עבור לתוכן

יכול להיות שיש תיאום מחירים בין KSP לאייבורי?

Featured Replies

פורסם

לפחות אני לא שקרן כמוך.

הלוואי שיתבעו את כולכם. אעלק מאשימים את 2 החנויות הכי זולות בארץ בהפקעת ותיאום מחירים... איזה מטומטמים.

• תגובות 94
  • צפיות 33.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אשכרה. כאילו שקשה למצוא דברים אמיתיים להאשים אותם בהם. :)

פורסם

שקרן? טענתי בדיוק שתי טענות עובדתיות, ואני עומד מאחורי שתיהן באופן מלא:

1. כשמדובר בחומרה "מתקדמת", הרשתות הללו ממש לא זולות ביחס לכמה מהמתחרים.

2. לפחות לפני כמה שנים, החברות הללו הסכימו להשוות מחיר רק מול הצעות מחיר מודפסות, אך בעצמן סירבו להנפיק כאלו - וזאת מנסיון אישי.

פורסם

הן בהחלט לא תמיד הכי זולות, אבל הן עדיין זולות יותר במידה יחסית משמעותית מהשחקניות היקרות בשוק (לדוגמה, באג).

פורסם

אז מה? זה כמו להגיד ששופרסל זולה כי בפיצוציות המחירים עוד יותר יקרים.

פורסם

אבל זה שהם לא הכי זולים לא פוסל את זה שהם יחסית זולים...

כמו שסניפים מסויימים של שופרסל דיל הם כן יחסית זולים ולקנות בהם זה סביר מספיק אם זה סניף טוב והוא קרוב לבית שלך, גם אם זה לא הסניף הכי זול שקיים בארץ.

פורסם

אתה סתם מתפלפל איתו על התפל, העיקר הוא שהוא פשוט טועה.

אין שום חנות אמיתית (עם סניף ומלאי מיידי שאתה יכול לאסוף באותו רגע, לא אך ורק בהזמנה באינטרנט עם משלוח שלוקח זמן) שזולה יותר מ-KSP ואייבורי וזאת כאמור מהסיבה הפשוטה שאם תהיה קיימת חנות כזאת - הם מתחייבים להשוות אליה את המחיר.

אז אני לא מבין על מה הויכוח המטומטם הזה של כן יחסי לא יחסי, שופרסל דיל מגה ורמי לוי.

פורסם

... אלא אם החנות במקרה בעיר אחרת, או לא מוציאה הצעות מחיר מודפסות (אלא אם המדיניות הזו השתנתה בינתיים), או שמוכנה לפרק את התשלום רק ל3 תשלומים בלי ריבית ולא ל12, או שאין לה את המוצר במלאי אפילו שגם לסניף המקומי של KSP אין אותו (ואגב, גם אם לחנות האחרת יש את המוצר במלאי לאספקה מיידית, לך תוכיח זאת לKSP), שכן אז הן לא ישוו מחירים.

לשם הדגמת האבסורד: נניח וTMS מוכרת מוצר מסויים ב10% פחות מKSP. האם KSP תשווה לי את המחיר? חלילה, הרי אני לא גר בנתניה... אבל העיקר לטעון שהם "הכי זולים בהגדרה" רק כי הם מוכנים להשוות מחיר בתנאים מסויימים.

פורסם

בכל מקרה כל הדיון הזה מפגר ביסודו. אתם קמצנים ובכיינים.

מחירי החומרה בארץ לא פחות ממצויינים. אעלק תיאום מחירים והפקעת מחירים. זה שקר גס ובוטה שמנותק בצורה מגוחכת לחלוטין מהמציאות.

פורסם

כן, אתה חוזר על זה כבר כמה פעמים, אבל לאמת זה לא יהפוך. המחירים בתחום המחשוב פה הרבה פחות זוועתיים מבתחומים אחרים, אבל אם הייתה פה תחרות אמיתית בין שתי החברות היחידות הגדולות מספיק בשביל לייבא בסיטונאות ברמה "עולמית", המחירים היו יורדים (לפני תוספת המע"מ) לרמתם בארה"ב אם לא פחות - אחרי הכל, הוצאות שכר העובדים נמוכות פה בהרבה.

פורסם

הקטע שפה חוסר התחרותיות (שיחסית לתחומים אחרים כנראה לא כזה נורא) נובע פשוט מהתרבות הישראלית ולא מחסמים ממשלתיים/חוקיים כלשהם.

במשך השנים קמו רשתות וקמו חנויות - כולם נפלו כי פשוט היו חאפרים.

פורסם

בואו נצחק קצת על העובדה שמישהו פה העז להשוות את ישראל לארה"ב, מה שרשת בארה"ב קונה בחודש KSP וIVORY לא יקנו ביחד לשנה

אז הנקודת מוצא שונה במיוחד שבארץ יש מיסים גבוהים הרבה יותר מארהב

עכשיו נלך להשוואת מחירים, חנות A רואה מה קורה בחנות B ושמה מחיר זהה = זה חוקי

תאום מחירים זה כשחנות A מדברת עם חנות B ואומרת מחר המחיר יהיה X = זה לא חוקי

עכשיו נחזור למחיר עצמו, המחיר יהיה בסיס+תשלומי יבוא+מיסים+רווח = מחיר סופי לצרכן

מאחר וחוץ מהרווח השאר יהיה די זהה השאלה היא לכמה נמוך כל רשת מוכנה לרדת ברווח על מנת למכור

זאת אחת הסיבות שKSP ו IVORY הכי זולות בישראל, הם מוכרות מספיק בשביל להסתפק ברווח נמוך יחסית לחנויות אחרות

אבל זה לא אומר שהם יתאבדו על כל לקוח, יש אחוז רווח מינימלי שלפיו הם יעבדו אחרת העסק יהיה לא רווחי

אישית, המחירים בארץ זה סבירים

עדיין, המחשב הנוכחי שלי יובא מארה"ב בגדול... פשוט כי שם יש מבצעים טובים (אין על סייבר מאנדי)

פורסם
בואו נצחק קצת על העובדה שמישהו פה העז להשוות את ישראל לארה"ב, מה שרשת בארה"ב קונה בחודש KSP וIVORY לא יקנו ביחד לשנה

כן, באמת בואו נצחק על זה שאתה דביל. אכן יש הבדל בין רכישת מוצר בודד לרכישה סיטונאית, ובין רכישה של חנות שכונתית של 20 יחידות והרכישה של KSP של 5,000 יחידות, אבל ברגע שאתה מזמין באלפים, אין הבדל ממשי בין 5,000 יחידות לבין 100,000 יחידות.

אז הנקודת מוצא שונה במיוחד שבארץ יש מיסים גבוהים הרבה יותר מארהב

אבל יקר פה יחסית לארה"ב גם כשמורידים את רכיב המע"מ. כמובן שישנם גם פרמטרים אחרים - עלויות שילוח, מס חברות, שכר עובדים, עלות מבנים וכולי, אבל נדמה לי שהמאזן הכללי פה הוא לא לרעת ישראל.

עדיין, המחשב הנוכחי שלי יובא מארה"ב בגדול...

ובזאת אמרת הכל. עלות המוצר עצמו, הרווח של החנות בארה"ב גם עם המבצע ועלות המשלוח של הפריט הבודד לישראל עלו לך פחות מלקנות "בחנות הכי זולה בארץ".

פורסם

האמת היא שמחשבים ניידים (לא רכיבי חומרה) לא כזה זולים. אני רוצה לקנות עכשיו נייד קטן (11.6"). מעבר לזה שהמבחר שיש פה זוועתי (במיוחד ב KSP ובאייבורי) - הוא גם די יקר. לפטופים מוזלים שאמורים לעלות גרושים (200 - 300 דולר) עולים פה בערך 10 - 20 אחוזים יותר, לאחר חישוב המס ולאחר עלויות שילוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים