עבור לתוכן

יכול להיות שיש תיאום מחירים בין KSP לאייבורי?

Featured Replies

פורסם

נו אז מה שיתאמו מחירים

מה יהיה ההבדל אם ב KSP דיסק קשיח עולה 500 ובאיבורי 495

ב KSP ספק יעלה 495 ובאיבורי 500

• תגובות 94
  • צפיות 33.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מאמין שלרוב הם רוכשים מאותו ספק או מייבאים בעצמם וזה פחות או יותר יוצא אותם מחירי עלות שלהם.

אם שניהם יכולים להרוויח 20% על אותו מוצר זה עדיף מאשר שכל הזמן הם ישקיעו משאבים בתחרות שתניב להם מכל מוצר 5-10%..

פורסם
  • מחבר
נו אז מה שיתאמו מחירים

מה יהיה ההבדל אם ב KSP דיסק קשיח עולה 500 ובאיבורי 495

ב KSP ספק יעלה 495 ובאיבורי 500

לא יודע מה איתך אבל לי מפריע שהמחירים בארץ גבוהים כל כך.... (ברור לי שלא הכל החנויות אשמות, יש פה גם עניין של מיסים ומכס ובלה בלה בלה)

ומי שסובל מתיאום מחירים הוא בסופו של דבר הצרכן.

דבר ראשון אני שואל פה מסקרנות. כמו שאמרתי אני לא עורך דין ואני לא הולך לתבוע אף אחד.

אבל דבר שני יש בי איזה תקווה שאם באמת יש תיאום מחירים, להפסיק אותו ושתהיה תחרות אמיתית גם בין 2 הגדולות בארץ (נכון יש עוד חנויות אבל הם לא באותה ליגה כמו KSP ואייבורי)

פורסם

שיש שוק חופשי, ואם נתעלם ממיסים ומכס, יש פחות או יותר שוק חופשי אז שיתאמו מחירים הצרכן לא סובל מכך כי יש חנויות אחרות

אי אפשר ליצור תחרות על ידי חוקים והתערבות ממשלתית זה רק פוגע עוד יותר בצרכנים בנוסף לזה בשוק חופשי מאוד קשה להחזיק בתיאום מחירים כי יש חנויות אחרות

ולמה חנות כמו TMS לא באותה ליגה של KSP ואיבורי? בעיה להזמין באינטרנט?

פורסם

אם יש תיאום מחירים בין KSP ואייבורי - הוא לרוב לטובתך.

פורסם
  • מחבר
אם יש תיאום מחירים בין KSP ואייבורי - הוא לרוב לטובתך.

מאיזה בחינה?

שיש שוק חופשי, ואם נתעלם ממיסים ומכס, יש פחות או יותר שוק חופשי אז שיתאמו מחירים הצרכן לא סובל מכך כי יש חנויות אחרות

אי אפשר ליצור תחרות על ידי חוקים והתערבות ממשלתית זה רק פוגע עוד יותר בצרכנים בנוסף לזה בשוק חופשי מאוד קשה להחזיק בתיאום מחירים כי יש חנויות אחרות

ולמה חנות כמו TMS לא באותה ליגה של KSP ואיבורי? בעיה להזמין באינטרנט?

תתפלא אבל גם אנרכיה טוטאלית היא לא טובה כי כל אחד עושה מה שבא לו אז אתה כן צריך חוקים. הבעיה זה שאלה ששמים את החוקים לפעמים עושים שטויות ולפעמים גם מצפצפים. אז יוצא שמי שקרוב לצלחת מקבל הגנה מ"חוקים" כאלו ואחרים...

לא אמרתי שTMS לא חנות גדולה. אולי היא כן אולי היא לא... אבל תשאל אנשים ממוצעים ברחוב על חנות מחשבים, רוב התשובות יהיו אייבורי וKSP

פורסם

נניח הם מתאמים מחירים.

1. אתה יכול להוכיח את זה ולתבוע אותם?

2. קרטל במובן הקלאסי, זה לא. יש עוד המון חנויות, אתה לא חייב לקנות מהם.

פורסם

KSP ו IVORY ממש לא "ליגה" מעל חנויות אחרות, פשוט המודל העסקי שלהם שונה בתכלית-

הם עובדים בפריסה רחבה, ועיקר הלקוחות שלהם הם אנשים שנכנסים לחנות מבלי להבין יותר מדי ויוצאים עם מחשב או

אנשים שצריכים משהו מסויים ובמקום להזמין באינטרנט מעדיפים לקפוץ רגע לחנות שליד הבית שלך...

כמעט כל החנויות האחרות, בעלי סניף אחד (או כמה בודדים), מתבססים על הערך המוסף של מגוון, איכות, שירות, מחיר וכו'..

עדיין בסופו של דבר יש בשוק הרבה שחקנים, ואם KSP וIVORY מתאמים מחירים אז זה לא כל כך משנה- כי תמיד תוכל למצוא למצוא את המוצר בחנות אחרת ביותר זול...

הדבר יכול לפגוע רק בקהל לקוחות של KSP או IVORY בלבד.. (לרוב אנשים שלא חשופים למגוון של חנויות וגם פחות מעניין אותם)

בקיצור, ברור שזה לא בסדר לתאם מחירים אבל לא נראה לי שזה הבעיה בשוק המחשבים פה,

יש המון חלופות בשוק. מה שגם תכלס, מוצרים בKSP וIVORY לא יקרים משמעותית (אם בכלל) מחנויות אחרות

פורסם
מאיזה בחינה?

תתפלא אבל גם אנרכיה טוטאלית היא לא טובה כי כל אחד עושה מה שבא לו אז אתה כן צריך חוקים. הבעיה זה שאלה ששמים את החוקים לפעמים עושים שטויות ולפעמים גם מצפצפים. אז יוצא שמי שקרוב לצלחת מקבל הגנה מ"חוקים" כאלו ואחרים...

לא אמרתי שTMS לא חנות גדולה. אולי היא כן אולי היא לא... אבל תשאל אנשים ממוצעים ברחוב על חנות מחשבים, רוב התשובות יהיו אייבורי וKSP

מה קשר לאנרכיה? LOL

מחר אם אתה רוצה אתה יכול להקים חנות מחשבים ולמכור יותר זול מ KSP

אין עניין של חנות גדולה או לא מה הקשר בכלל? החנות יכולה לפעול ממרתף של מישהו לא צריך אפילו סניף אלה רק אפשרות להזמין דרך אינטרנט

ככה אני חושב פלונטר פועלים ויש להם קטלוג גדול של מוצרים וגם המחירים נוחים

זה שאנשים לא מיודעים לאלטרנטיבות זה סיפור אחר למרות שאני חושב שזה לא נכון לאנשים פשוט נוח להיכנס לסניף ולקחת את המוצר במקום לחכות לשליח

פורסם

ישראל זו כלכלה מאוד קטנה, כל החנויות יחדיו שוות ערך לעיר בסדרי גודל של רוב מדינות אירופה/רוסיה/ארה"ב.

KSP/אייבורי מסוגלים תאורתית להשתלט על כל המחירות בישראל, הרי יש להם סניף כל כמה עשרות קילומטרים, מה שאומר קל להגיע אליהם.

תוסיף את החנויות הקטנות וקיבלת דחיסות גבוהה של חנויות מחשבים לעומת היכולת קניה של האוכלוסיה - כלומר הם מסוגלים לייבא הרבה יותר, אבל לא יהיה למי לקנות.

זה אמור לגרום לתחרות עזה בין החנויות, אבל זה לא המצב - החנויות הקטנות נוטות להיסגר או להרוויח ממש מעט כי אין להן את הקשרים שיש לרשתות הגדולות.

לא מאמין לי? כנס לחנות מחשבים שכונתית, תראה שרוב המוצרים יעלו כמו עשרות אחוזים יותר מאשר באייבורי וכמובן שהמכירות שלהם נמוכות.

אם אתה מחפש את המחירים הטובים אז מבחינת כל חסכן, זהו דואו-פול של אייבורי ו-KSP כאשר הם נותנים בין המחירים הטובים ביותר מבחינת חומרת מחשבים.

פורסם
  • מחבר
מה קשר לאנרכיה? LOL

מחר אם אתה רוצה אתה יכול להקים חנות מחשבים ולמכור יותר זול מ KSP

אני לא יודע איפה אתה חי.... במדינה שלנו זה מאוד קשה. בעיקר בגלל חוסר הקשרים שיש ל"אנשים קטנים". בין אם זה קשרים במכס, קשרים לספקים, יבואנים ועוד....

הרי כל ילד יכול להכנס לאיביי ולקנות מוצר X ב30-40 אחוז יותר זול מהחנויות פה... אז למה הוא לא יכול לקנות 100 ולמכור אותם? בדיוק בגלל הבירוקרטיה שיש בישראל. בירוקרטיה שהרגילו אותנו לחשוב שלכל דבר צריך אישור מיוחד ובשביל כל אישור אתה צריך לשלם המון כסף (כשבתכלס מה שקורה זה שאיזה פקידה מתקתקת כמה כפתורים במחשב ומדפיסה נייר) ולחכות המון זמן.ואנחנו מורגלית לדעת שזה נכון וזה הגיוני. על הבירוקרטיה הזאת אני מדבר שהיא נועדה להגן על החזקים.

זה נראה כאילו אני מתחיל "להתבכיין" פה על המצב בארץ. זאת ממש לא הכוונה שלי פה.

בסך הכל העלתי נושא שמעניין אותי לדעת מה אנשים חושבים.

כנראה שאתם לא רואים או לא חושבים כמוני כי לי זה ממש מפריע שחברות (שגם ככה מרוויחות אחוזים יפים, בלשון המעטה - וזה כבר הוכח)מנסות לנצל ולמצוץ כל שקל שהם רק יכולות מהצרכן, והצרכן לא ממש יכול לעשות שום דבר בנידון כי מבחינת החוק הם לא עברו על שום דבר אלא רק עשו איזה שהוא מעקף או כיפוף או וואטאוור באיזשהיא פרצה בחוק....

פורסם
ישראל זו כלכלה מאוד קטנה, כל החנויות יחדיו שוות ערך לעיר בסדרי גודל של רוב מדינות אירופה/רוסיה/ארה"ב.

KSP/אייבורי מסוגלים תאורתית להשתלט על כל המחירות בישראל, הרי יש להם סניף כל כמה עשרות קילומטרים, מה שאומר קל להגיע אליהם.

תוסיף את החנויות הקטנות וקיבלת דחיסות גבוהה של חנויות מחשבים לעומת היכולת קניה של האוכלוסיה - כלומר הם מסוגלים לייבא הרבה יותר, אבל לא יהיה למי לקנות.

זה אמור לגרום לתחרות עזה בין החנויות, אבל זה לא המצב - החנויות הקטנות נוטות להיסגר או להרוויח ממש מעט כי אין להן את הקשרים שיש לרשתות הגדולות. אתה צודק בזה שחנויות שכונתיות פשוטות כבר בקושי מתקיימות, אבל יש המון חנויות קטנות שעובדות על בסיס האינטרנט שמתקיימות יפה מאוד. לא צריך שום קשרים מיוחדים, כמעט אף חנות לא מחזיקה מלאי, אלא מזמינה מהיבואן במידת הצורך.

לא מאמין לי? כנס לחנות מחשבים שכונתית, תראה שרוב המוצרים יעלו כמו עשרות אחוזים יותר מאשר באייבורי וכמובן שהמכירות שלהם נמוכות.

אם אתה מחפש את המחירים הטובים אז מבחינת כל חסכן, זהו דואו-פול של אייבורי ו-KSP כאשר הם נותנים בין המחירים הטובים ביותר מבחינת חומרת מחשבים.

קודם כל אין כזה דבר "דואופול מבחינה של מישהו". אם יש משהו שהשוק בישראל רחוק ממנו זה דואופול...

KSP וIVORY ממש לא שולטים בשוק המחשבים ביד רמה וכראיה תראה שרוב הלינקים בפורום לא מקשרים אליהם.

זה שהמחירים שלהם הכי טובים זו פשוט בדיחה כי זה לא נכון בעליל..

IVORY לעולם לא תשתלט על השוק רק בגלל כמות הסניפים שלה., ואם זה היה כזה פשוט כמו שאתה מתאר,

הם היו עושים את זה כבר ממזמן.

הרבה מאוד צרכנים בוררים בין החנויות לפני שקונים, ואחד הפרמטרים המרכזי זה שירות.

IVORY לא תצליח להגיע לרמת שירות שחנות קטנה יכולה, בגלל נפח הלקוחות..

המצב התחרותי כיום בשוק המחשבים הוא טוב מאוד! יש תחרות בין חנויות, ומחירים נמוכים לצרכנים (עד כמה שאפשר)

הלוואי המצב היה ככה בעוד כמה תחומים בארץ (ע"ע תשתית אינטרנט, חשמל, שוק הרכב, דואר ועוד...)

פורסם
אני לא יודע איפה אתה חי.... במדינה שלנו זה מאוד קשה. בעיקר בגלל חוסר הקשרים שיש ל"אנשים קטנים". בין אם זה קשרים במכס, קשרים לספקים, יבואנים ועוד....

הרי כל ילד יכול להכנס לאיביי ולקנות מוצר X ב30-40 אחוז יותר זול מהחנויות פה... אז למה הוא לא יכול לקנות 100 ולמכור אותם? בדיוק בגלל הבירוקרטיה שיש בישראל. בירוקרטיה שהרגילו אותנו לחשוב שלכל דבר צריך אישור מיוחד ובשביל כל אישור אתה צריך לשלם המון כסף (כשבתכלס מה שקורה זה שאיזה פקידה מתקתקת כמה כפתורים במחשב ומדפיסה נייר) ולחכות המון זמן.ואנחנו מורגלית לדעת שזה נכון וזה הגיוני. על הבירוקרטיה הזאת אני מדבר שהיא נועדה להגן על החזקים.

זה נראה כאילו אני מתחיל "להתבכיין" פה על המצב בארץ. זאת ממש לא הכוונה שלי פה.

בסך הכל העלתי נושא שמעניין אותי לדעת מה אנשים חושבים.

כנראה שאתם לא רואים או לא חושבים כמוני כי לי זה ממש מפריע שחברות (שגם ככה מרוויחות אחוזים יפים, בלשון המעטה - וזה כבר הוכח)מנסות לנצל ולמצוץ כל שקל שהם רק יכולות מהצרכן, והצרכן לא ממש יכול לעשות שום דבר בנידון כי מבחינת החוק הם לא עברו על שום דבר אלא רק עשו איזה שהוא מעקף או כיפוף או וואטאוור באיזשהיא פרצה בחוק....

הבעיה שאתה מתאר לא קשורה לאיבורי או KSP אלה למעורבות המדינה בכלכלה שמזיקה לצרכן זה לא משהו יחודי לתחום הזה

ויותר מעורבות בסגנון תביעות וחקירות על תיאום מחירים לא יעשו טוב לא לצרכנים ולא לעסקים

נערך על-ידי MeUser

פורסם
מאיזה בחינה?
מהבחינה שראיתי לעיתים קרובות אחת מהן מורידה מחירים כשהשנייה מורידה ולא ראיתי אותן מעלות מחירים כשהשנייה מעלה.
פורסם
לי זה ממש מפריע שחברות (שגם ככה מרוויחות אחוזים יפים, בלשון המעטה - וזה כבר הוכח)מנסות לנצל ולמצוץ כל שקל שהם רק יכולות מהצרכן, והצרכן לא ממש יכול לעשות שום דבר בנידון כי מבחינת החוק הם לא עברו על שום דבר אלא רק עשו איזה שהוא מעקף או כיפוף או וואטאוור באיזשהיא פרצה בחוק....
אתה מניח פה יותר מידי דברים, שהם לא נכונים בלשון המעטה.

א) מחירי החומרה בישראל ממש לא גבוהים ביחס למקובל במערב, כשמביאים את עלויות הייבוא והמיסוי בחשבון

ב) אחוז הרווח של חנויות מחשבים הוא ממש לא גדול (רק תראה כמה מהן נסגרו בשנים האחרונות - תאמין לי זה לא מזה שהרוויחו יותר מידי)

ג) המחירים של KSP ואייבורי מראש בין הנמוכים בארץ (לפעמים הכי נמוכים, אבל לא תמיד) בכל הקטגוריות, ובטח ובטח הכי נמוכים בקרב החנויות עם פריסה רחבה

ד) בעידן האינטרנט ל"תיאום מחירים" יש משמעות נמוכה בהרבה. אתה לא יכול למנוע ממנהלי אייבורי להסתכל באתר של KSP ולראות בכמה הם מוכרים, ולא ההיפך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים