עבור לתוכן

הרבה חלקים במחשב לא עובדים

Featured Replies

פורסם

זה היה "השבוע" למחשב שלי. הצורב והDVD מתו (לקחתי אותם לPCH ואין להם מוסג למה.. ???)

ההרד דיסק שלי (WD 120 GIGA SATA) גם לא עובד (ניסיתי להחליף כבל SATA וכבל חשמל ומקום בלוח אם ולאפס ביוס)

ועכשיו גם הרמקולים שלי מתו. אין לי מוסג למה ??? ??? . אם למישהו יש רעיון איך לתקן חלק מהדברים אז תודה רבה מראש

אור

פורסם

אולי פשוט הלוח אם נדפק?

פורסם

מה PCH אומרים.

פורסם
  • מחבר

ok תראו. הסידירומים מתו ראשונים אז לקחתי אותם לPCH והם לקח את הDVD לאחריות והצורב זה בעיה שלי כי הוא ישן אז אין לי מה לעשות.

שחזרתי מPCH ההרד דיסק שלי הפסיק לעבוד (הוא עבד בPCH) אז שמתי את ההרד דיסק שלי אחותי והתקנתי WINDOWS מחדש.

בLP של 3DV הוא "התפרמט" אין לי מוסג למה... ??? אפילו הוא לא היה בNTFS. אבל הוא עובד עכשיו. ואתמול הרמקולים הפסיקו

לעבוד ויצא ניצוצות מהטרנזפורמטור. יכול להיות שהטרנזפורמטור לא עובד אבל אני לא יודע עדיין...

ולPCH לא היה מוסג למה הסידירומים לא עובדים אבל הם מתים לגמריי. אז אם מישהו יכול לעזור אז תודה רבה מראש

אור

פורסם

הייתי בודק כרגע בכיוון של בעיות חשמל, בגלל מכלול הבעיות.

1) צריך לברר למה הסידירומים לא עובדים. אם הבעיה היא תוצאה של פגיעה חשמלית, זה מחזק את הכיוון הזה.

2) צריך לבדוק את תקינות שקע הקיר (מתחים, הארקה), ואת המתחים שנותן הספק.

3) יש הרבה קפיצות או נפילות מתח אצלך באזור? יש לך אל-פסק? מגן מקפיצות מתח?

4) זה באמת longshot, אבל הרכיבים שאמרת שנהרסו הם כולם בעצם כוננים ומשתמשים ב-12v להפעלת המנוע שלהם, למעט הרמקולים שאמרת שבכלל מחוברים דרך טרנפורמטור... אולי זה קשור, ואולי לא.

פורסם
  • מחבר

1. איך אני מברר איך הם לא עובדים? PCH לא יודעים... שאני יביא לקחת את הDVD שלי אני ישאל אותם עוד הפעם.

2.אני לא ממש מבין בזה אבל הבית מעוד חדש (מתחילת השנה) וזה בית פרטי אם הארקה. ברק כבר פגע בבית הזה וסרף 3 טלוויזיות

ואת כל הממירים בבית.

3. אין כמעט בכלל נפילות מתח אבל אני לא ממש יודע מה היציבות. אין לי אל-פסק אבל יש לי ספק כוח מעוד טוב (ANTEC TRUE POWER 430 WATT).

4. הרכיבים לא נהרסו באותו הזמן. הסידירומים ראשונים, ההרד דיסק שני, והרמקולים נהסו יומיים אחרי זה.

פורסם

תחליף HD תחליף טראנספוראטור לרמקולים. תראה אם זה חוזר עם כן יש לך בעיית חשמל או בבית או במחשב.

פורסם

פיי כמה נאחס יכול ליקרות בשבוע אחד... תנסה לחבר את כל המחשב לשקע אחר וליראות אם משהו אחר לא נהרס

פורסם
  • מחבר

הנאחס לא מפסיק... ההרד דיסק שלי הוחלף אז זה לא בעיה כבר והרמקולים עובדים אבל נסרף לי עכשיו הסידי של אחותי :'(

אבל לפחות הרמקולים עובדים :D אז יש איזון כל שהוא.. אם מישהו יכול לעזור לי אם הסידי אז תודה רבה רבה כי אין לו אחריות ולא ממש בא לי לקנות 1 חדש.. אז אם מישהו יכול לעזור אז תודה רבה מראש לכם

פורסם

איזה זיין זה כל הצרות האלו ...תביאו איש מקצוע שיבדוק את כל הבעיות של החשמל בבית .

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני יעשה מה שאני ההיתי צריך לעשות כבר מזמן.. לקנות אל פסק ואני מקווה שזה באמת בעיות חשמל בבית ולא משהו של המחשב עצמו. ולמישהו יש איזה שהוא רעיון לתיקון עצמי לסידירומים?

פורסם

לא, רכיבים שנשרפו לא פשוט לנסות לתקן. כמעט תמיד עדיף לעזוב אותם ולקנות חדשים, יותר זול ממחיר תיקון מעבדה אם אפשרי בכלל (או כמובן לנצל אחריות אם היא בתוקף). ולגבי השאלה מקודם: בשביל לדעת מה נדפק בכונן, צריך לעשות לו בדיקה במעגלי הבקרה הפנימיים ובמערכת המכנית. אלו בדיקות שטכנאי יכול לבצע עם קצת יוזמה (בד"כ כאמור זורקים מה שמת אם הוא ישן). בשביל לבצע בדיקות מעמיקות יותר ייתכן וצריך טכנאי מעבדה של הייצרנית או חברה אחרת המתמחה בכוננים, אבל כשהכונן לא עובד בכלל המוות שלו כמעט וודאי.

רשת החשמל בבית שלך בהחלט צריכה בדיקה דחופה, ואתה בהחלט צריך אל-פסק ומגן מקפיצות מתח (יש הרבה מכשירים שמבצעים את העבודה של שניהם).

פורסם
  • מחבר

טוב גיליתי שיש לי הרבה ירידות מתח (המחשב לא נכבה) אבל ממש לא נראה לי שזה בריא לו...

אז ברגע שאני יוכל אני יקנה אל פסק. אבל הבנתי שלא כל אל פסק הייה לי טוב נכון??

מה אני צריך באל פסק?

פורסם

עוד כמה ימים ונראה לי שכול המחשב ישרף בתהליך איטי וכואב מאוד של מתח גרוע בבית שלך... :'(

אם אני זוכר טוב יש 2 סוגי אל-פסק

allways on

ו-

stand by

הראשון הוא היותר טוב שכן החשמל קודם כול עובר דרך הבטריות של האל פסק והספק של המחשב מחובר לבטריות כלומר אם תיהיה הפסקת חשמל או שינויים במתח אז המחשב שלך לא ידע בכלל על זה

השני לעומת זו מחבר את המחשב לחשמל ואם הוא מבחין בשינוי מתח או בהפסקת חשמל רק אז הוא מעביר את החיבור של המחשב אל הבטריות זה מן הסתם לוקח זמן (20 ns, תקנו אותו אם אני טועה), בעקרון חוסר מתח למחשב לזמן מועט כזה לא בהכרח אומר בעיות שכן צריך באיזור ה40 ns בלי חשמל ורק אז המחשב מאתחל את עצמו.

כמו שבטח חשבת לעצמך באפשרות היותר טובה גם עולה יותר כסף....

אבל לפי דעתי אם כבר עכשיו יש לך בעיות עם חברת החשמל עדיף שתשקיע כבר במערכת שכול הזמן מגינה

(אני לא זוכר איפה קראתי את זה ויכול להיות שטעיתי בכמה נקודות פה, תקנו אותי אם אני טועה)

פורסם

זה נקרא interactive ו-online. לשימוש ביתי בהחלט מספיק interactive וממש חבל לבזבז כמה אלפי שקלים על online שמיועד למערכות קריטיות שיחזיק פחות זמן מה-interactive.

מה שכן חשוב זה ההספק והזמן תגובה שלו, אם תקנה אלפסק בהספק נמוך מידי הוא פשוט יכבה את עצמו בגלל עומס יתר כל פעם שהחשמל יורד. לעוד פרטים נסה לעשות חיפוש, כבר היו על זה כמויות של דיונים (בפורום חומרה אחרת וציוד הקיפי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים