עבור לתוכן

התקנת ווינדוס על SSD24 כן או לא

Featured Replies

פורסם

יש לי אסוס עם הרדיסק של 500GB וSSD 24GB

התקנתי את המערכת הפעלה על הSSD וגם ששניתי את הprograms files לD (להרדיסק) זה כל הזמן מתמלא לי ואין מקום פנוי.

איפה להתקין את הווינדוס 8 ואיך אני מנצל הכי טוב את הSSD?

פורסם

24GB? אתה בטוח?

יכול להיות שמדובר בכונן למטרות caching בלבד?

פורסם

כונני SSD CACHE הם דבר נפוץ במחשבים ניידים.

אין טעם לעבוד עם הSSD כמו כונן רגיל, 24GB לא מספיק לכך.

פורסם

מה זה כונן לקאש?

פורסם

אתה לא אמור להתקין שם את הווינדוס וזה מוזר שהוא נותן לך בכלל.

הכוונה ב24GB SSD זה שהכונן משתמש באיזור הזה כמו CHACHE ושם לך שם קבצים לטעינה מהירה יותר לפי אלגוריתם שהוא בוחר בעצמו (או משהו בסגנון פעם הסבירו לי את זה וקראתי על זה איפשהו)

פורסם

שום דבר לא קורה לבד.

לא יודע איך בדיוק מגדירים אותו לעבוד כSSD CACHE.

הוא מגיע מהיצרן כבר מוגדר כמו שצריך.

אתה לא הראשון שניסה לפרמט מחדש ושואל את אותה שאלה.

לצערי מעולם לא נתקלתי בתשובה מדוייקת, ומעולם לא היה ברשותי מחשב נייד עם SSD CACHE כדי לבדוק זאת.

אולי יהיה לך יותר מזל אם תחפש את התשובה באתר היצרן, ואם צריך אז דרך שירות התמיכה הטכנית שלהם.

פורסם

אישית שבדקתי הגדרות דרך הווינדוס שהיה מתוקן מראש רואים בניהול דיסקים רק את ה500GB ולא רואים שיש את ה24GB קאש.

מכרתי כאלו לפני שנה וחצי והתקנתי לפחות 3-4 מחשבים כאלו.

פורסם

בד"כ, במחשבים שמגיעים עם כונן SSD בגודל כזה למטרות cache, ה-cache ממומש ברמת הבקר בעזרת RAID. לכן הוא שקוף מבחינת ניהול הדיסקים בווינדוס, והפעלה/ביטול של ה-cache נעשים דרך ה-BIOS. כל עוד זה מקונפג כמו שצריך ב-BIOS, גם אם מתקינים ווינדוס מחדש הוא "יודע לבד" להשתמש ב-SSD כ-cache.

אבל מחיפוש מהיר שעשיתי כרגע, נראה שהמחשב הנ"ל לא תומך ב-RAID. לכן cache כזה צריך להיות ממומש ברמת הדרייבר בתוך ווינדוס. לצורך כך יש ל-Asus דרייבר שנקרא ExpressCache שצריך להוריד, להתקין ולקנפג.

גם לי אין ניסיון עם מחשבים כאלה, אבל אם אתה רוצה אתה יכול לנסות להיעזר בשלב 8 מתוך ההוראות הבאות:

http://www.eightforums.com/drivers-hardware/18912-asus-s400ca-24gb-ssd-used-not-how-know-4.html#post327218

שים לב שאת כל זה צריך לעשות אחרי שווינדוס הותקן על ה-HDD הגדול (500GB) ולא על ה-SSD.

נערך על-ידי ThePorscher

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים