עבור לתוכן

נשרף לי חלק מעגל חשמלי במארז, האם יכול להווצר נזק לשאר המחשב?

Featured Replies

פורסם

יש לי את המארז Raidmax Seiran http://raidmax.com/chassis/seiran.html - ויש בו שני כפתורים ששולטים על העוצמות של הלדים והמאווררים. אחד מהחוטים שמתחברים למאוררים נקרע לי, וניסיתי לחבר אותו מחדש

(כאילו החיבור עצמו והחוט התנתקו אחד מהשני) וכנראה שהפכתי את הפלוסים והמינוסים והתחיל לצאת עשן מהאיזור של הכפתורים האלה במארז.

עכשיו המחשב עובד כרגיל, אבל שני הכפתורים האלה לא עובדים יותר - כאילו העוצמה של הלדים ומהאוררים תקועה על מקסימום והם לא עושים כלום.

לא אכפת לי שהכפתורים לא יעבדו, זה לא ביג דיל - אני מפחד על שאר המחשב שלי - שזה לא יגרום לאיזשהו קצר ואני אתעורר איזה בוקר ויגלה שכל המחשב נשרף.

(וניסיתי לפתוח את המארז לבדוק איך אפשר אולי לנתק את הבקרים האלה ממנו, אבל אין גישה לאזור הזה)

אם הם כבר נשרפו אתם חושבים שיהיה נזק ?

פורסם

הסיכון שיכול לקרות הוא במקרה שרכיב כלשהוא שלא נשרף עד הסוף ועדיין מקבל מתח "יתעורר" פתאום ויתחיל להישרף הלאה. האם זה יכול לקרות תלוי במה בדיוק נשרף - רכיבים מסוימים נוטים לחזור ולהישרף כשבא להם, רכיבים אחרים יכולים לעמוד שרופים ולא יקרה להם כלום

במקרה שרכיבים "מתעוררים" וממשיכים להישרף, יש סיכון שהם יגרמו לקצר. ספק כוח מכיל הגנות מפניי קצר "מוחלט" (קצר בזרם גבוה מאוד), אבל כשמקצר רכיב במעגל אלקטרוני, או בכלל כל מעגל חשמלי שמחובר לספק אם חוטים דקים, יכולת ההולכה של הרכיב או החוטים הדקים מוגבלת, והיא יכולה להגביל את הזרם להיות נמוך יותר מהמקס' של הספק

במקרה כזה נוצר מצב מסוכן : מבחינת הספק (שיכול להיות בנוי להוציא 15-20A ויותר על מסילה) הזרם (נניח 15A) לא גבוה מידי וההגנות שלו לא קופצות, אבל בזרם כזה הרכיב האלקטרוני/החוטים הדקים יכולים להתלהט, להמיס את הבידוד או הפלאגים שאיתם הם מחוברים (וכך לפגוע בחיבורים של הספק, בחומרה שפלסטיק נמס מהחוטים או חוטים לוהטים נוגעים בה), ואם החוטים או הרכיב האלקטרוני שנשרף חמים מספיק, לעלות באש

במקרה שנשרף רכיב אלקטרוני שמקיים תקשורת אם הלוח (דרך חיבור של לד, USB וכדומה) קיים גם סיכון שהוא יקצר מתח מהספק ללוח וישרוף משהוא בלוח. אם המעגל שנשרף היה מחובר רק לספק, הוא לא יכול לשרוף את הלוח בדרך הזאת

כדיי לראות מה קרה שם, אם יש או אין סיכון, והאם ניתן לתקן, תפרק ותצלם את המעגל שנשרף + איזה חוטים הולכים לאן, ואיזה חוט חיברת לא נכון כששרפת אותו. כל דבר אמור להיות ניתן לפירוק, יכול להיות שיש שם דרך מסויימת איך לפרק את זה - תחפש אם יש פלסטיקים שניתן לפתוח וכו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים