עבור לתוכן

בעיות גלישה בנייח

Featured Replies

פורסם

שלום, כבר כחודשיים יש לי בעיות גלישה במחשב הנייח שלי.

הגלישה בWIFI דרך הסמארט תקינה לחלוטין.

אז ככה :

במוזילה אני לא מצליחה לגלוש בכלל, הוא פשוט לא מצליח להתחבר לאף אתר, ובכרום הגלישה כל כך איטית שלוקח לפעמים דקה לדף עד שהוא נטען. כמו שאמרתי, כאשר אני מתחברת דרך הסלולרי לרשת האלחוטית הכל תקין ועובד נהדר.

ביררתי עם הוט וגם עשיתי בדיקה משלי לאיתור תקלות במהירות גלישה והכל תקין. את הראוטר כבר איפסתי והוא גם לא מתריע על בעיות (להוכחה זה שמהסלולרי אין אף בעיית גלישה).

מה שכן שמתי לב (בנייח כמובן) זה באייקון הקטן בצד ימין למטה של החיבור לרשת (אתם יודעים ההוא עם ציור של שני מחשבים)...ניתן לראות שהמחשב שלי שולח מידע בצורה תקינה, בעוד האייקון של המחשב המרוחק בקושי עונה.

מה ניתן לעשות? מה זה יכול להיות?

אודה על העזרה :)

פורסם

על איזה מערכת הפעלה את עובדת? אני מנחש XP?

התקנת דרייברים לאחרונה?

פורסם

קודם כל - הדיון הזה כנראה מתאים יותר לפורום רשתות ואינטרנט.

דבר שני - לפי מה שכתבת כאן, המחשב הנייח מחובר לראוטר באופן חוטי (אחרת לא היה מופיע האייקון של שני המחשבים).

דברים שיש לנסות/לבדוק:

1. יש לנסות לחבר את המחשב ישירות למודם (כלומר לנתק את הראוטר) ולראות האם יש שינוי.

2. אם יש firewall מותקן/מוגדר במחשב הנייח יש לבטלו לצורך הבדיקה ולראות האם הוא הגורם לבעיה.

3. יש לנסות לחבר את כבל הרשת לחיבור LAN (פורט) אחר בראוטר ולראות האם יש שינוי. ייתכן שיש בעיה בחיבור הספציפי הזה בראוטר.

4. יש להחליף כבל רשת ולראות האם הבעיה נפתרת. ייתכן שכבל הרשת לא תקין.

5. יש לבצע פינג למחשב עצמו, לראוטר ולמחשב/אתר באינטרנט (למשל www.google.com) ולראות האם יש בעיה בתקשורת.

6. אפשר לנסות להשיג כרטיס רשת אלחוטי (הכי פשוט - בחיבור USB) מחבר לצורך בדיקה, לחבר את המחשב הנייח באמצעותו ולראות האם יש שינוי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העצות.

אכן XP ....אבל דרייברים חדשים לא התקנתי לאחרונה. למעשה העידכון האחרון שעשיתי במחשב היה לפני חודשיים שבו רק עידכנתי את גרסת המוזילה (לא נראה שיש קשר).

אנסה את כל שאר העצות בערב ואדווח.

פורסם
  • מחבר

תודה !

התקנתי כרטיס רשת אלחוטי ואכן הכל חזר למקומו בשלום :)

פורסם

התקנת כרטיס רשת אלחוטי אולי פותרת את התסמינים אבל לא את הבעיה עצמה - אני עדיין חושב שעדיף לברר מה גורם לבעיה. האפשרויות הן:

א. כרטיס הרשת החוטי שבמחשב.

ב. כבל הרשת.

ג. חיבור ה LAN בראוטר.

ד. הגדרת firewall.

פורסם
  • מחבר

אכן ניסיתי את כל שאר הדברים לפני ששמתי כרטיס רשת אלחוטי.

בהחלפת כבל הרשת הבעיה נמשכה, וכמו כן גם בהחלפת חיבור הLAN בראוטר.

הפיירוול תקין.

אז לכן מה שנשאר זה הכרטיס רשת שהוא היה הגורם לבעיה.

טרם יודעת אם מדובר בהגדרות שלו שלא בסדר או הוא עצמו, אבל בכל יוחלף לכרטיס אלחוטי בקרוב מאוד.

תודה רבה רבה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים