עבור לתוכן

אינטרנט אלחוטי מתנתק (בלי חוקיות!)

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מחשב נייד Toshiba Satellite A500-1DN. יש לי את המחשב כארבע שנים בערך.

המחשב שלי שמור מאוד, מעולם לא קיבל מכות ואני לעולם לא מתקין שטויות אלא רק דברים נחוצים.

בשנה האחרונה קורה דבר מעצבן ומעניין כאחד: פעמיים-שלוש בחודש המחשב פתאום מאבד את החיבור לאינטרנט. בד"כ זה קורה תוך כדי גלישה.

מה שמוזר:

- אני רואה חיווי בסרגל התחתון שיש קליטה טובה ואפילו כתוב "גישה לאינטרנט" מה שכביכול מעיד על חיבור טוב. אני גם רואה את שם הרשת הביתית אליה אני מחובר.

- זה קורה פתאום. ממש ככה. אין חוקיות מסויימת או פעולות שאני עושה לפני שזה קורה. ברגע אחד יש חיבור ובדף הבא שאני מנסה לפתוח, גם אם זה באותו אתר- כבר אין חיבור.

מה לא ניסיתי... להתחבר לרשת אחרת ולחזור לרשת הביתית, לאפס/לאבחן את המתאם האלחוטי, לסגור תוכניות ברקע (כמו מנהלי הורדות), לנתק את החיבור האלחוטי עם המפסק הפיזי שנמצא על המחשב ולחברו שוב- שום דבר לא עוזר.

רק דבר אחד עוזר- להפעיל את המחשב מחדש. ואז יש חיבור והכל בסדר, עד הפעם הבאה שזה קורה.

זה ממש מרגיז כי אין לי שמץ של מושג מה זה יכול להיות וזה נוחת עלי כרעם ביום בהיר באמצע עבודות ודפי אינטרנט פתוחים.

נגמרו לי הרעיונות והבעיה ממשיכה.

אודה לעזרתכם.

פורסם

בהנחה שהבעיה היא במחשב עצמו (נשמע הגיוני לפי מה שאתה אומר), ניסית לעדכן את הדרייברים של כרטיס הרשת?

אתה יכול להשתמש ב HWInfo (חינמית) כדי לבדוק מה הדגם המדוייק

יכול להיות גם שאיזה עדכון אוטומטי של ווינדווס סובב את המערכת. יכול גם להיות שיש תקלה חומרתית כלשהי, כמו תקלה באספקת החשמל. שמת לב לתופעות אחרות בנייד? איטיות / תקלות?

פורסם
  • מחבר

לגבי דרייברים- יש לי DriverReviver שטוענת שהכל מעודכן (למרות שאני לא בטוח בזה כי כל בדיקה יוצאת מושלמת. מעולם לא עידכנה שום דרייבר).

המחשב לא איטי.

לעיתים רחוקות יש מין קול רובוטי כזה מהרמקולים לכמה שניות אבל מן הסתם אין קשר לכרטיס הרשת.

פורסם

אז בבקשה תבדוק מה הדגם המדוייק של כרטיס הרשת ומה הגרסא של הדרייבר (זה אתה יכול לעשות גם דרך ה device manager)

פורסם
  • מחבר

Atheros AR9285.

גרסה: 8.0.0.225.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

תעלה מ live disk כמו של מערכת לינוקס כלשהיא ותנסה לעבוד ממנו זמן ארוך מספיק לבדיקה. כך תוכל לוודא אם הבעיה בחומרה או במערכת ההפעלה/דרייברים/תוכנות

פורסם
  • מחבר
תעלה מ live disk כמו של מערכת לינוקס כלשהיא ותנסה לעבוד ממנו זמן ארוך מספיק לבדיקה. כך תוכל לוודא אם הבעיה בחומרה או במערכת ההפעלה/דרייברים/תוכנות

לא מבין בזה. סינית.

בהנחה שהבעיה לא חומרתית, יש רעיון אחר שקשור לתוכנה?

פורסם

על ידיי הפעלת מערכת הפעלה מ CD (במקום זאת שמותקנת על המחשב), אתה יכול לבדוק את ההתנהגות של אותה חומרה אם מערכת הפעלה נפרדת. אם הבעיה קוראת גם שם הבעיה היא בחומרה. אם לא, הבעיה היא לא בחומרה

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור.

תודה רבה לעוזרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים