, המתח בניוטראל קרוב ל 0V

אם הם על אותה פאזה, היתר יכול להיות השפעה של הפרעות במערכת החשמל שלך - ואלה כבר דברים שיכולים לקרות גם בבית שיש בו חשמל חד פאזי

הפרעות קורות בדרך כלל כתוצאה מספקי כוח אלקטרוניים לא איכותיים שאין בהם סינון הפרעות - ספקים גנריים במחשבים, מטען לא איכותי שמחובר לשקע איפה שהוא, גוף תאורה T5 (הפלורסצנטים החדשים הדקים) או תאורה חסכונית אחרת אם הם לא איכותיים וכדומה

כבל ethernet ניתן לעיים קרובות למשוך לתוך התעלות של קווי טלפון ולהוציא שקע לייד שקע טלפון בחדרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים