עבור לתוכן

יכול להיות שיש תיאום מחירים בין KSP לאייבורי?

Featured Replies

פורסם

יש תיאום , אבל לא במובן שהחוק התכוון אליו.

יש השוואת מחירים בריאה למחיר הנמוך של המתחרה , וזה משחק לטובת הצרכן.

אני למשל קניתי בעבר זיכרון ראם , ב ksp הוא עלה בסביבות ה100 ובאייבורי קצת יותר מ200.

הלכתי לאייבורי והם השוו את המחיר למחיר של ksp.

אם המקרה היה הפוך ksp גם היו משווים.

אתה שוכח שלחנות יש הוצאות שלך אין כלקוח שמזמין מ ebay , ואני לא מדבר על מיסים ישירים.

יש עובדים , עלות תפעול החנות , ארנונה , מס על הרווחים ועוד.

החנויות לא באמת יכולות למכור את כל טווח המוצרים שלהם ברווח מינימלי , אלא אולי מוצר נקודתי ובמספר יחידות קטן יחסית.

• תגובות 94
  • צפיות 33.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אכן כן.

הייתה איזו תקופה לפני שנתיים בערך כשבאג רצו לחסל כנראה את המלאי של הLogitech MX518 ומכרו אותו במבצע ב100 ש"ח או משהו כזה. מחיר רגיל בכל החנויות היה 150 וצפונה. מה עשו אייבורי? הורידו זמנית את המחיר הרגיל שלהם ל95. הזמנתי אותו מאייבורי (שגם עשו משלוח חינם) וחשבתי עד כמה זה משעשע כשקיבלתי את העכבר עם חשבונית על 95 ש"ח כשעל הקופסה מופיע 170 ש"ח. :)

ברור ושקוף שזו הייתה תגובה למבצע של באג. כשהמחירים מתפרסמים בגלוי אין באמת צורך לטרוח בשביל לתאם מחירים. אז האם אנחנו כצרכנים הרווחנו או הפסדנו מזה?

פורסם

זה שיש תאום מחירים בין חניות זה אך ורק בגלל שהספקים של שניהם אומרים להם לא להוריד את המחיר מתחת ל X כסף כדי לא להרוג את המוצר

תאמין לי איש המכירות של KSP הוא גם איש מכירות של IVORY

אומר לך את זה מנסיון של הרבה שנים בחנות מחשבים

פורסם

חחחחח כן לתיאום מחירים ראיתי מסך בKSP שעלה 1015 ופיתאום פלא ירד ל- 1000 פחחח גם כן אלה :)

אז רגע, אנחנו הלקוחות נפגעים מהתיאום מחירים???

פורסם
  • מחבר
אכן כן.

הייתה איזו תקופה לפני שנתיים בערך כשבאג רצו לחסל כנראה את המלאי של הLogitech MX518 ומכרו אותו במבצע ב100 ש"ח או משהו כזה. מחיר רגיל בכל החנויות היה 150 וצפונה. מה עשו אייבורי? הורידו זמנית את המחיר הרגיל שלהם ל95. הזמנתי אותו מאייבורי (שגם עשו משלוח חינם) וחשבתי עד כמה זה משעשע כשקיבלתי את העכבר עם חשבונית על 95 ש"ח כשעל הקופסה מופיע 170 ש"ח. :)

ברור ושקוף שזו הייתה תגובה למבצע של באג. כשהמחירים מתפרסמים בגלוי אין באמת צורך לטרוח בשביל לתאם מחירים. אז האם אנחנו כצרכנים הרווחנו או הפסדנו מזה?

אני מסכים איתך שבפיקים כאלו הצרכן מרוויח. כי יש פה הורדות מחירים נקודתית ומלחמה על מוצר מסויים.

אבל אני מדבר על שאר הזמן... על היום יום. כמו עכשיו לדוגמה.

אין שום מבצעים, אין מכירות קבוצתיות בHWZONE, אין חג או משהו כזה... והנה הפלא ופלא כל המחירים (בקטגוריה שאני בדקתי) זהים לחלוטין.

פורסם

ומה הבעיה בכך שהם זהים?

פורסם

אתה מדבר על הזמן על מכירות קבוצתיות כאילו הן דוגמה. למעשה, הן משמשות דוגמה לכיוון ההפוך - כמה מכירות קבוצתיות שהצליחו ראית לאחרונה? מתי אי פעם ראית מכירה קבוצתית על רכיב חומרה בסיסי (מעבד/לוח/כונן קשיח וכד') שיצאה לפועל?

המכירות הקבוצתיות שמצליחות לתת ירידת מחיר משמעותית, הן על מוצרי נישה (כמו SSD לפני המכירה הראשונה, או רכיבים יקרים במיוחד המיועדים לשוק הגבוה). עבור רוב מוצרי החומרה הנפוצים אין לך סיכוי להשיג חיסכון משמעותי או בכלל במכירה קבוצתית, מהסיבה הפשוטה שאין לאן לרדת - המחירים שלהם גם ככה קרובים להיות מחירי הפסד.

פורסם

אתה זורק כאן השערות שמבוססות על ההנחות שלך והן לא נכונות. עסק רוצה וצריך להרוויח ולרוב כמה שיותר.

שוק המחשבים הוא שוק שנכנס תחת קטגוריה בשם "תחרות משוכללת" והמחירים של המוצרים נקבעים (בתיאוריה ובעולם אידיאלי) על פי היצע וביקוש. אם יצרן יתמכר מוצר בשונה מעלות שיווי המשקל שלו (הנקודה בה ההיצע והביקוש נפגשים, המחיר שבו הצרכנים צורכים את כל היחידות שהיצרן מוכן ליצר במחיר מסויים), יווצר לו עודף/מחסור בהיצע והוא יצטרך להתכוונן מחדש עד שיגיע למחיר "הנכון" (משמע הוא לא ממקסם את הרווחים שלו ולכן זה לא משתלם לו).

ההנחה שלך שהחנויות רוצות למכור במחיר הנמוך ביותר כדי להיות זולות יותר מהמתחרים היא לא נכונה, החנויות רוצות למקסם רווחים ולא אכפת לחנות X אם חנות Y מוכרת במחיר נמוך יותר משלה, כל עוד חנות X יודעת שהיא מרוויחה את המקסימום שהיא יכולה להרוויח בדיוק במחיר הקיים שלה.

אם זה יקר או לא זאת כבר שאלה אחרת, הכל שאלה של כמה הצרכנים רגישים למחיר, או במילים פשוטות כמה הם מוכנים לשלם - הספקים ידרשו את המקסימום. המחיר עולה כשיש ביקוש ויוריד כשאין ביקוש - זה ככה פשוט.

נערך על-ידי aStudent

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי מה המטרה של הדיון הזה? כי במשך 4 עמודים לא הצלחתי להבין.

1. אין שום "תיאום מחירים" בין KSP לאייבורי, יש דבר מאוד פשוט שנקרא תחרות.

2. היום באינטרנט כל אחד יכול להיכנס לזאפ ולהשוות מחירים. אם תעשה בדיקה אתה תראה כמעט בכל התחומים שיש "תיאום מחירים" בין כמעט כל החנויות שמופיעות בזאפ, לכל היותר עם הפרשים של שקלים בודדים ובחלק מהמקרים גם זהות מוחלטת. כל חנות נכנסת (החנויות הגדולות על בסיס יומי) לאתרים של החנויות המתחרות ומוודאות שהמחירים שלהן עדיין תחרותיים. אם חנות מסויימת הורידה מחיר, היא תוריד גם כן. ו-וואלה כן, אם חנות מסויימת תעלה אז יש מצב שגם השניה תחליט להעלות את המחיר. זכותה המלאה.

3. אייבורי ו-KSP הן שתי חנויות המחשבים הכי זולות בישראל נקודה סוף פסוק. ולמה? כי הן מתחייבות להשוות כל הצעת מחיר........ לכן, להאשים אותן ב"תיאום מחירים" ובזה ש"המחירים בישראל גבוהים" זה פשוט טיפשי.

4. המחירים בשוק המחשבים בישראל ממש לא גבוהים, להיפך. הם זולים באופן קיצוני, בצורה כזאת שברוב המקרים אם תזמין את המוצר ביבוא אישי מחו"ל יצא שתשלם יותר בגלל עלויות המשלוח והמכס (עמלות השחרור מהמכס)... ואם היית קונה ב-KSP/אייבורי גם היית משלם פחות וגם היית לוקח את המוצר במלאי מיידי.

בקיצור, שוב, מה המטרה של הדיון הזה?

יש לי הרגשה שהדיון הזה שוב הולך לחפור במשך 20 עמודים על כלום....

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

מחזק....

לא צריך לחפש בכוח על מה לבכות. מחירי החומרה בארץ סבירים למדי ואפילו גם טובים למדי. יש לזכור שמחירים בחנויות חומרה אמריקניות הם ללא מס מקומי שעל הצרכנים שם לשלם.

פורסם

בקשר להשוואת מחיר , ksp השוו מחיר רק לפי האזור של החנות.

הם לא מוכנים להשוות מחיר לחנות אינטרנט או לחנות שלא באזור של הסניף ממנו קונים.

פורסם
מישהו מוכן להסביר לי מה המטרה של הדיון הזה? כי במשך 4 עמודים לא הצלחתי להבין.

1. אין שום "תיאום מחירים" בין KSP לאייבורי, יש דבר מאוד פשוט שנקרא תחרות.

תחרות אמורה להוביל לאחד מהשניים: או שאצל כל המתחרים המחיר יתייצב על המינימום האפשרי (מחיר שתחתיו אף אחד לא ירד גם בשביל למשוך לקוחות פשוט כי זה לא משתלם), או שהתחרות תהיה באמצעות "ערך מוסף" כלשהו ולא רק המחיר. בין אייבורי וKSP בהכרח לא מדובר במקרה השני, אז אתה טוען שהמחירים הם מחירי רצפה? נחזור לכך ב4.

2. היום באינטרנט כל אחד יכול להיכנס לזאפ ולהשוות מחירים. אם תעשה בדיקה אתה תראה כמעט בכל התחומים שיש "תיאום מחירים" בין כמעט כל החנויות שמופיעות בזאפ, לכל היותר עם הפרשים של שקלים בודדים ובחלק מהמקרים גם זהות מוחלטת. כל חנות נכנסת (החנויות הגדולות על בסיס יומי) לאתרים של החנויות המתחרות ומוודאות שהמחירים שלהן עדיין תחרותיים. אם חנות מסויימת הורידה מחיר, היא תוריד גם כן. ו-וואלה כן, אם חנות מסויימת תעלה אז יש מצב שגם השניה תחליט להעלות את המחיר. זכותה המלאה.

ותודה שסתרת את עצמך. החנויות אמורות לשאוף להיות בראש הרשימה. חנות אחת העלתה את המחיר ב10 שקל? הגיוני שגם השאר יעלו, זה נכון, אבל למה ב10 שקל גם הן? הרי בוודאות המחיר החדש הוא לא "מחיר הרצפה" שהוזכר קודם, אז אין שום הגיון לא להעלות רק ב8 שקל, עדיין להרוויח יותר מאשר קודם וגם למשוך יותר לקוחות...

3. אייבורי ו-KSP הן שתי חנויות המחשבים הכי זולות בישראל נקודה סוף פסוק (שקר, אלא אם אתה מדבר רק על חומרה בסיסית. ראית את מחירי כרטיסי המסך הנורמליים אצלם?). ולמה? כי הן מתחייבות להשוות כל הצעת מחיר........ לכן, להאשים אותן ב"תיאום מחירים" ובזה ש"המחירים בישראל גבוהים" זה פשוט טיפשי. השוואת המחיר לא יוצרת שום תחרות ביניהן, אם המחירים שלהן שווים גם כך. אה, ולפחות נכון לפעם האחרונה שבדקתי, וזה לפני כמה שנים, לא אלו ולא אלו היו מוכנים להשוות להצעות מחיר באינטרנט, אלא רק להצעות מודפסות, בעוד שהם עצמם סירבו בתוקף להנפיק הצעות מחיר שכאלו. תודה באמת.

4. המחירים בשוק המחשבים בישראל ממש לא גבוהים, להיפך. הם זולים באופן קיצוני, בצורה כזאת שברוב המקרים אם תזמין את המוצר ביבוא אישי מחו"ל יצא שתשלם יותר בגלל עלויות המשלוח והמכס (עמלות השחרור מהמכס)... ואם היית קונה ב-KSP/אייבורי גם היית משלם פחות וגם היית לוקח את המוצר במלאי מיידי.

אם אני מזמין מוצר מחו"ל, אני משלם על הרבה דברים:

- מחירו הסיטונאי של המוצר

- הנתח של החנות בה קניתי

- עלות המשלוח לישראל

- עלות עמלות המכס (אם ההזמנה נעשית בדואר ולא בשירות משלוחים כמו FEDEX הרכיב הזה הוא אפס עגול, אגב).

- המע"מ הישראלי ושאר המיסים המקומיים.

הראשון והאחרון זהים בלי קשר לאופן הרכישה, אבל השלישי והרביעי זולים בהרבה (פר פריט) בייבוא מסחרי ביחס לייבוא פרטי, כך שלהשוות ייבוא אישי לרכישה בארץ זו ממש לא השוואה הוגנת - בעיקר היות והויכוח הוא לא על השאלה "איך משתלם לקנות", אלא על הסעיף השני בלבד. האם אתה טוען שהנתח של החנות קטן יותר בישראל מאשר במקומות אחרים? בחלום הלילה. זה לא נכון לשום תחום, לרבות תחום המחשוב.

בקיצור, שוב, מה המטרה של הדיון הזה?

יש לי הרגשה שהדיון הזה שוב הולך לחפור במשך 20 עמודים על כלום....

פורסם
בקשר להשוואת מחיר , ksp השוו מחיר רק לפי האזור של החנות.

הם לא מוכנים להשוות מחיר לחנות אינטרנט או לחנות שלא באזור של הסניף ממנו קונים.

כי לא מדובר באותם תנאים. אתה לא יכול לצפות מחנות שנמצאת עם סניף ומלאי מיידי ליד הבית שלך שתתחרה במחיר מול חנות בלי סניף ליד הבית שלך ושדורשת זמן משלוח ולא איסוף מיידי.

פורסם

VIC07 זאת פעם ראשונה ואחרונה שאני מגיב לך בדיון הזה אם לא תלמד לצטט כמו בן אדם.

תחרות אמורה להוביל לאחד מהשניים: או שאצל כל המתחרים המחיר יתייצב על המינימום האפשרי (מחיר שתחתיו אף אחד לא ירד גם בשביל למשוך לקוחות פשוט כי זה לא משתלם), או שהתחרות תהיה באמצעות "ערך מוסף" כלשהו ולא רק המחיר. בין אייבורי וKSP בהכרח לא מדובר במקרה השני, אז אתה טוען שהמחירים הם מחירי רצפה? נחזור לכך ב4.

לא, זה לא "מה שאני טוען", זאת המציאות.

ותודה שסתרת את עצמך. החנויות אמורות לשאוף להיות בראש הרשימה. חנות אחת העלתה את המחיר ב10 שקל? הגיוני שגם השאר יעלו, זה נכון, אבל למה ב10 שקל גם הן? הרי בוודאות המחיר החדש הוא לא "מחיר הרצפה" שהוזכר קודם, אז אין שום הגיון לא להעלות רק ב8 שקל, עדיין להרוויח יותר מאשר קודם וגם למשוך יותר לקוחות...

איך בדיוק "סתרתי את עצמי"? אתה מתעסק פה בחרא וכותב שטויות. זה שחנות אחת העלתה את המחיר ב-10 שקל לא אומר שזה לא עדיין מחיר ריצפה.

(שקר, אלא אם אתה מדבר רק על חומרה בסיסית. ראית את מחירי כרטיסי המסך הנורמליים אצלם?)

לא שקר יא מטומטם, המשך בציטוט הבא:

השוואת המחיר לא יוצרת שום תחרות ביניהן, אם המחירים שלהן שווים גם כך. אה, ולפחות נכון לפעם האחרונה שבדקתי, וזה לפני כמה שנים, לא אלו ולא אלו היו מוכנים להשוות להצעות מחיר באינטרנט, אלא רק להצעות מודפסות, בעוד שהם עצמם סירבו בתוקף להנפיק הצעות מחיר שכאלו. תודה באמת.

השוואות מחיר מול חנויות אחרות יקרות יותר יא דביל.

חוץ מזה, אם המחירים שווים אז זאת בדיוק השוואת מחיר. מה זה משנה אם זה נעשה מראש או רק לאחר בקשה שלך? אם כבר אז עדיף שיהיה מראש.

לגבי השטות של ההצעות באינטרנט - אתה משקר.

אם אני מזמין מוצר מחו"ל, אני משלם על הרבה דברים:

- מחירו הסיטונאי של המוצר

- הנתח של החנות בה קניתי

- עלות המשלוח לישראל

- עלות עמלות המכס (אם ההזמנה נעשית בדואר ולא בשירות משלוחים כמו FEDEX הרכיב הזה הוא אפס עגול, אגב).

- המע"מ הישראלי ושאר המיסים המקומיים.

הראשון והאחרון זהים בלי קשר לאופן הרכישה, אבל השלישי והרביעי זולים בהרבה (פר פריט) בייבוא מסחרי ביחס לייבוא פרטי, כך שלהשוות ייבוא אישי לרכישה בארץ זו ממש לא השוואה הוגנת - בעיקר היות והויכוח הוא לא על השאלה "איך משתלם לקנות", אלא על הסעיף השני בלבד. האם אתה טוען שהנתח של החנות קטן יותר בישראל מאשר במקומות אחרים? בחלום הלילה. זה לא נכון לשום תחום, לרבות תחום המחשוב.

אתה חי בסרט ואין לך מושג מהחיים שלך.

פורסם

העיקר שלך יש, גאון הדור. יש לך תרבות דיון של שד טסמני.

נערך על-ידי vic07

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים