עבור לתוכן

צריך המלצה לשדרוג מחשב גיימינג וקצת גרפיקה (עד 5k בערך)

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים,

יש לי מחשב מזדקן שעבר כמה סבבי שדרוג (תוספת RAM, הוספת SSD, החלפת GPU וכו'), המפרט המלא בפרופיל.

בעבר הייתי משתמש בו הרבה לגיימינג, אבל השימוש הזה פחת עם השנים ולכן הוא הצליח להחזיק יפה עד עכשיו.

אלא שיש כמה משחקים מעניינים באופק (Watch_Dogs, GTA 5) ולא נראה לי שהזקן יצליח לסחוב אותם.

לכן אני מתחיל לבדוק אופציה לשדרג את הרכיבים העיקריים - לוח אם, זכרון, מעבד, כרטיס מסך.

ולשאלון:

מה התקציב המקסימאלי?

עד 5K.

מה שימושי המחשב?

בעיקר גלישה כבדה (הרבה טאבים בכרום = הרבה RAM) על בסיס יומיומי.

הרבה מאוד צפייה בתכני HD באמצעות XBMC (על מסך המחשב, לא מחובר ל TV).

גיימינג מדי פעם. לרוב MMO או FPS אך כמו שציינתי למעלה יש תכנון להריץ משחקים חדשים די כבדים. רזולוציה של 1920x1080 מספיקה, זו גם הרזולוציה של המסך.

עיבוד גרפי מזדמן. עריכת קבצי וידאו מהמצלמה או הפקת סרטי slideshow מתמונות סטילס עם אפקטים מתקדמים (ProShow).

האם יש צורך בציוד הקפי?

לא.

עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ? (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)

חשוב לשמור על שקט סביר במסגרת אילוצי המארז הקיים.

למשל, כרטיס המסך הנוכחי (EVGA) לטעמי מרעיש בטירוף בזמן מאמץ ולכן אני מעדיף להמנע מכרטיסים של החברה הזו.

האם מתוכנן אוברקלוק? (OC)

לא.

האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך. אני משתמש ב windows 7 ultimate SP1 64bit ומתכוון להעביר את הדיסקים הקשיחים למחשב החדש.

האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא במיוחד. יותר חשוב לי להבין איזה רכיבים לבחור. אני כבר אמצא מאיפה לרכוש.

מתי מתוכננת קניית המחשב?

בחודש הקרוב.

האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב?

תמיד כדאי לחשוב קדימה במידת האפשר, אבל לא במחיר של התפשרות.

תודה מראש!

נערך על-ידי flash70

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין תובנה בעניין?

פורסם

כרגע יש לך אחלה מחשב

אם הוא לא סוחב מספיק משחקים חדשים החלפת כרטיס מסך אמורה להספיק.

השאלה היא מה אתה מצפה להשיג בשדרוג

פורסם
  • מחבר

במקרה של שדרוג כרטיס מסך בלבד, מה הייתם ממליצים?

פורסם
  • מחבר

מת הפורום?

פורסם

יש את כרטיס המסך R9 290 הזה בכ-1500 ש"ח. שים לב שמדובר בכרטיס מסך חדש, אך הוא מגיע עם שנתיים וחצי אחריות במקום שלוש. זהו כרטיס מסך מאד חזק (ומאד חם) שמיועד למשחקים.

מבחינת ספק הכח (Seasonic M12II-620) לא צריכה להיות בעיה.

הבעיה היא עם המארז. הכי קרוב שהגעתי לעמוד המארז הוא העמוד הזה (מצאתי גם את זה). קודם כל לא מצויין מה גודל כרטיס המסך שנכנס אליו, כך שיכול להיות שכרטיס המסך הנ"ל פשוט לא יתאים פיזית. דבר שני הוא האיוורור של המארז - יש מקום למאוורר קידמי ומאוורר אחורי וזהו - אין פתחים עליונים, תחתונים או צידיים למארז. בנוסף ספק הכח ממוקם בחלקו העליון, כך שכל החום מכרטיס המסך יעלה ישר אליו וזו בעיה. אם אתה לוקח כרטיס מסך כזה (או כרטיס מסך חם אחר) כדאי לך לשקול גם קניית מארז מאוורר יותר.

לאור הנ"ל ולאור הדרישה שלך לשקט, מארזים שיתאימו לך יכולים להיות המארזים של Nanoxia כמו ה Deep Silence 2 הזה או ה Deep Silence 1 הזה, מארזים של Fracal Design כמו ה Define R4 הזה, ואם אתה רוצה לחסוך, אפשר לקחת מארז פחות שקט כמו המארז Phantom 410 הזה של NZXT. כמובן שיש לבדוק את המחיר גם בחנויות אחרות ולראות מה הכי משתלם לך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה, נתת לי כיוון.

המארז שלי הוא אכן ישן ומלווה אותי כבר כמה דורות של שדרוגים. עד היום הוא עשה עבודה טובה אבל אולי באמת הגיע זמנו.

פורסם

זה לא שהמארז שלך הוא לא טוב, פשוט הוא לא מיועד לחומרה חזקה מודרנית (שים לב שהוא מוגדר כ Entry Level, כן יש להם שגיאת כתיב בעמוד). לחומרה חלשה-בינונית אני חושב שהוא דיי מספיק (למרות שאין לו חיבורי USB 3.0 קדמיים). היום לכל מארז מודרני (של חברה מוכרת) ניתן למצוא פרטים כמו האורך המקסימלי של כרטיס המסך והגובה המקסימלי של גוף הקירור שניתן להתקין, אבל כאמור - במקרה של המארז שלך הנתונים האלו לא קיימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים