עבור לתוכן

יכול להיות שיש תיאום מחירים בין KSP לאייבורי?

Featured Replies

פורסם
כן, באמת בואו נצחק על זה שאתה דביל. אכן יש הבדל בין רכישת מוצר בודד לרכישה סיטונאית, ובין רכישה של חנות שכונתית של 20 יחידות והרכישה של KSP של 5,000 יחידות, אבל ברגע שאתה מזמין באלפים, אין הבדל ממשי בין 5,000 יחידות לבין 100,000 יחידות.

כרגיל אתה כותב שטויות

יכולת המיקוח שיש לאמזון newegg tiger direct מול ספקי OEM היא הרבה יותר גדולה מאשר לזו של KSP או איבורי

יש הבדל בין 5000 יחידות לבין 100000 יחידות שנכנסים לאתרים של יצרניות עם רשימת מחירים זה המחיר ה"רשמי" בפועל המחיר נתון למיקוח

אם אתה מוכר 5000 יחידות אז בשבילך זה אכן המחיר הרשמי

100000 יחידות? סיפור אחר אמזון מוכרת 100K עבור HP אז HP תיתן לאמזון הנחה משמעותית צריך להוסיף לזה עודפי יצור (כי הקו צריך לעבוד) ושרשרת אספקה ותמיכה (מערך תמיכה בארץ יהיה יותר יקר מאשר מערך תמיכה בארה''ב)

• תגובות 94
  • צפיות 33.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב חלק מהתגובות של אנשים פה ממש הוציאו לי את החשק לעיין בדיון הזה....

למה לרדת לקללות? מה זאת ההתנשאות הזאת? (וחלק ממכם אמורים לשמש דוגמא בתור חברים בפורום מלפני יותר מ10 שנים כבר....)

פתחתי את הדיון הזה בסך הכל לדעת מה אנשים חושבים.

אני לא מאשים פה אף אחד (אז אין צורך בתביעה) אני לא אומר שום דבר רע על אף חנות (אז אין פה הוצאת דיבה).

אם מישהו לא רוצה לתת את דעתו (או לקרוא מה דעתם של אחרים) הוא לא חייב.

אם אחד המנהלים רואה את הדיון, מבחינתי אפשר לנעול אותו לפני שזה ידרדר לקללות יותר גרועות כי אני לא מתכוון להמשיך לקרוא את הדיון הזה.

פורסם

לא צריך לנעול, אבל בהחלט להעביר אותו לפורום צרכנות.

מועבר.

פורסם
כן, אתה חוזר על זה כבר כמה פעמים, אבל לאמת זה לא יהפוך. המחירים בתחום המחשוב פה הרבה פחות זוועתיים מבתחומים אחרים, אבל אם הייתה פה תחרות אמיתית בין שתי החברות היחידות הגדולות מספיק בשביל לייבא בסיטונאות ברמה "עולמית", המחירים היו יורדים (לפני תוספת המע"מ) לרמתם בארה"ב אם לא פחות - אחרי הכל, הוצאות שכר העובדים נמוכות פה בהרבה.

צריך להיות מאוד מטומטם בשביל לחשוב שהמחיר בישראל יכול להיות זול יותר מארה"ב.

אין הבדל ממשי בין 5,000 יחידות לבין 100,000 יחידות.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!!!!!!!!

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

מה, לחנויות יש "מחיר רצפה" וליצרנים לא? לפחות תהיה עקבי. אני לא יודע לגבי דיסקים קשיחים, אבל המחיר הסיטונאי של מעבדי אינטל למשל הוא ממש לא סוד וניתן עבור 1000 יחידות.

צריך להיות מאוד מטומטם בשביל לחשוב שהמחיר בישראל יכול להיות זול יותר מארה"ב.

כנראה שפשוט כל כך התרגלת לכך שבישראל שודדים את הצרכן בכל פינה כמעט, שעצם הדיון בשאלה "למה, בעצם?" לא עולה על דעתך.

פורסם

לפי ההיגיון של יאיר לפיד , שהתבטא במס לפי גודל טלוויזיה , צריך לקוות שלא יחליטו לעשות מס לפי מהירות מעבד...

עם מדיניות מיסוי כמו בישראל , אין מצב שהמחירים יהיו כמו בארה"ב.

פורסם

איבורי ו-KSP לא משווים מחיר לשום דבר ואפילו בינם לבין עצמם בקושי. זה פירסום שיקרי ולא מגיע להם.

תמיד הם עשו לי בעיות, וצריך לדבר עם מנהל ולהתעקש, ולוקח הרבה זמן, וגם אז זאת החלטה פר מקרה לגופו, כשהם מנסים מאוד להתנער ממנה, שלבסוף תמיד נופלת על היכולת שלהם לספק את המחיר המבוקש בכלל.

לא שווה את הזמן להתעסק עם הפוצים האלה. ואם זה מחיר "מיוחד" אז בכלל...

KSP אסון לגמרי. איבורי עוד איכשהו.

היה מקרה לא מזמן עם 2 חנויות בזאפ בטלוויזיה 50 אינץ' שכל יום כל חנות אחת התחרתה לסירוגין באחרת על המקום הכי נמוך והוזילה את המחיר ב-10 שקל.

כך הן המשיכו תקופה מסויימת, back and forth, עד שהן הגיעו לשפל של 200 ש"ח מתחת למחיר ההתחלתי שלהן.

בשלב מסויים לאחת החנויות נמאס והיא הקפיצה בחזרה את המחיר. החנות השניה העלתה גם היא בעקבותיה.

אחי שעקב בעניין אחר ההשתלשלות המצחיקה הזדרז לבצע את הרכישה בדיוק בשלב שהבחין בקפיצת המחיר וההתנרמלות באחת החנויות חחח.

תזמון מושלם. :)

נערך על-ידי nat64x

פורסם
לפי ההיגיון של יאיר לפיד , שהתבטא במס לפי גודל טלוויזיה , צריך לקוות שלא יחליטו לעשות מס לפי מהירות מעבד...

עם מדיניות מיסוי כמו בישראל , אין מצב שהמחירים יהיו כמו בארה"ב.

אבל אין מס על חומרת מחשב. אך ורק מע"מ. מס מקומי של המדינה יש גם בארה"ב.

למה להגיד שטויות?

פורסם

א. כי המיסים בישראל גבוהים מבארה"ב.

ב. על עלויות משלוח שמעת?

ג. קניה בכמויות.

פורסם
ב. על עלויות משלוח שמעת?
רוב הדברים מיוצרים במזרח הרחוק. למה אתה מניח שעלויות משלוח משם לארה"ב תמיד זולות יותר מאשר לישראל?

קנייה בכמויות כן משפיעה ומוזילה, אבל עלות המשלוח הבסיסית היא לא שונה.

בסופו של דבר, זה תלוי חזק בגודל השוק, ויש מוצרים מסוימים שהיצרנים שלהם דוחפים אותם חזק בישראל, ובארה"ב - דווקא פחות. לפעמים גם תופתע לראות שהמחירים בישראל נמוכים יותר מבארה"ב על מוצרים אלה (חלק ממוצרי החשמל של סמסונג וLG למשל).

פורסם

כי יש תחרות וזמינות הרבה יותר גדולה בין חברות השילוח לארה"ב מאשר לישראל.

פורסם
א. כי המיסים בישראל גבוהים מבארה"ב.

ב. על עלויות משלוח שמעת?

ג. קניה בכמויות.

ציטטתי את האימרה המדויקת עליה הגבתי.

נאמר שם "...מס לפי גודל טלווזיה, נקווה שלא יחליטו לעשות מס לפי מהירות מעבד...עם מס כמו בישראל אין מצב שהמחירים יהיו כמו בארה"ב".

המעמ בישראל גבוה בהכרח מאשר המעמ בכל מדינה בארה"ב? אני די בטוח שלא.

על עלויות משלוח שמעתי, ראה מה שאמר qttp. כך או כך, לא דיברתי על זה, אלא הגבתי באופן ישיר על הציטוט שלעיל - כך שלא ברור לי למה אתה אומר לי את זה.

כנ"ל לגבי קניה בכמויות.

די, בואו נפתח דיון רציני. מספיק עם הילדותיות הזו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

טוב, עשיתי בדיקה קצרה. המעמ בישראל אכן גבוה יותר מאשר מס הקניה בארה"ב. (בכ- 10%).

עם זאת, יש לציין שוב:

המחירים שאנחנו רואים באתרים כמו newegg הם ללא מס הקניה הזה. אנשים מתעלמים מן העובדה הזו.

פורסם
המחירים שאנחנו רואים באתרים כמו newegg הם ללא מס הקניה הזה. אנשים מתעלמים מן העובדה הזו.

זה נכון, אבל כמו שאתה רואה, ההבדל הוא 10% מקסימום (לרוב פחות). הפרש המחירים ברוב המוצרים גדול מ10%. כמו כן, בארה"ב העניין עם מס הקנייה בקניות באינטרנט הוא די פרוץ. הרבה פעמים החנויות לא מחייבות את המס, או מחייבות אותו רק במשלוח למדינות מסוימות וכו'. יש כאלה שהתחילו לחייב לאחרונה, אחרי שבמשך שנים לא חייבו (אמזון, נדמה לי). בכל מקרה, יצא לי להזמין בnewegg פעם אחת בלבד, לכתובת בארה"ב, ולא חויבתי במס קנייה בכלל.

פורסם

אוקיי. אני מקבל את זה.

עם זאת, לבוא להאשים את "מדיניות המס של מדינת ישראל" דווקא בתחום עליו מוחל מס מינימלי, זה דבר די עקום לדעתי. בטח ובטח ההשוואה ל"מס העשירים" של לפיד שפשוט לא קשור.

פורסם
זה נכון, אבל כמו שאתה רואה, ההבדל הוא 10% מקסימום (לרוב פחות). הפרש המחירים ברוב המוצרים גדול מ10%. כמו כן, בארה"ב העניין עם מס הקנייה בקניות באינטרנט הוא די פרוץ. הרבה פעמים החנויות לא מחייבות את המס, או מחייבות אותו רק במשלוח למדינות מסוימות וכו'. יש כאלה שהתחילו לחייב לאחרונה, אחרי שבמשך שנים לא חייבו (אמזון, נדמה לי). בכל מקרה, יצא לי להזמין בnewegg פעם אחת בלבד, לכתובת בארה"ב, ולא חויבתי במס קנייה בכלל.

בואו לפחות נעמיד דברים על דיוקם. בארה"ב אין מע"מ או כל "מס צריכה" כללי אחר ברמה הפדרלית. מס הקניה בארה"ב הוא מס שגבייתו היא באחריות בית העסק (כמו המע"מ בישראל), שנקבע בכל מדינה (State לעניין זה) בנפרד ותקף רק לתושבים באותה מדינה. לפיכך, כשמזמינים ממדינה אחרת, העסק לא יכול לגבות ממך את המס הזה כי המס לא חל עליך. זה הכל, מאוד פשוט.

לגבי שיעור המס הזה, הרי שבמדינות השונות הוא נע בין 12% עבור מוצרים מקטגוריות מסויימות בגבולו העליון ועד ל0 מוחלט בגבולו התחתון, כשנראה שהממוצע עומד על אזור ה7%-8%, נמוך בהרבה מישראל - אבל זאת ממש לא הנקודה: המחירים בכל אתר מכירות אמריקאי מוצגים ללא מס הקניה, אז מה יותר פשוט מלהוסיף להם 18% בשביל להשוות את המחירים לאלו בישראל (וזאת בהנחה שמדובר בפריט שלא חל עליו בישראל שום מס פרט למע"מ)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים