עבור לתוכן

חוות דעת על שילוש + הצעות. תקציב לא מוגבל.

Featured Replies

פורסם

היי,

הפעם אני פותח דיון עלי, הגיע הזמן להשתדרג בשילוש חדש + ספק כוח :D

קודם כל אני מדביק פה את המפרט שלי (מה שיש בצד ימין) כדי שתדעו בדיוק מה החומרה הנוכחית וציוד היקפי:

Monitors: Crossover 27Q LED-P, Dell 2209WA, Samsung 2443BW

CPU: i7 920 2.66Ghz

CPU Cooler: Noctua NH-D14

Motherboard: GA-X58A-UD3R

PSU: TT Toughpower XT 650W

GPU #1: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5

GPU #2: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5

SSD: Samsung 840 EVO Series 250GB SATA III

Case: DEFINE R4 Black Pearl - Window

Memory: Kingston DDR3/1333Mhz 2GB x6

Hard disk #1: Seagate 3TB

Hard disk #2: Seagate 3TB

Hard disk #3: Seagate 2TB

Mouse: Logitech G700

Mouse pad: Roccat Alumic Double-Sided Gaming

Keyboard: Microsoft Sidewinder X4

Speakers: SOLO 7C

Headphones: Razer Tiamat 7.1 Gaming Headset

המחשב בן 3.5 שנים, עם הזמן שדרגתי והחלפתי את כל החלקים והציוד ההיקפי פרט לאלו:

מעבד

לוח אם

זיכרון ראם

ספק כוח

יש לי כמה סיבות לשדרוג, לא אחפור אלא אציין בקצרה: חיבור USB3 מקדימה (המארז תומך), כרטיס קול מובנה טוב יותר (בעיקר לאוזניות גיימינג), RAID1 התומך ב-3TB (הכי חשוב), שדרוג מהירות USB3 + SSD באופן משמעותי.

וכמובן הגיע הזמן לעשות קצת המהרה, להיכנס לזה כתחביב ואולי גם להשיג ביצועים טובים יותר.

היום אני משחק במשחקים שחלקם כבדים (BF4), חלקם פחות (COD: GHOSTS) ובהמשך גם במשחקים שיצאו לאחרונה כמו WATCH DOGS.

מבחינת עבודה שוטפת, אני עובד כמתכנת WEB + DESKTOP אז אני עובד עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ וכו'), עם מכונות וירטואליות, ויש לי כמה תוכנות שפיתחתי שרצות על עיבוד נתונים בהתאם לליבות המחשב אז מעבד מהיר יותר יחסוך לי הרבה זמן.

כל החומרה האחרת במחשב מצוינת ומעודכנת, גם קירור המעבד יתאים להמהרה רצינית.

השדרוג שאני מעוניין לעשות הוא לכמה שנים טובות בדיוק כמו שהיה לי עד עכשיו ועוד התאפקתי כמעט שנה עד הרגע הזה.

התקציב אינו מוגבל (כל עוד יש סיבה לרכישה), והרכבתי שילוש שאשמח לדעה, אולי יש משהו בשוק טוב יותר.

השילוש משולב עם חנות TMS ופלונטר.

-----------

מעבד:

Intel Core i7 4770K 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1570

לוח אם:

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 7

כמות: 1 - מחיר: ₪933

סה"כ: ₪2503

http://www.tms.co.il/preview/spec/enszdgjk

זכרונות - DDR3 - לנייח

HX318C10FK2_16 - Kingston - 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX Fury Series (Can be ordered in Red, Blue,...

כמות: - 1 - 761/746

-----------

בכוונה בחרתי את הזכרונות הללו עבור צבע אדום היתאים לערכת הצבעים במארז (ב-TMS יש רק כחול והרבה יותר יקר משום מה).

סה"כ: 3,264 ש"ח

ובעניין ספק כוח, הנוכחי מצוין אבל הניהול כבלים שיגע אותי המון זמן,בעיקר במארז הנוכחי (DEFINE R4), פשוט הכבלים עבים מאוד, בעיקר הצמה של ה24 ללוח אם, ופשוט גורם לי יותר עבודה (קשה) וזה מטריף.

בנוסף, אחת הסיבות להחליף ספק כוח היא גם חשיבה קדימה, ולכן אשמח לייעוץ בעניין חוזק הספק שאצטרך.

כרגע אני עם CF 7870GHZ ובעתיד כמובן אחליף לכרטיסים יותר חזקים, אולי עוד שנה-שנה וחצי (בהתאם למשחקים שיצאו), וחשוב כי הספק יתמוך גם בכמות חשמל כזאת.

אני מעוניין לקנות את ספק הכוח מאייבורי, בסדרת Seasonic Platinum, חוזק 660W או 760W ולכן אשמח לייעוץ מה אצטרך לטווח רחוק (כמה שנים לפחות).

כיום יש לי 650W ברונזה והכל רץ מעולה, העניין מה יקרה כשיהיו לי שני כרטיסים חזקים יחסית (נגיד שני 290X), אז ללכת על ה760?

את הספק הזה בחרתי בכוונה בגלל שהוא פלטניום, מודולרי מלא והכבלים שטוחים (פרט לצמה ללוח אם אבל יחסית לא עבה כמו שלי).

ואולי יהיה לי הזמן לעשות לו סליבינג אבל גם אם, לפחות שיראה נורמאלי ויהיה נוח לניהול וסידור (חסכון בחשמל גם כן חשוב).

בעיקרון יש לי את המד חשמל שרכשתי פה דרך הפורום, אוכל לנסות מחר לחבר לחשמל ולבדוק את צריכת המחשב בזמן אמת, במנוחה ומאמץ אם זה יעזור.

------------

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי, חכה ל4790K (צריך להגיע עם משחה טובה יותר לIHS).

ואם אתה בונה על 290CF אז תתחיל לחשוב לכיוון ה1KW.

פורסם
  • מחבר

1. המעבד הזה לא יעלה איזה 2000 ש"ח ומעלה? זה יצדיק את הפרש התדרים?

2. העניין אם אלך לקראת ה-1KW או אפילו 860W ודומיו, האם עדיין הספק יהיה מספיק חסכוני כי צריך לנצל אחוז מסוים ממנו כדי שהוא יהיה אפקטיבי בחסכון,לא?

תודה.

פורסם

בערך 20-30 דולר יותר.

http://www.anandtech.com/show/8046/pricing-and-details-for-intels-devils-canyon-and-unlocked-pentium-leaked-online-i7-4790k-i5-4690k-g3258

2. אין סיבה שלא, אבל הייתי נשאר אם הנוכחי שעד תחליט אם ממש כדאי לך להוציא יותר מאלף ש"ח על ספק. כלומר עד שתחליט בטוח על איזה שילוב אתה הולך+הדור הבא אמור להיות חסכוני יותר.

פורסם
  • מחבר

ראיתי בדיוק היום בבוקר דרך הפייסבוק. אחלה מחיר וזה עוד ה-BOX ולא TRAY.

אז הTRAY יהיה קצת זול יותר.

אני נוסע לאילת בספטמבר, אנסה להתאפק עד אז ולקנות מKSP או אייבורי את מה שאפשר ואוכל לחסוך בערך 720 שקלים עבור מעבד+לוח אם בלבד.

אם יהיו זכרונות מתאימים אז בכלל חיסכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים