עבור לתוכן

מתלבט אם לשדרג או לקנות מחשב חדש לגיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

מפרט המחשב הנוכחי שלי:

Intel core i7 930 @ 2.8 GHz.

4GB DDR3

Radeon HD 5770

Antec Neo Eco 620w

עד לא מזמן הייתי מסוגל להריץ את הרוב המוחלט של המשחקים בהגדרות בינוניות בלי בעיה. לאחרונה אני רואה שבחלק מהמשחקים זה כבר לא המצב, בעיקר ב WATCH DOGS בו המחשב טוען ותוקע את התמונה כל כמה שניות (בעיקר בנהיגה) אפילו בהגדרות הכי נמוכות.

השאלה אם כדאי לי לקנות מחשב חדש או לשדרג חלקים מהמחשב הנוכחי (זכרון, כרטיס מסך) ומה עליי לקנות/לשדרג, כשהמטרה שלי היא להריץ את המשחקים שדורשים הכי הרבה (WATCH DOGS, CRYSIS 3) בהגדרות הכי גבוהות (אם כבר אני משדרג/קונה אז שיהיה משהו שיחזיק לכמה שנים). אין לי תקציב מוגבל אבל אין לי כוונה "להשתגע", אלא רק מערכת שתריץ את המשחקים הנוכחיים בשוק על ULTRA.

תודה מראש!

פורסם

המעבד בסדר גמור.

הייתי מוסיף עוד 4GB זיכרון לפחות וכמובן משדרג את כרטיס המסך והכל יעבוד חלק.

באיזו רזולוציית מסך אתה משחק?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה.

אני משחק ברזולוציה 1920X1080 במסך של 24 אינץ'.

שתי שאלות נוספות:

1. איזה כרטיס מסך כדאי לי לקנות כאשר הדרישה שלי היא כרטיס מסך שיריץ את כל המשחקים בשוק (Watch Dogs למשל) ב-ULTRA בצורה חלקה ברזולוציה בה אני משחק? (לא צריך יותר מזה, כלומר הכרטיס הכי פחות יקר שיעשה את העבודה).

2. האם ספק הכוח שיש לי יספיק כדי לעבוד עם כרטיס המסך החדש המוצע?

פורסם

אוברקלוק יעזור לך מאוד אם אתה יודע מה זה אם לא אז לא חשוב..

1. בעיקרון 770\780\7970\280X\290 בתוספת של 4GB ראם יעשו פלאים , אבל לא הכל יהיה על המקסימום האפשרי ויהיו משחקים שתצטרך להוריד את ה AA אבל הרוב יעבדו בהגדרות גבוהות ואפילו אולטרה, crysis3 משחק כבד מאוד לא לצפות להמון שם (אבל עדיין הגראפיקה מרשימה גם בהגדרות לא הכי גבוהות) watch dogs עדיין חדש לי אז אני לא יודע להגיד לך בדיוק.

2. ספק 620W אמור להספיק לכרטיס יחיד (מאלה שהזכרתי למעלה) אבל מה מצבו ? בן כמה הוא?

זו נראה לי הכיוון.. אבל שמע עוד תגובות..

פורסם
  • מחבר

שמעתי על אוברקלוק והבנתי פחות או יותר מה זה, אבל אני רחוק מלהתמצא בזה ככה שנראה לי שאני אנסה להסתדר בלי זה בינתיים.

בכוונה שאלתי לגבי CRYSIS 3 כי הוא באמת נחשב למשחק עם הדרישות הכי גבוהות אולי. אם אתה אומר שהכרטיסים האלה לא יריצו אותו על המקסימום האפשרי אז אני אאלץ להסתפק בפחות מהמקסימום האפשרי כי לא נראה לי שאני אשקיע יותר מהשווי של הכרטיסים שציינת.

לגבי הספק - אני זוכר שנדפק לי הספק הקודם וקניתי חדש, אם אני צריך לנחש זה קרה לפני שנה - שנתיים. יש דרך לבדוק את מצבו?

תודה!

פורסם

הספק אחלה , פשוט אם הוא זקן או הועמס בצורה קיצונית הוא נשחק עם הזמן\אופן שימוש לא נראה לי שתהיה לך בעיה פה..

עכשיו אתה תלוי בתקציב שלך , כמה אתה מוכן להוציא על התענוג? לפי זה תכניס את הכרטיס החזק והכדאי ביותר שנכנס בתקציב, והגבול יהיה אלה שהזכרנו למעלה..

עכשיו יכול להיות שתרצה לשדרג בעוד שנה שנתיים או יום יומיים (כל אחד והשיגעון שלו) את השילוש (מעבד זיכרון לוח אם) אז הכרטיס יוכל לעבור איתך..

אני הייתי רוכש משהו כמו 780\290 נהנה ממנו עכשיו (יהיו משחקים שהמעבד שלך מעט יגביל אותו אבל לא משהו נורא ולא הרבה כאלה) וכשיגיע הזמן שמתאים לך מחליף את השילוש והכל :xyxthumbs:

עדיין אני אומר.. חכה לעוד תגובות..

פורסם
  • מחבר

אם המעבד והספק עדיין לגיטימיים אז באמת נראה לי שאני אשדרג ולא אקנה מחשב חדש, כי כמו שאתה אומר מקסימום אפשר להעביר את הכרטיס מסך למחשב חדש שאני אקנה בעתיד.

אני אלך על אחד הכרטיסים שדיברנו עליהם ועל 4GB זכרון, מה שייצא באיזור ה-2000 ש"ח לדעתי.

תודה על העזרה!

פורסם

שמחתי לעזור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים