עבור לתוכן

מחשב חדש, קול הפסיק לעבוד לאחר מספר ימים.

Featured Replies

פורסם

לפני כשבוע נרכש מחשב עם לוח אם gigabyte h61m-ds2 rev 4.0 והותקנה מערכת הפעלה 32 win 8.1.

עד לפני יומיים הקול עבד ופתאום ישנו איקס על הצלמית של הקול ובמנהל התקנים ישנו סימן קריאה על הדרייבר.

ניסיתי להתקין את כל הגירסאות של הדרייבר שקיימות באתר של גיגהבייט ושם דבר לא עוזר.

מה עושים במצב כזה?

פורסם

באופן כללי הבעיה יכולה להיות בלוח או במערכת ההפעלה (בעיקר דרייברים). מכיוון שמדובר במחשב חדש, הכי פשוט יהיה לממש אחריות, אבל אפשר לבדוק גם את הדברים הבאים:

1. יש לוודא שבביוס כרטיס הקול מופעל.

2. נסה להפעיל את המחשב במצב בטוח ובו תנסה להסיר את מנהל ההתקן (הדרייבר) של כרטיס הקול. לאחר מכן הפעל מחדש את המחשב ותתקין את הדרייבר המתאים.

3. נסה מערכת הפעלה live כלשהי ותראה האם כרטיס הקול מזוהה ועובד בה.

אגב, לפי מה שכתבת פה אני רואה 2 "טעויות" שלא קשורות לבעיה עצמה:

א. קנית מחשב חדש המבוסס על סוקט ומעבד מדור קודם .

ב. התקנת מערכת הפעלה 32 ביט במקום 64 ביט.

פורסם
  • מחבר

המחשב נרכש עבור סבא שלי שמתשמש רק בסקייפ, מייל ושידורי צפיה ישירה.

הצלחתי "לסחוט" ממנו הודאה שהוא תלש את הכבל של הרמקולים מהמקום עם מטאטא ואז הבעיה הופיעה.

לא רואים נזק פיזי על החיבור. ייתכן שיהיה אפשר להפעיל אחריות? אם לא, האם ניתן להשתמש בכרטיס קול USB במצב כזה?

לגבי הטעויות:

1) הדרישה היחידה שלו מהמערכת הייתה: שתהיה זולה ושסקייפ יעבוד. נרכשה המערכת הכי זולה של KSP והיות שהוא שדרג ממחשב מבוסס פנטיום 4 1.5 GHZ הוא מאושר עד השמיים מהתמורה שהוא קיבל עבור פחות מ900 שקלים (במחשב הקודם אי אפשר היה בכלל לצפות בשידורי רשת).

2) הותקנה מערכת הפעלה 32 ביט בגלל שהראם הוא 2 גיגה בלבד, ביקשתי לשדרג ל4 אבל KSP סירבו בטענה שהמפרטים המוזלים לא ניתנים לשינוי.

פורסם

טוב, המחשב הכי זול שמבוסס על מעבד של אינטל ב KSP שאני רואה הוא זה:

http://ksp.co.il/?uin=22059

זה נראה מחשב שהורכב מחלקים שרוצים להיפטר מהם (מעבד ולוח ישנים) או מחלקים זולים ולא משתלמים (מארז וספק גנריים, מודול זיכרון בנפח 2GB, דיסק קשיח בנפח 500GB). כמובן שיהיה שיפור ממעבד פנטיום 4 בתדר 1.5GHz, אבל עדיף היה לקחת מעבד פנטיום G3220 ולוח מתאים מאשר מעבד סלרון G470.

בכל מקרה, אני לא בטוח איך ניתוק של הכבל של הרמקולים אמור לגרום נזק (אלא אם כן המחשב עצמו נפל פיזית כתוצאה מהניתוק או משהו דומה). כל מה שאפשר להציע לך הוא לקחת את המחשב ל KSP ושהם יבדקו אותו.

פורסם
  • מחבר

קלעת בול, זה המחשב.

אני מסכים איתך שמחשב ממש לא להיט, אבל בשורה התחתונה הוא עונה על כל הצרכים שלו ואפילו יותר מהם, אז לא הייתה סיבה לשלם יותר.

המחשב עומד על הרצפה ככה שנזק מנפילה לא יכול להיות לו.

לדעתך אין אפשרות שנעשה נזק פיזי כתוצאה מתלישה חזקה?

פורסם

הכל יכול להיות. אני אישית חושב שסביר להניח ש"תלישה חזקה" תגרום נזק לכבל של הרמקולים יותר מאשר ללוח עצמו. הסיבה היא שברגע שמפעילים כח מסויים על החיבור הוא פשוט יתנתק, אבל אפשר לשער שמשיכה ממש חזקה יכולה למשוך איתה גם את החיבור הפיזי לפני שהיא תגרום לניתוק הכבל, כך שיש אפשרות שאכן נגרם נזק פיזי ללוח. אם אכן נגרם נזק פיזי ללוח ייתכן שמקורו בבעיה קיימת בלוח, כמו הלחמה לא טובה או חיבור רופף, שכך שהמשיכה רק "תרמה" לה ולא גרמה לה.

אגב, קח בחשבון שהבעיה לא בהכרח קשורה למשיכת הכבל - יכול להיות שהייתה בעיה בלוח ושמתם לב אליה רק לאחר משיכת הכבל.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לפנות ל KSP - במקרה הכי גרוע הם יגידו לך שגרמת נזק פיזי ללוח ושזה לא מכוסה באחריות, ואז תצטרך לקנות לוח חדש. מצד שני תתנחם בעובדה שהלוח הזה הוא כל כך "פשוט", כך שכל לוח זול לסוקט 1155 שתקנה יהיה פחות או יותר שקול לו...

פורסם
  • מחבר

במידה ובאמת נגרם נזק פיזי, אי אפשר לעקוף את הבעיה באמצעות כרטיס קול USB?

http://ksp.co.il/?uin=6055

פורסם

כרטיס קול בחיבור USB כזה אולי יעקוף את הבעיה, אבל צריך לחשוב שאם נגרם נזק פיזי לכרטיס הקול המובנה בלוח ייתכן שנגרם נזק לעוד רכיבים, דבר שיכול לגרום להופעת בעיות נוספות בעתיד.

פורסם

אפשר לנסות לחבר רמקולים בחיבור אחר ולהגדיר בכרטיס קול שזה יציאה אחרת.

וכמובן תשתמש ברמקולים אחרים לוודא מה הבעיה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים