עבור לתוכן

עזרה|בשידרוג המחשב עד 2000 שח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty ghost

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כלום לא חובה

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?ףכן, כמה שצריף

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המפרט שלי הוא

מעבד:

CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2600 MHz (9 x 289)

לוח אם:

Motherboard Name MSI P43T-C51 (MS-7519) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

זיכרונות:

System Memory 8192 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

כרטיס מסך:

Video Adapter NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB)

דיסק קשיח:

Disk Drive ST3500320AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

ספק כוח

huntkey kh700-52pp 600-700w

אני חשבתי על לקנות כרטיס מסך חזק וכונן SSD , מה אתם אומרים על מה אתם ממליצים , אין צורך בשיפור כול החלקים אם אפשר .

תודה רבה!

פורסם

1. תפרט בבקשה איזה מארז יש לך - זה משפיע על בחירת כרטיס המסך.

2. אני לא בטוח עד כמה איכותי ספק הכח שלך, כך שיכול להיות שתצטרך גם ספק כח חדש.

3. אני לא בטוח עד כמה המעבד שלך יגביל אותך מבחינת ביצועי כרטיס מסך מודרני, אבל תדע שתהיה הגבלה כלשהי.

4. אם גם המארז וגם ספק הכח מתאימים, אז בכ-2000 ש"ח האפשרות הכי טובה לכרטיס מסך ולכונן SSD היא כנראה זו:

כרטיסי מסך - AMD PCIe

GV-R929OC-4GDnu - Gigabyte - Radeon R9 290 GPU - New with less warranty - 4GB 512 bit DDR5 memory - PCIe x16 3.0 interface - Dual...

כמות: - 1 - 1560/1529

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE120BW - Samsung - 120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 411/403

1971.00 / 1932

המחיר אינו כולל משלוח

הערה:

שים לב שמדובר בכרטיס מסך חדש אך בעל שנתיים וחצי אחריות ולא שלוש.

5. אם אתה צריך גם מארז וספק כח חדשים, אז האפשרות הכי טובה (תוך שימוש בחריגה) היא כנראה זו:

כרטיסי מסך - AMD PCIe

SR928X3GD5DXOu - Sapphire - RADEON R9 280X GPU Refurbished - 3GB 384bit GDDR5 memory - Dual-X cooler - PCIe x16 v3.0 interface -...

כמות: - 1 - 892/874

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE120BW - Samsung - 120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 411/403

מארזי מחשב - ATX מארז

8C-P4NL1-WUB - NZXT - Phantom 410 Black - 1x 120mm and 2x 140mm Fans - Screwless Rail Design - 2x USB 3.0 headers, 2x US...

כמות: - 1 - 447/438

ספקי כח - ATX

RA-650 - FSP - RAIDER 650 - RAIDER Series, 80 PLUS Silver certified, it comes with the +12V single rail and SATA ar...

כמות: - 1 - 353/346

2103.00 / 2061

המחיר אינו כולל משלוח

הערה:

שים לב שמדובר בכרטיס מסך משופץ אך בעל שנתיים וחצי אחריות.

6. אם אתה רוצה שילוש חדש, אז מעבד Core i5-4590, קירור למעבד ARCTIC Freezer i11, לוח Gigabyte H81M-HD3 וזיכרון 8GB יעלו בסביבות ה 1600-1700 ש"ח לפחות (תלוי בחנות), כך שלא תוכל לקנות גם כרטיס מסך חדש. אני אחזור ואציין את העניין של ספק הכח - אני לא בטוח עד כמה ספק הכח שלך הוא טוב, אז אולי יהיה עדיף לקנות גם ספק כח חדש ביחד עם השילוש במקום לקחת סיכון ולהשתמש בספק הכח הקיים.

פורסם
  • מחבר

המארז שלי יחסית חדש וכך גם הספק כוח, אם אני לא מעוניין לקנות SSD אז על איזה חלקים אתם ממליצים חוץ מכרטיס מסך ?

כמה המעבד והלוח אם ישפיעו אם אני לא אחליף אותם .. כמו כן אשמח לעוד המלצות

תודה

פורסם
  • מחבר

בנוסך האם מישהוא יכול לעזור לי בנוגע לoverclock למעבד ?

פורסם

1. בקשר להמהרה - יש את פורום אוברקלוקינג.

2. העובדה שיש לך מארז וספק כח יחסית חדשים לא מעידה על איכותם. אתה יכול לקנות היום מארז וספק כח ג'נרי ולהגיד שהם חדשים ועדיין ימליצו לך להחליף אותם. תפרט את דגם המארז שלך בבקשה. בקשר לספק הכח - כבר כתבתי שאני לא בטוח לגבי איכותו, לא מצאתי ביקורות לדגם הספציפי של הספק שלך ובאתר שלהם לא מופיע דגם כזה בכלל (הכי קרוב זה HK700-12UEP, אבל ספק הכח הזה בכלל לא מיועד למחשב אישי).

3. אתה רוצה מחשב למשחקים, אבל התקציב שלך לשידרוג הוא 2000-2200 ש"ח. בתקציב הזה אתה לא יכול לקנות גם שילוש (לוח, מעבד + קירור וזיכרון) וגם כרטיס מסך טובים למשחקים. כרגע יש לך מעבד מרובע ליבות ו 8GB זיכרון, ולמרות שהם יחסית ישנים הם עדיין סבירים, ולכן העדיפות להחלפתם לעומת קניית כרטיס מסך חדש היא נמוכה יותר. בוא נסתכל על עשרת הרכיבים הבסיסיים שיש ברוב המחשבים ונראה מה המצב אצלך:

א. לוח - כל עוד הוא תקין ובעל התכונות (פיצ'רים) הרצויות, אין מה להחליפו.

ב. מעבד - יש לך מרובע ליבות.

ג. זיכרון - יש לך 8GB זיכרון וזה מספיק למשחקים היום.

בקשר לשילוש הזה כבר הסברתי ששידרוגו הוא בעדיפות נמוכה.

ד. קירור למעבד - יש לשדרג רק אם הוא לא תקין, מרעיש או שלא מתאים להמהרה (אם אתה מעוניין בכזו).

ה. דיסק קשיח - יש לך דיסק קשיח בנפח 500GB. אתה יכול לקנות עוד אחד בנפח של 1TB בכ-300 ש"ח או אחד בנפח של 2TB בכ-400 ש"ח אם יש לך צורך.

ו. כונן SSD - שידרוג מומלץ לכל מחשב. בד"כ מתקינים עליו את מערכת ההפעלה ואת התוכנות/המשחקים שמופעלים בתדירות גבוהה. אפשר לקנות כונן SSD בנפח 120GB בסביבות ה 300-400 ש"ח, כאשר הכונן המומלץ הוא ה Samsung 840 EVO.

ז. כרטיס מסך - זה הרכיב הכי קריטי למשחקים ולכן צריך להיות העדיפות הכי גבוהה שלך.

ח. מארז - בניגוד למה שרבים חושבים, לא מומלץ או ניתן להשתמש בכל מארז עם כל חומרה - המארז מגביל אותך באורך כרטיס המסך שניתן להתקין בו ולעיתים - גם בגובה הקירור למעבד. בנוסף, האיוורור של המארז משפיע על פיזור החום, וכאשר מדובר על מחשב למשחקים, שבו יש כרטיס מסך חזק שמייצר הרבה חום, אתה תרצה לפזר אותו כמה שיותר ביעילות. לצורך כך רצוי מארז שבו ספק הכח נמצא בתחתית ולא בחלקו העליון (אתה לא רוצה שהאוויר החם מכרטיס המסך ייכנס לספק הכח), וכן תרצה מארז עם מאווררים קדמיים ואחוריים ואולי גם עם פתחי איוורור או מאווררים עליונים. במקרה שלך זה לא משנה, אבל המארז גם משפיע על רמת השקט

ט. ספק הכח - רכיב מאד חשוב, שגם לגביו "נוטים לזלזל". יש לדאוג לקחת ספק כח בעל הספק מתאים כך שהוא יעמוד בדרישות ההספק של כרוטיס המסך, המעבד ושאר הרכיבים, וכן יש לדאוג שהוא יהיה מחברה איכותית ומוכרת, בכדי שהוא יוכל לספק את ההספק הרשום עליו ויהיה בעל הגנות מתאימות. זאת בניגוד לספקים ג'נריים, שבהם המספר המודפס על המדבקה לא אומר הרבה, ובמידה ויש בעיה ייתכן שהם יגרמו נזק לשאר הרכיבים במחשב.

י. כונן אופטי - כל עוד יש לך כונן תקין, אין טעם לשקול את החלפתו (למעשה יש מחשבים שכבר לא משתמשים בכונן אופטי יותר).

אני מקווה שזה יעזור לך להבין למה המלצתי רק על כרטיס מסך וכונן SSD.

פורסם

1. השם שלי הוא לא שמואל.

2. הצעתי לך 2 כרטיסי מסך - הראשון הוא R9 290 חדש אך בעל אחריות קצרה יותר, והשני הוא R9 280X משופץ, גם כן בעל אחריות קצרה יותר. הסיבה שהצעתי לך אותם היא בעיקר תקציבית - מדובר כרטיסי מסך מאד חזקים ויחסית זולים. בלי לקשר לכרטיס המסך שתבחר, לא בטוח שהמארז שלך יתאים, וכן אני עדיין לא בטוח לגבי ספק הכח שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים