עבור לתוכן

מי שתייה: מה עדיף? (בר מים / ברז / מינרליים...)

Featured Replies

פורסם

הי, עבורי, מי השתייה הם מי הברז. אני קונה אחת לכמה זמן 6 בקבוקי מים מינרליים וממלא אותם במי הברז ושם במקרר (כשהבקבוקים מתבלים אני קונה שישייה חדשה).

מי הברז אמנם מכילים אבנית וטעמם אולי פחות טוב אך אפשרות זו עדיפה בעיניי על המים המינרליים (גם מבחינת איכות, נזק סביבתי וכמובן עלות).

אך לאחרונה גיליתי שכנראה הצנרת בדירה/בניין מוסיפה חלודה למים וזה גרם לי לבחון אפשרויות אחרות.

יש פה מישהו שמשתמש בבר מים כדוגמת תמי 4? אשמח לשמוע על עלויות שוטפות, יתרונות/חסרונות, צריכת חשמל וכד'..

תודה :)

פורסם

איכות מי הברז מושפעים גם מהמיקום הגאוגרפי שלך, עובד בחברת מקורות אמר לי שבאיזור ת"א אפשר לשתות מהברז ואף רצוי.

פורסם

בכל הארץ ניתן לשתות מי ברז ואף רצוי.

דווקא באזור המרכז המים באיכות מאוד ירודה ומי שיכול שישים פחם פעיל בצנרת.

המים הכי טובים הם באזור אקוויפר ההר. יש הבדלים בטעם בין מי ברז בתל אביב ולמי ברז בירושלים.

תכלס זה לא משנה, חברות המים המינרלים השקיעו כל כך הרבה כסף במהלך השנים בהפחדת הציבור שהיום אני רואה אנשים שלא מסוגלים להתקרב לברז.

פורסם

אני אישית עם בר מים של נביעות (מים מינרלים) וזה פשוט הבדל של שמיים וארץ, יותר טעים ומרגיש גם נקי.

בעבר נהגתי למלא כמוך בקבוקים שקניתי משישיה של מים מהברז ודווקא לא היה לי תלונות, היום שאני עם נביעות זה פשוט עולם אחר.

פורסם

אני אישית קונה עין גדי כי אלא המים הכי טעימים לי. אבל אם אןי לי עין גדי בהישג יד, אני לא אהסס לשתות מי ברז.

מי עדן למשל אני לא אוהב בכלל, ולאשתי יש סלידה מתמי 4.

פורסם

תמי 4 וכל המכשירים מהסוג הזה ממש לא מומלצים, תפתחו אותם אחרי חצי שנה תראו מה יש בפנים ובחיים לא תשתו שוב מים ממכשיר כזה.

מים מינרלים זה בסדר כל עוד הם לא עמדו בשמש או בילו יותר מידי זמן בתעבורה, למשל מה שיש בתחנות דלק (מארזי 1.5 ליטר) מאוד לא ברי (בדגימות מעבדה הרבה פעמים מוצאים שהם לא תקינים בגלל החשיפה הארוכה לשמש).

מי ברז בדרך כלל תקינים בארץ, לא מזמן הייתה הוראה לא לשתות מי ברז בחלקים מירושלים בגלל זיהום בחלק מהצינורות.

אני מעדיף במי ברז, טעימים יותר ובדרך כלל עדיפים על בקבוקים וכו'.

פורסם

אני מעדיף מים מינרלים. למי ברז יש טעם מגעיל של חלודה, וקשה לי להאמין שכל הצינורות נבדקים בצורה טובה כל הדרך ממקור המים עד הברז בבית שלי. בצינורות יש לפעמים נזילות קטנות שחיידקים יכולים להיכנס דרכן, ולפעמים אפילו יוצא חול וחלודה מהברז אחרי שמתקנים איזשהו צינור.

הדבר היחיד שעדיף במים מינרלים הוא שהמים לא עוברים דרך צינורות מלוכלכים שלא הוחלפו כבר עשרות שנים, אלא בבקבוק נקי וסגור ישירות מהמקור אלי הביתה.

פורסם

בר מים צריך תחזוקה - מידי פעם לפתוח ולנקות אם מלח לימון. בלי ניקוי יקרה לו אותו דבר כמו לקומקום בלי ניקוי. והוא גם חייב להיות מחובר דרך פילטר

מי ברז אמורים להיות בסדר אם הם לא עברו בצנרת בעייתית

מה שאני כן חושב שצריך להביא בחשבון : כשמוצאים שהמים לא תקינים באיזור מסויים (נניח כמו ש HuGeMoUth אומר), כמה זמן עובר מרגע שהמים באיזור נחשבים לתקינים ועד שהמים הלא תקינים אכן יצאו מהצנרת בדרך לבית/לברז ? בצינור שמשמש בית 1 זה יכול לקחת תקופה כי הזרימה בצינור לא גבוהה, ויכול להיות שמהירות הדיפוזיה של המזהמים בצינור אחורה תהיה באותו סדר גודל כמו ההתקדמות של המים בצינור.... במקרה כזה השאלה היא יותר מתיי הריכוז יורד לרמה נמוכה

"פילטרים" (מהסוג שמתקינים על הצינור הראשי של הבית / על הכניסה של בר מים) הם לא תמיד באמת פילטרים

חלק מהם אכן מסננים את המים על ידיי פחם או חומר סיבים דחוס כלשהוא. חומרים שנמצאים במים נעצרים על הפילטר והמים ממשיכים בלי החומרים האלה

חלק לא מסננים כלום, הם פשוט מכילים מיכל של כדוריות סיליבינין (סיליפוס) וממיסים את החומר הזה לתוך המים - מה שממשיך לזרום אחריי הפילטר הוא בדיוק כל מה שהגיע + סיליבינין מומס. יונים מהסיליבינין ומהאבנית מתחברים אלה אם אלה וכך היונים של האבנית לא מתחברים אחד אם השני ולא נוצרת אבנית ששוקעת אלא חומרים אחרים שנשארים מומסים במים. ה "פילטרים" האלה מאוד נפוצים ולא נראה לי שבריא לשתות מים שעברו טיפול כזה

פורסם

צינורות וברזים נדגמים במהלך כל השנה, כמובן שזה לא 100% אבל המצב בארץ מאוד טוב.

ברוב הבתים והעסקים ברי המים לא מתוחזקים בצורה תקינה ואת האמת עם רמת העבודה שהם דורשים עדיף בר מים של מי עדן (כזה עם מיכל מים) או פשוט בקבוקים/מי ברז.

גם במקורות המים של מי עדן/עין גדי וכו' יש צינורות וברזים, בהרבה מקרים אותה צנרת גם מאז שהחברה הוקמה (היה על זה כתבה לפני כמה שנים), חוץ מזה המים האלה עוברים שינוי של כמה שעות ללא שום קירור בטמפרטורות שיכולות להגיע ל 40 מעלות ויותר (משאיות במהלך הקיץ), ממש לא מצב אידאלי למי שתיה.

שימוש בכדוריות סיליבינין לא רק שאינו מומלץ יש אפילו איסור לעשות את זה, הוכח שזה לא ברי. אמורים להשתמש בזה רק למים שאינם מיועדים לשתיה.

היה נחמד אם הם היו מודיעים גם מתי המים חוזרים להיות תקינים אבל לא ראיתי הודעה כזו (ב 30 באפריל עוד בתי ספר היו מנותקים בבמים בגלל הבעיה). אני מאמין שיש להם מערכות שמאפשרות לרוקן את הצינורות באיזורים הנגועים ולא להתבסס על השימוש הבייתי שלך.

פורסם

צינורות וברזים נדגמים וניתן לרוקן אותם (אם כי לא בטוח אם עושים את זה) ברמת הקווים הראשיים ביותר של העיר. קו מקומי שמובר לקבוצת בתים וכדומה מעביר מים בכיוון 1

אם היה ניתוק באספקת המים כן יכולים לקרות דברים כמו זרימה של מים אחורה למערכת הראשית, ואז יש בעיה : זה יכול להכניס מזהמים לתוך המערכת (למשל ממערכת טפטפות ששוכבות בתוך אדמה שנעשה עליה ריסוס נגד חרקים), או כשהמים חוזרים, לשטוף הרבה חלודה מהקטעים של הצינור שהיה מלא באוויר וכדומה

לכן הקווים הקטנים באיזור הבית הם היותר בעייתיים והם אלה שצריך לתחזק וכו'

(וגם לא להרעיל את הסביבה אם ריסוסים, מה שנכון בכללי בלי קשר למים)

צינורות שבהם יש זרימה משמעותית וקבועה (צינורות ראשיים ו/או מקורות המים של עין גדי וכו) הרבה פחות מועדים לבעיות בהשוואה לצינורות קטנים שהמים בהם רוב הזמן עומדים

בקשר לסיליבינין, זהו שמשרד הבריאות כן מאפשר את זה, ומי שהיה שר הבריאות גם כתב מאמרים על כך שהוא לא מזיק. מי שמוכר את הפילטרים כותב דיסקליימר כמו "אין חשש לשתיית סיליפוס בכמויות המשווקות לצרכנים"

מבחינתי זה אומר רק ש "הנזק מספיק איטי ומצטבר כדיי שיהיה ניתן לשייך אותו לדברים אחרים כשהוא יקרה ולהמשיך לטעון שסיליבינין לא מזיק"

פורסם

אשמח אם תוכל לפרט כיצד לנקות בר מים?

פורסם
  • מחבר

יש הבדלים באיכות המים בין מקומות שונים בארץ.

כל אזור שואב את המים שלו מאקוויפר אחר והאקוויפרים ששאובים יתר על המידה גם מזוהמים יותר.

מה שכן, יש פיקוח טוב מאוד על המים ואיכותם, בהרבה לעומת המים המינרליים בבקבוקים שעלולים להכיל יותר חיידקים מכיוון שאינם עןברים חיטוי אלא רק סינון (ללא קשר להעדפות בהקשר של טעם).

יתרה מכך, המים בבקבוקים מהווים נזק סביבתי עצום. אם תחשבו על ייצור הפלסטיק (מנפט כמובן ועיבודו), הובלה של המים האלו לכל חלקי הארץ וכמובן הבקבוקים שמהווים פסולת לא מתכלה.

ישנה סברה שגויה שמי ברז פחות בריאים ממים אחרים וזו שגיאה חמורה שנובעת מדמגוגיה ומסחור של המים המינרליים.

לכל אחד יש את תשתית הצנרת שלו שתורמת או גורעת מאיכות המים שבסופו של דבר יוצאים מהברז.

עבורי, בדירה שכורה לא יהיה אפשרי להרכיב מסנן פחם בצנרת של הברז ולכן עולה התהיה מה כדאי.

אני מניח שגם בבר מים מצטבר הרבה לכלוך אבל לפחות ניתן לתחזק אותו באופן שוטף... הרי יש שם מסנן לא?

לצנרת שלי אני לא יכול להגיע..

אגב, עוד בנושא בר המים, מהי צריכת החשמל הקבוע שלו? האם מדובר על מוצר שמעבר לעלותו הראשונית ותחזוקתו החצי שנתית שם מוסיף להוצאות החשמל החודשיות?

פורסם

בוודאי שזה מוסיף לעלות החשמל (הברים) כי הם כל הזמן דואגים להביא את המים לטמפ' כלשהי, כדי כשתרצה המים ירתחו מהר יותר, http://www.tami4.co.il/service/general-qna

40 ש"ח בחודש טמטום מוחלט

לא מזמן שמעתי שאמרו בהרצאה שכל מה שהפילטרים מסננים מהמים בריא, לך תדע......

פורסם

אשמח לדעת את המקור למה שנאמר לך בהרצאה

פורסם

לא ניסחתי נכון, אמא של אישתי שמעה בהרצאה מפרופסור אבקש ממנה שתברר במועדון מה השם שלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים