עבור לתוכן

תאימות r9 290

Featured Replies

פורסם

המעבד בסדר והוא בכ"מ יקבל שיפור גדול מה6950.

• תגובות 90
  • צפיות 10.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
המעבד בסדר והוא בכ"מ יקבל שיפור גדול מה6950.

לדעתי לא יתן שום יתרון כרטיס מסך חדש , אין לו אובר קלוק , שיחליף לוח , מעבד ,ספק וקרור לאובר קלוק אז יחשוב על כרטיס מסך , עד אז שלא יבזבז כסף כי יחצנים רוצים כל גרוש

פורסם

@idanmal אולי תשפוך קצת אור?

כי לי נראה שהמגיב מעליי מגזים באופן קיצוני.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שאני רוצה הוא R9 290 Tri-x שהוא באורך 305mm.

המארז שלי (Antec Three Hundred) תומך באורך עד 279mm.

אני ללא oc ולא מתכונן לעשות בעתיד. הספק (seasonic 600w active pfc 80) הספק יספיק לחזיק את המערכת ודאי?

ואיזה מארז אתם ממליצים ?

פורסם

לפותח הדיון, למה לא ללכת על 7970 מיד שניה או אפילו חדש?

אתה בקלות יכול לחסוך לך 1000 שקל, ותהיה לך תאימות טובה עם שאר המערכת שלך.

וממש אבל ממש אל תזלזל בכרטיס הנ"ל, הוא יכול להריץ לך נכון להיום את כל המשחקים החדשים שיש היום בשוק!

אולי בלי פילטרים בחלק מהמיקרים, אבל אני חושב שהם אובר-רייטד גם ככה, ואתה תהנה מאחלה ביצועים בכל המיקרים!

בעניין המשחקים שעתידיים לבוא....הבעיה שלך להערכתי ולפי איך שהרוחות נושבות לא תהיה בכרטיס מסך, אלה יכול להיות שבמעבד, ואז גם 780TI לא יעזור לך.

ושוב, אני חושב שנכון להיום ואני יעז לומר גם לשנה הבאה, 7970 תהיה בחירה טובה ונכונה....

כמובן שאני חושב שגם כל כרטיס באותו הרמה מהמחנה הירוק יכול להתאים.

לסיכום, לך בראש שקט על 7970 או כרטיס מהמחנה הירוק באותה הרמה תחסוך בהוצאות ותהנה בשנה שנתיים הקרובות!

פשוט חבל, אבל ממש חבל לזרוק 2000 שקל +- במקרה שלך.

ועוד לא דברתי על תוספת למארז.

פורסם

לא צריך לשדרג כלום, 290 לא יוגבל והספק מספיק.

פורסם

כמו שחשבתי, תודה על ההבהרה!

חבל שאנשים כותבים על דברים שהם לא מבינים בהם וגורמים לאחרים להוציא כסף ללא צורך.

פורסם
לא צריך לשדרג כלום, 290 לא יוגבל והספק מספיק.

המעבד והספק לא יגבילו, אבל המארז בהחלט כן.

הכרטיס לא יכנס, למרות שהציעו פה את הכרטיס של MSI אבל מדובר ב2-3 מאיות העשירית! זה ממש לא מעשי ובטח לא ממולץ לכרטיס כזה.

הוא "יסבול" מחום במארז (על כמה וכמה בקיץ וגם בחורף), זרימת אוויר תקינה לא תהיה שם, וזה יכול להשפיע על שאר הרכיבים במארז.

ובכל זאת אני משוכנע שהוא יצטרך לעשות מודינג למארז ע"מ שהכרטיס יכנס כמו שצריך וזה גם לא הכי מומלץ.

אני פשוט הצעתי אלטרנטיבה שלדעתי תשפר בצורה ניכרת את הביצועים של המערכת שלו ותחסוך לו לא מעט כסף.

וד"א 280X בהחלט יכול להתאים מכל הבחינות וגם פה לחסוך כ1000 שקל.

אבל זה לשיכולו של פותח הדיון, כי אם התקציב הוא לא בעיה אז בכיף הוא יכול לרכוש את ה290 אבל כמובן שהוא צריך לשכול גם מארז בהתאם.

ועוד דבר...זה ממש לא נכון לקחת נתון יבש וליישם אותו, למה הכוונה....

אם הכרטיס הוא (סתאם דוגמא) 298.345 והמארז הוא 299.345 אז אפשר להכניס :-\ צריך לקחת בחשבון עוד משתנים, כמו פליטת חום, רעש, סידור חוטים וכו'...

פורסם

עשית מANTEC 300 מארז ג'נרי...

הוא קצת ישן כן, אבל עדיין לא רע.

אגב, יש בו אפשרות לסידור חוטים מאחורי הקשיחים.

רק מאוד מומלץ להוסיף מאוררים קדמיים(אם לא הוסיף עד עכשיו).

פורסם

הכרטיס שהציע קלייטון באורך 276 מילימטרים ואילו המארז תומך בכרטיסים באורך של עד 279 מילימטרים.

אפשר להוסיף מאוורר קדמי ממש מול הכרטיס, לדאוג להוריד את הקשיחים מטה כדי שלא יפריעו למעבר חופשי של אוויר.

כמו כן ניתן להוסיף מאוורר בצד המארז בדלת שיכניס אוויר קר לכרטיס, מה שאמור לעשות עבודה טובה.

פורסם

אני ממש לא מזלזל במארז שלו, ואין חשיבות "לשנתון" של המארז.

יש מארזים מלפי שלוש שנים שטובים יותר ממארזים שיצאו לפני חודש או פחות.. לשנת יצור אין כל חשיבות.

אני אומר את הדברים מתוך נסיון אישי שלי.

עידן, אני מניח שאתה זוכר כי לי היה מארז (האמת עדיין יש אצל הילד) פחות או יותר בעל אותם המידות של פותח הדיון אולי מעט גדול יותר, והיה לי בו 7970 שתפקד בצורה מצויינת ועבד בטמפ' תקינה וסבירה.

רכשתי לאחרונה 290 שנכנס "בלי בעיה" לאותו המארז, אבל הטמפ' הייתה מאוד גבוהה בסביבות ה80-85 מעלות שזה לכל הדעות הרבה.

זה היה מורגש בחדר מביחנת חום שהמארז פלט וגם מבחינת רעש, כי נאלצתי לעשות פרופיל קירור אגרסיבי ע"מ לקרר את הכרטיס.

נכון, אין מה להשוות את ה750D למארז שהיה לי, אבל בכל זאת מדובר ב20 מעלות פחות, שזה ה-מ-ו-ן במושגים של כרטיס מסך!

אני משוכנע שהבחירה הטובה והנכונה לראייה קדימה, צריכה לכלול מארז בכל הסיפור.

סתאם לצורך העניין אני מצרף תמונה של המארז הקודם שלי שבו היה 290, ואפשר לראות היה לי שם יותר מ3 מ"מ מרווח, אבל בכל זאת...

פורסם

יוני, במארז הקודם שלך סתמת את הפתחים העליונים עם רדיאטור, למרות שרדיאטור בנוי כמו רשת האוויר יותר מתקשה לזרום דרכו לעומת פתחים רגילים.

מה שקורה שאוויר חם פשוט מתקשה להפלט החוצה, שלא נדבר על מצב שהרדיאטור מתמלא מעט באבק ומניסיון זה קורה.

פורסם

^ הטענה הזאת לא נכונה.

הפתחים העליונים ממש לא סתומים, יש מאווררים שדוחפים את האוויר החוצה.

אבק אין!..למה?...כי אני חולה נקיון בצורה קיצונית אחי, אשכרה כמעט כל שבוע אני מפרק את העסק לנקיון. הפרעה שיש לי :silly:

האוויר החם ממש לא מתקשה לצאת החוצה, תאמין לי שהזעתי בכיסא בזמן משחקים ולא בגלל מזג האוויר.

מה אני יגיד לך, אני מרים ידיים :-)

שיתחדש ^-^

פורסם

למה לא נכונה, אתה משווה מאוורר שדוחף אוויר דרך פתח חופשי לבין מאוורר שדוחף אוויר דרך צלעות קירור צפופות של רדיאטור?

אם היית משאיר שני מאווררים שמושכים אוויר בחלק העליון של המארז, העניין היה נראה אחרת.

לפני כמה חודשים כשזכיתי בקירור המים עם הבלוק הכפול, התקנתי אותו במארז הקודם שלי, בכוונה לא הוצאתי את המאוורר העליון של ה200 מילימטר כדי שיעזור למשוך את האוויר החם מהרדיאטור ולמרות זאת הטמפרטורות עלו כי אין מה לעשות, רדיאטור מפריע להוצאה תקינה ומעבר של אוויר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים