עבור לתוכן

הנדסת מחשבים?

Featured Replies

פורסם

מי שעשה רושם טוב יותר בראיון.

פורסם

אתה מתחכם, למרות שאני משוכנע שהבנת למה אני מתכוון.

בכל מקרה, בעולם החומרה יש יתרון מובהק למהנדס מחשבים ואין כמעט דריסת רגל לבוגרי מדעי המחשב. במלים אחרות: מהנדס מחשבים יכול לעשות כל מה שבוגר מדמ"ח יכול לעשות, אבל להפך אינו נכון.

תראו, זה מתחיל להריח לי כמו וויכוח על אגו. וזה ממש לא משהו שאני רוצה להיכנס אליו. אני לא בוגר מדעי המחשב ואין לי תואר בהנדסת מחשבים או תוכנה, אין לי שום עניין במלחמות הכבוד והתארים האלה. ניסיתי לציין עובדות ולסמן גבולות, אבל זה התפרש והוביל לכיוונים אחרים. אני עצמי בכלל מהנדס חשמל.

בסופו של דבר ניסיתי להציג לפותח הדיון יתרונות בלימוד תואר ארוך יותר שנחשב קשה יותר, אפילו אם הוא לא יודע מראש אם ישתמש בידע שירכוש בו.

נערך על-ידי Animor

פורסם

כתבתי משהו מאוד ברור; אין הבדל בתעשיה בין מי שלמד תואר תלת שנתי במדעי המחשב לבין מי שלמד תואר ארבע שנתי בהנדסת תוכנה. לא אמרתי שום דבר על הנדסת מחשבים/אלקטרוניקה/חשמל. זה תחום שונה לחלוטין, ואין בכלל טעם להשוות.

זה גם לא נכון לומר שמהנדס מחשבים יכול לעשות כל מה שבוגר מדמ"ח יכול לעשות. על אותו משקל אתה יכול לומר שהוא יכול לעשות כל מה שבוגר תעשיה וניהול יכול לעשות. אין שום קשר בין התחומים. מדמ"ח/הנדסת תוכנה זה תארים שעוסקים בתוכנה. הנדסת מחשבים זה תואר שעוסק בחומרה.

פורסם

אז שוב אומר: אני לא יודע מה אתה מגדיר כ"הנדסת תוכנה" ומה ההבדל בינה לבין "הנדסת מחשבים".

אני מתייחס לתואר שמשלב הנדסת חשמל עם מדעי המחשב. התואר הזה בהחלט מכשיר את בוגריו בתחומי התוכנה לא פחות מאשר מי שלמד מדעי המחשב. בוגר הנדסת מחשבים יכול להיות מתכנת לכל דבר ועניין ולא לראות קצה קצהו של סיליקון, אם ירצה. מצד שני, הוא יכול גם לעסוק בפיתוח שבבים. יש לו אופציות מגוונות יותר לבחור את דרכו.

יכול להיות שהנדסת תוכנה שאתה מתייחס אליה זה מעין מדעי המחשב עם קצת הרחבות. ואם זה כך, אז מה שאתה אומר נשמע הגיוני לגבי המקצוע הזה. כאמור, אני מתייחס לתואר המשולב.

ומה בכלל הקשר לתעשייה וניהול? הם הרחק מחוץ לסקופ של הדיון הזה.

נערך על-ידי Animor

פורסם

אני סטודנט להנדסת מחשבים בעברית שנה ב' .. מה שיש לי להגיד לך לגבי ההשוואה מול תואר של מדעי המחשב .. הוא שתיקח את התואר שלך תוסיף לו עומס והרבה, הרבה קורסים של פיזיקה בעיקר, אפשר לקחת קורסים שיותר מתמקדים בחשמל ואלקטרוניקה בשנים ג וד' אבל זה לא הנדסת חשמל .. בעברית קיים גם מסלול של הנדסת מחשבים והתמחות באופטואלקטרוניקה ההבדל הוא שמשנה ב' הם עושים יותר קורסים בפיזיקה ופחות במתמטיקה מאיתנו.. זה עדיין תוכנה עם נגיעות של חשמל..

לגבי שוק העבודה .. יש לי חברים בכל הכיוונים אחד שלמד מדעי המחשב ותכניתן באינטל והשני הנדסת מחשבים ומתעסק באבטחת מידע בצ'ק פוינט בקיצור כולם מתברגים איפשהו, אני מניח שקיים יתרון למהנדס מין הסתם הידע שלו הרבה יותר נרחב ומעמיק.. השאלה איזה מקום עבודה יסתכל על זה ככה ואיזה לא.

נערך על-ידי Tov_Tov

פורסם
  • מחבר

היי חברים, תודה על התגובות.

אני חושב ברצינות על הכיוון של הנדסת מחשבים, נוטה יותר לשם.

מישהו מכיר דרך שאני יכול ממש להתעסק קצת עם "מה זה ללמוד חשמל?" (מעבר לרמת הסילבוס, זה לא אומר לי הרבה)

אני רוצה לנסות קצת פרקטיקה (אפילו אם זה אומר לפתור משוואות מגעילות חח) ולראות אם זה מעניין אותי.

Tov_Tov, אתה בעצם אומר שהתואר נוטה ל65% מדמ"ח 35% חשמל? זה לא חצי חצי?

פורסם

רוב, אם לא כל המשוואות שתפתור בלימודי הנדסת חשמל גם ככה לא יהיו רלוונטיות לעבודה המעשית שלך בעתיד. אתה צריך לדעת ולהבין איך הדברים עובדים כדי להיות מהנדס טוב, אבל אתה לא יושב וממש פותר בעיות מתמטיות עם עט ונייר.

בכל מקרה, אין שום דרך בה תוכל להתנסות בזה מבלי רקע של קורסים קודמים. אם אני אתן לך עכשיו משוואה דיפרנציאלית חלקית בקורס של התפשטות גלים, גם ככה אין לך כלים להתמודד עם זה.

פורסם

אין דרך להתנסות, מה שכן שלא תחשוב שזה כל היום ללמוד איך לתכנן מעגלים או להלחים נגדים וקבלים או משהו בסגנון ..

אם אתה בכל זאת רוצה כיוון יותר חומרתי תלך על המסלול השני (מיקרואופטיקה) בסופו של דבר הם לומדים הרבה יותר פיזיקה ויותר "חשמל" עדיין זה לא הנדסת חשמל פשוט יותר קורסים בתחום הזה..

כמו שרבים אמרו זה בעיקר ידע תאורטי שאמור לתת לך הבנה עמוקה יותר של התמונה הכללית של תוכנה מול חומרה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים