עבור לתוכן

השעון לא מסתנכרן ב-Windows 8.1 (קורה בשני מחשבים)

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים נייחים עם Windows 8.1 ובשניהם אותה הבעיה - השעון מפגר ב2-3 דקות ולא מסתנכרן באינטרנט.

ניסיתי את כל השרתים ברשימה בהגדרות זמן ב-Windows, כולל שרת pool.ntp.com ואני מקבלת תמיד את אותה הודעת שגיאה - Timeout.

חיפשתי בגוגל וראיתי שמציעים להחליף סוללת CMOS אבל לא נראה לי שזה קשור כי זה קורה בשני מחשבים וב-Windows 7 הבעיה לא התרחשה.

מישהו נתקל בבעיה הזו ויודע איך לפתור אותה?

אשמח לעזרה. תודה מראש.

פורסם

אצל סבתא שלי השעון איכשהו עבר 14500 שנה קדימה, והמחשב אפילו לא יכל להתחבר לאינטרנט, כי הוא היה בטוח שהוא בשנת 16514 ולכל האתרים פגו אישורי האבטחה.

כשניסיתי לסנכרן את השעון, אותה שגיאה, גם אחרי שהחזרתי אותו ידנית למסלול.

קיבלתי קריאה בהולה מסבתא ב-10 בלילה ש"הג'ימייל לא עובד!!"

ועוגה :P

פורסם
  • מחבר

עשיתי בראוטר הפניית פורטים לפורט 123 למחשב שלי, בהתחלה השעון הסתנכרן ועכשיו הבעיה חזרה והוא שוב לא מסתנכרן.

הבנתי מהשרשור שקישרת אליו שזה באג ב-Windows 8.1.

האם יש פתרון לבעיה? כמו כן, כמו שכתוב בשרשור הזה, גם אם הפניית הפורט הייתה עוזרת, זה פותר את הבעיה רק למחשב אחד.

פורסם

הפניית פורטים היא אכן לא הפתרון.

מבדיקות שעשיתי עכשיו (וגם לפי הדיון הקודם), הבעיה הזאת קיימת גם בווינדוס 7.

כאמור, השאלה אם הבאג בא לידי ביטוי או לא תלויה גם בראוטר.

אגב, כשאומרים לווינדוס לבצע שאילתות NTP בעזרת הפקודה:

w32tm /stripchart /computer:time.windows.com /dataonly /samples:5

אז ווינדוס דווקא מוציא פקטות תקניות (src port גבוה ומשתנה) ולכן התשובות מתקבלות ללא בעיה. אבל זה לא פותר את הבעיה בסנכרון העיתי.

ניסיתי לשחק קצת עם הקונפיגורציה של ה-service, אבל לא מצאתי שום הגדרה שמצליחה לפתור את הבעיה.

לכן הפתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שימוש בתוכנות צד שלישי לסנכרון השעון, כמו למשל NetTime (זאת בהינתן שהחלפת הראוטר ו/או קינפוג שלו לא לבצע port preservation (?!) הן לא אופציות סבירות...).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטערת על ההקפצה.

מסתבר שהתוכנה NetTime עובדת באופן תקין רק במחשב שלי שאליו הפניתי את הפורט, כך שהבעיה עדיין קיימת ביתר המחשבים.

יש לי ראוטר של TP-Link 4300 ולא ראיתי בהגדרות שלו שום דבר שקשור ל-Port preservation.

האם יש אפשרות כזו בראוטר ובמידה וכן, איך ניתן לבטל אותה?

תודה שוב על העזרה.

פורסם

בטלי את הפניית הפורט בראוטר. מכיוון ש-NetTime מוציאה פקטות תקינות (מבחינת פורטים), זה בדיוק המצב שאיתו NAT/NAPT יודע להתמודד בלי בעיה ובלי שום צורך בקינפוג מיוחד, גם לא הפניית פורט. סביר להניח שההפנייה הזו היא דווקא מה שיוצר את הבעיה.

בדקתי עכשיו אצלי ואני אכן מצליח לסנכרן שני מחשבים עם NetTime ללא הפניית פורטים לאף אחד מהם.

אגב, אני לא רואה שום סיכוי שיהיה ניתן לקנפג בראוטר האם הוא יעשה port preservation או לא. זה לגמרי עניין מימושי שלא אמור לעניין את המשתמש, ואין שום סיבה לשחק איתו בהינתן שזו התנהגות תקינה וחוקית לפי ה-RFC...

אני מעולם לא ראיתי אופציה כזו בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את הפניית הפורט ואחרי זה הסנכרון לא עבד גם במחשב שלי וגם במחשבים האחרים.

הייתי מחוברת ל-014 אבל יש לי גם חשבון של הוטנט אז התחברתי אליו ועכשיו המחשב שלי מסתנכרן אבל הלפטופ עדיין לא מסתנכרן.

יכול להיות שיש ל-014 בעיות DNS אבל אם אני מחוברת להוטנט והמחשב שלי מסתנכרן, אין סיבה שגם המחשב השני לא יסתנכרן.

זה נותן לי הודעת שגיאה: "Error: could not update".

לפני זה כשהייתי מחוברת ל-014 זה כתב Unable to resolve ליד שמות השרתים. עכשיו כשאני מחוברת להוטנט זה לא כותב את זה אבל עדיין הסנכרון לא עובד בלפטופ.

עדכון: שיניתי את שרתי ה-DNS בראוטר לשרתים של גוגל ועכשיו השעה מסתנכרנת בכל המחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים