עבור לתוכן

לאחר החלפת מעבד המחשב נדלק אבל לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, הכרתי את האתר לפני מספר שנים אבל לצערי לא מצליח לשחזר את הססמא, לא נורא.

העניין הוא כזה, זה פרטי המחשב

לוח אם ASUS CONROE 1333-D667

גרסת ביוס 1.6

מעבד שהיה E2200.

2GB RAM

השאר לא מעניין לכל הסיפור לדעתי.

ככה, קיבלתי מעבד משומש E8400 שעבד לפני כן, התקנתי כמו שצריך, ניקיתי עם אלכוהול 95 אחוז ייבשתי שמתי משחה טרמית (בדיעבד בשיטה מעולה שכיסתה את כל שטח המעבד ולא יצאה מהגבולות)

כן זה הפעם הראשונה שהחלפתי מעבד.

השתדלתי לא לגעת בצד התחתי של המעבד.

מדליק את המחשב לאחר ההחלפה- כל רכיבי החומרה נדלקים, המסך לא מגיב כאילו המחשב לא דלוק, המקלדת והעכבר גם לא נדלקים.

החזרתי את המעבד הקודם שוב לאחר ניקיון והכל- עדיין שום דבר לא עזר.

כיביתי את המחשב הוצאתי את הסוללה בלוח אם ל 15 דקות החזרתי עדיין אין שום שינוי.

מאוד מקווה שלא הלך הלוח אם, סך הכל רציתי שדרוג קטן למחשב.

לגבי הרכבת המעבד, לבדיקתי אין דרך להכניס אותו הפוך, יש צד אחד להכניס והוא יושב בול, לא ככה?

אשמח לעצות,תודה.

פורסם

הלוח שלך אמור לתמוך במעבד הזה. יש בעיה אחרת, וייתכן שהיא היתה קוראת גם אם היית סתם מוציא ומכניס את המעבד הישן ולא מחליף לחדש

תבדוק אם יש פין עקום בסוקט

תבדוק אם הכול מחובר עד הסוף - כבל 4 pin למשל

תפרק את הלוח מהמארז ותרכיב אותו בחזרה פנימה

איזה ספק יש לך ? (יכול להיות שהיה ספק לא איכותי שכבר עמד להישרף והמעבד החזק יותר נתן לו דחיפה)

האם הלוח מתעקם משמעותית מתחת לקירור של המעבד ?

פורסם
  • מחבר

היי, אני אבדוק אם משהו התעקם אבל לא נראה לי כי עבדתי בעדינות.

לגבי הספק, זה seasonic אבל דגם דיי חלש 400w נדמה לי, אגב איך הוא נשרף אם כל רכיבי החומרה עולים?

פורסם

יכול לקרות שפין כבר היה עקום מלפניי ועדיין יצר מגע אם המשטח הנכון על המעבד. כשהוצאת את המעבד הוא זז קצת ולא נוגע יותר במשטח ב 2 המעבדים. פשוט תעבור על כולם

אם זה ספק כמו seasonic ניתן לשלול בעיות בספק (לפחות הסיכוי נמוך ביותר). בעיות כאלה קורות הרבה אם ספקים גנריים

ספק יכול "להישרף" חלקית - רכיב שרוף על 1 מהמסילות כך שיש מתח באחרות, רכיב שלא נשרף לגמרי ועדיין "עובד" כשהזרם לא גבוה, קבלים מפוצצים שמאפשרים לקפיצות מתח לעבור וכדומה. אלה דברים שבדרך כלל קורים בספקים גנריים כשמעמיסים אותם יותר ממה שהם באמת בנויים להחזיק (כ 100-150W בספק גנרי שכתוב עליו 500W)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

בסופו של דבר אחד מכרטיבי הראם לא הוכנס כראוי.

לבעיה חדשה

לאחר החלפת המעבד, המחשב יותר זריס אבל:

משחקים אפילו פשוטים מאוד, גוגל ארט במחשב וגוגל מפס באינטרנט עובדים מאוט איטי נתקעים וקופאים.

זה נראה כאילו כל דבר שמשתמש בכרטיס המסך לא מתפקד.

הסתכלתי על הטמפרטורה במנוחה של הכרטיס-57

פירקתי שמתי משחה טרמית ניקיתי והחזרתי-ירד ל 44 , השיפור בתגובה קל עד מינורי

הייתה שגיאה של המערכת nv4 display.

יש למישהו מושג מה קרה לכרטיס מסך? יש לציין שסרטונים ביוטיוב ובמחשב עובדים מעולה

פורסם

תבדוק דרייברים. כמו כן האם במקרה הקירור על המעבד הוא מהסוג "השטוח" (אם צלעות נמוכות) ? קירור כזה יכול פשוט לא להספיק למעבד כמו 8400, אם המעבד מגיע לטמפ' גבוהה הוא מתחיל להאיט את עצמו

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה זה קירור שטוח, אבל משמעותית הקירור של ה E8400 קטן יותר מזה של ה E2200 שהיה לי, כמעט בחצי.

אבל הטמפרטורות בסדר גמור -50 מעלות במעבד במנוחה.

התקנתי דרייברים מחדש לאחר מחיקה נקייה עם תוכנה ייעודית, שום תגובה.

מצורפת תמונה מ GOOGLE EARTH במחשב.

uzysebur.jpg

פורסם

השוואה של הקירורים של אינטל :

http://www.overclock.net/t/483773/stock-isnt-stock-intel-775-cpu-coolers

הקטן יותר מתאים לכל היותר למעבדים מסדרות ה e2xxx ו celeron. כל היתר ובטח e8400 חייבים את הקירור בגודל מלא

תנקה את הכ מסך, תוציא ותכניס אותו בסלוט. אם הוא התחמם בעבר לטמפ' גבוהות יכול להיות שקרה לו משהוא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים